Artikel top billede

Foto: Rapt Studio

24.000 vrede kunder demonstrerer mod grafikgiganten Adobe

24.000 personer har gjort oprør mod grafikgiganten Adobe. Her kan du se hvorfor, og hvad Adobe-chefen siger til det.

Netsiden Change.org har indsamlet mere end 24.000 underskrifter fra oprørte Adobe-kunder, der er utilfredse med grafikfirmaets nye cloud-politik.

Change.org er et amerikansk websted, der har specialiseret sig i underskriftindsamlinger.

Underskriftindsamlingen er blevet startet, efter at Adobe netop har fortalt om firmaets nye forretningsmodel.

De tidligere Creative Suite-programmer som Photoshop og InDesign vil ikke længere blive solgt med traditionelle software-licenser, men kan i fremtiden benyttes via et abonnement på programmerne i Adobes skytjeneste, der er blevet døbt Creative Cloud.

I den forbindelse skifter programmerne i øvrigt også navn fra eksempelvis Photoshop CS, der er en forkortelse for Creative Suite, til Photoshop CC, Creative Cloud.

Protesten mod abonnementsløsningen går på, at den er alt for dyr for små kunder.

Særligt kunder, der vælger at springe en versionsopdatering over, fordi de ikke bruger programmet så meget, rammes hårdt, kan man læse på Change.org.

Adobe: Vi vil stoppe pirater
Adobe er ikke enig i den kritik.

Firmaet fortæller, at det handler om at stoppe de personer, der bruger firmaets software uden at betale for den.

"Vi mener, at man bekæmper piratkopiering af software ved at gøre den rigtige software tilgængelig for de rigtige brugere til den rigtige pris," siger David Wadhwani, der er Adobes chef for digitale medier, og derved også lanceringen af Creative Cloud-strategien.

Adobe lancerede cloud-tjenesten sidste år, og den har cirka 2,5 millioner brugere. Hidtil har det dog været muligt at vælge mellem en traditionel licens-løsning og Creative Cloud.

"En af de ting, vi har bemærket, efter vi har lanceret cloud-modeller, er, at folk, som ikke tidligere har købt Adobe-software, nu har fået råd til at bruge det via Creative Cloud," siger David Wadhwani til Computerworlds søstermagasin DigitalArts.

Adobe fortsætter dog stadig med at sælge CS6, så man har mulighed for at eje sin software.

Læs også:

Adobe-direktør: Her er vores nye super-produkt

Dansk spil-gigant: Adobe har mistet interessen for Flash




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere