Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Microsoft tjener kassen - på Android

Nu skal Foxconn betale licensafgifter til Microsoft for smartphones og tablet-pc'er med Android.

Microsoft har netop indgået en licensaftale med den taiwanesiske producent Foxconn (Hon Hai Precision Industry), som betyder, at selskabet fremover skal betale licens for at bruge Microsofts patenter i alle produkter med Android og Chrome OS.

Foxconn fremstiller 40 procent af verdens forbruger-elektronik, og aftalen indebærer, at Microsoft fremover modtager licensbetalinger for en stor del af disse produkter. Ifølge Ars Technica er der tale om den største licensaftale, som Microsoft har indgået indtil nu.

Det er blandt andet Acer og Amazon, der får produceret Android-enheder hos Foxconn.

Microsoft kræver, at alle producenter, som fremstiller Android-produkter, skal betale licens. Nu fortæller Microsoft, at mere end halvdelen af alle Android-telefoner kommer fra producenter, der betaler licens for patenterne, herunder LG, HTC og Samsung.

En af undtagelserne er Motorola Mobility, der er ejet af Google. Selskabet har indtil videre afvist at betale licens til Microsoft.

Men Googles mobile operativsystem har alligevel udviklet sig til en ganske god forretning for Microsoft.

Goldman Sachs har tidligere forudsagt, at Microsoft ville tjene 444 millioner dollar eller næsten 2,5 mia. kr. på Android-licenser i regnskabsåret 2012.

Det ser ikke dårligt, når man tænker på, at Microsoft ikke har investeret én eneste krone i udviklingen af Android. Google har da også anklaget Microsoft for at afpresse konkurrenterne.

Microsoft mener, at Android krænker firmaets patenter. Det anslås, at Microsoft modtager mellem 3 og 6 dollar for hver solgt Android-enhed. Det er muligvis mere, end Google tjener på hver enhed.

Google forlanger ikke direkte licens på Android, men tjener penge på annoncevisninger og salg af applikationer.

Pengene fra Android er dog kun en dråbe i havet for Microsoft, som havde en omsætning på mere end 400 mia. kr. i 2012.

Det skulle dog være sikkert, at indtægterne fra Android-licenser er meget større end det beløb, som Microsoft tjener på salg af sit eget mobile operativsystem til smartphones.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere