Artikel top billede

Foto: Rapt Studio

24.000 vrede kunder demonstrerer mod grafikgiganten Adobe

24.000 personer har gjort oprør mod grafikgiganten Adobe. Her kan du se hvorfor, og hvad Adobe-chefen siger til det.

Netsiden Change.org har indsamlet mere end 24.000 underskrifter fra oprørte Adobe-kunder, der er utilfredse med grafikfirmaets nye cloud-politik.

Change.org er et amerikansk websted, der har specialiseret sig i underskriftindsamlinger.

Underskriftindsamlingen er blevet startet, efter at Adobe netop har fortalt om firmaets nye forretningsmodel.

De tidligere Creative Suite-programmer som Photoshop og InDesign vil ikke længere blive solgt med traditionelle software-licenser, men kan i fremtiden benyttes via et abonnement på programmerne i Adobes skytjeneste, der er blevet døbt Creative Cloud.

I den forbindelse skifter programmerne i øvrigt også navn fra eksempelvis Photoshop CS, der er en forkortelse for Creative Suite, til Photoshop CC, Creative Cloud.

Protesten mod abonnementsløsningen går på, at den er alt for dyr for små kunder.

Særligt kunder, der vælger at springe en versionsopdatering over, fordi de ikke bruger programmet så meget, rammes hårdt, kan man læse på Change.org.

Adobe: Vi vil stoppe pirater
Adobe er ikke enig i den kritik.

Firmaet fortæller, at det handler om at stoppe de personer, der bruger firmaets software uden at betale for den.

"Vi mener, at man bekæmper piratkopiering af software ved at gøre den rigtige software tilgængelig for de rigtige brugere til den rigtige pris," siger David Wadhwani, der er Adobes chef for digitale medier, og derved også lanceringen af Creative Cloud-strategien.

Adobe lancerede cloud-tjenesten sidste år, og den har cirka 2,5 millioner brugere. Hidtil har det dog været muligt at vælge mellem en traditionel licens-løsning og Creative Cloud.

"En af de ting, vi har bemærket, efter vi har lanceret cloud-modeller, er, at folk, som ikke tidligere har købt Adobe-software, nu har fået råd til at bruge det via Creative Cloud," siger David Wadhwani til Computerworlds søstermagasin DigitalArts.

Adobe fortsætter dog stadig med at sælge CS6, så man har mulighed for at eje sin software.

Læs også:

Adobe-direktør: Her er vores nye super-produkt

Dansk spil-gigant: Adobe har mistet interessen for Flash




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere