Artikel top billede

Dansk kursuscenter: Så få Windows 8-kurser sælger vi

Windows 8 er bestemt ikke nogen guldgrube for dansk kursuscenter, der ikke mærker synderlig stor efterspørgsel.

Otte måneder efter, at Microsofts nyeste styresystem ramte markedet, er efterspørgslen efter kurser og certificeringer i Windows 8 ikke overvældende.

"Hvis vi sælger en kursusplads eller certificering til Windows 8, ja så har vi samtidig solgt 15 til Windows 7," siger Mette Holm, der er produktansvarlig hos Teknologisk Institut. 

Teknologisk Institut er en selvejende og almennyttig institution, der udvikler, anvender og formidler forsknings- og teknologibaseret viden til dansk erhvervsliv. Heriblandt en stor certificerings- og kursusafdeling. 

Det er helt tydeligt

Sølle syv procent står Windows 8 altså for set over de seneste to måneder. 
 
"Vi kan jo tydeligt se, at virksomhederne ikke sender kursister til oplæring i Windows 8 endnu. Det er simpelthen stadig Windows 7, der trækker klart størstedelen af vores Windows-aktiviteter," siger hun.

Gider ikke selv altid bruge touch

Hendes egen oplevelse er, at Windows 8 umiddelbart kræver en del tilvænning i forhold til brugergrænsefladen og startmenuen i Windows 7. 

"Min helt egen holdning er, at det slet ikke er effektivt og hurtigt nok. Hvis jeg bare lige skal ind i en mappe, flytte et dokument her, og lige skrive noget der, så gider jeg altså ikke bruge touch, hvilket det jo i høj grad er rettet mod," siger hun, og stiller sig samtidig uforstående op over for den (på et tidspunkt) manglende startknap.

De dårlige prognoser fra kursusvirksomheden følger godt trop med den måling, som Computerworld foretog i sidste måned.

Her svarede kun 18 procent nemlig, at Windows 8 var tage i brug i større skala i deres virksomhed.

Samtidig svarede omkring halvdelen at de enten ikke var kommet i gang, eller at de heller ikke havde tænkt sig det. 

Undersøgelsen kan du læse mere om her.  

Tør øjnene Microsoft

Men Microsoft behøver ikke hive alt for mange kleenex frem oven på de dårlige Windows 8-kursusprognoser for erhvervslivet.

Microsoft-kurser og certificeringer er helt generelt motoren hos Teknologisk Institut, der melder, at seks ud af de syv mest populære certificeringer stadig er fra Microsoft. 

"Microsoft er helt klar de mest populære kurser og certificeringer, vi har. Det viser jo også bare, hvor meget der bliver brugt Microsoft ude i erhvervslivet. Men Windows 8 er altså stadig ikke rigtig at se," siger Mette Holm.

Måske Microsofts nyeste version kan få flere kursister til at vælge Windows 8. Indtil videre kan du dog læse mere om nyhederne i Windows 8.1 her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere