Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Kør alle pc-programmer direkte i browseren

Nu skal film, spil og alle slags applikationer streames direkte til browseren - uden plug-in.

I sidste uge kunne Mozilla demonstrere en ny browser-codec, ORBX.js, der beskrives som intet mindre end en revolution. Mozilla har udviklet den nye Javascript-baserede HTML5-codec sammen med firmaet OTOY. Den skal bruges til at streame alle slags applikationer og video direkte til browseren - uden forsinkelse og uden at det er nødvendigt at installere et plugin først.

Der er altså hverken brug for Flash, Quicktime eller Silverlight for at afspille HD-video i browseren.

ORBX.js blev fremvist hos Autodesk i San Francisco, hvor Javascript-opfinderen Brendan Eich spillede Epic's Unreal Tournament 3 direkte i Firefox-browseren.

Der findes allerede mange tjenester, som streamer software over nettet, men ORBX.js kan klare opgaven, helt uden at man skal downloade ekstra programmer. Den skulle både køre i Firefox, IE 10, Chrome, Safari og Opera, men det fungerer lige nu bedst i Mozillas browser.

I Firefox er det muligt at streame i 1080p-opløsning med 60 frames i sekundet. I Chrome er hastigheden kun på 30 fps i den samme opløsning.

Det betyder også, at brugeren ikke behøver bekymre sig om, hvilken platform softwaren er skrevet til. Programmerne kører i skyen - og streames så ned til browseren.

OTOY demonstrerede en Mac OS X desktop i en virtuel maskine, der blev vist med ORBX.js i Firefox, men også en Windows-desktop, som blev streamet ned til en Mac. Det skulle også fungere på mobile enheder uanset hardware.

Autodesk mener ligefrem, at kunderne nu kan "nedgradere" deres hardware. Det er altså ikke længere nødvendigt at have de seneste eller hurtigste maskiner for at køre programmerne, som i stedet afvikles i skyen.

Flere af de store softwarefirmaer satser allerede på skyen. Adobe har sin Creative Cloud, hvor man finder server-baserede versioner af programmerne fra Creative Studio, og Microsoft har også en cloud-baseret udgave af sin kontorpakke, Office 365.

Mozillas teknologi-guru Brendan Eich beskriver ORBX.js teknologien som "Tony Stark materiale" i sin blog - med henvisning til den geniale opfinder fra Iron Man-filmene.

I forhold til H.264 skulle komprimeringen være 25 procent bedre i ORBX.js, samtidig med at billedkvaliteten også er optimeret.

En af de store forhindringer for at få ORBX.js ud på alle platforme er, at den bruger WebGL-teknologien, der stadig ikke understøttes på iOS-platformen.

Men Brendan Eich mener, at det kun er et spørgsmål om tid, før Apple bøjer sig og åbner for WebGL på iPhone og iPad.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere