Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Her kommer de udenlandske it-folk i Danmark fra

It er et globalt sprog. Her kan du se, hvor de udenlandske it-folk kommer fra, inden de ender i de danske it-afdelinger.

Det er primært i de store virksomheder med mere end 100 ansatte, at udenlandske it-folk gør sig bemærkede.

De primære begrundelser for at ansætte udenlandske it-specialister i perioden 2011 til 2012 er, at det er svært at finde de rigtige kompetencer i Danmark, og at omkostningerne til løn er lavere. 

Det kan man læse i den oversigt, som Danmarks statistik udgiver under navnet: It-anvendelse i virksomheder 2012.

Fire procent af alle virksomhederne oplyser, at de har haft vanskeligheder med at rekruttere danske it-specialister i 2011.

Det svarer til hver tredje virksomhed, der har rekrutteret eller forsøgt at rekruttere it-specialister i 2011.

En lille andel af virksomhederne, tre procent, har ansat nye udenlandske it-specialister i 2011.

Det gælder dog hele 19 procent af virksomhederne i information og kommunikations-branchen samt ti procent af de største virksomheder med mindst 100 ansatte.

Procent af virksomheder, der har ansat udenlandske it-specialister. Ved nyansættelser forstås ansatte der ikke i forvejen har været beskæftiget af virksomheden. En virksomhed kan svare mere end en gang. Kilde: Danmarks Statistik.

Europa er den primære fødekæde.

For godt halvdelen rekrutterede fra EU-lande. En ud af fem kommer fra Indien og cirka samme andel fra Rusland og Ukraine.

Først herefter dukker lande som USA og Canada op på listen.

Undersøgelsen: Danske virksomheders brug af it, er gennemført årligt siden 1998 og omfatter udbredelse og anvendelse af informationsteknologi.

Læs også:
Små danske virksomheder er bedst til cloud

Udenlandske it-folk vælter ind over landets grænser.

Sådan får du mere ud af udenlandsk it-arbejdskraft.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere