Artikel top billede

(Foto: Wolfram Scheible / SAP AG /)

SAPs danske topdirektør stopper

Dansk sværvægter hos SAP har netop annonceret, at han vil forlade en af de tungeste poster hos ERP-producenten for at fokusere på helt andre ting.

Danskeren Jim Hagemann Snabe, der oprindelig kommer fra Bramming ved Esbjerg, har netop annonceret at han til maj næste år forlader posten som øverste direktør hos den tyske software-producent SAP.

Det meddeler SAP i en pressemeddelelse.

Snabe har siden februar 2010 haft en af de tungeste stole hos den tyske ERP-gigant, da han i 2010 blev udnævnt som den ene halvdel af den duo, der fremover skulle stå i spidsen for SAP.

Men efter kun tre år på posten er det på tide at gå nye veje for esbjergenseren.

"Efter mere end 20 år hos SAP, har jeg besluttet, at det er på tide at begynde næste fase af min karriere, tættere på min familie. Det hele SAP-holdet har opnået siden 2010 er bemærkelsesværdigt, og det momentum, som vi har bygget, er med til at transformere industrien," siger Jim Hagemann Snabe i en kommentar.

Han forlader dog ikke SAP-verdenen fuldstændig, men fortsætter som medlem af SAPs særlige Supervisory Board.

Rosende ord med fra stifteren
Efter at Leo Apotheker i 2010 blev tvunget til at forlade sin stilling som SAPs topchef, kom Bill McDermott og Jim Hagemann Snabe ind som det samlede direktørhold. Nu er planen, at Bill McDermott fortsætter på toppen alene.

Hasso Plattner, der blandt andet er medstifter af SAP, har et par rosende ord med til danskeren.

"Jeg er utrolig stolt over, hvad Jim og Bill har opnåede sammen siden 2010. Med to af de bedste ledere i industrien, kan jeg nu se frem mod Jim's erfaring og energi i SAP's supervisory board, og være sikker på at SAP er i et par visionære lederes hænder med Bill som CEO," siger Hasso Plattner blandt andet.

Mere om SAP og Jim Hagemann Snabe: 

Dansk SAP-chef: Sådan skaber vi digital vækst

Overblik: Derfor skal SAP nu ledes af denne dansker

Dansk SAP-boss: Vi bryder markedet op

Jim Snabe hamrer SAP-salget op med 3,5 milliarder

Fra it-studiejob i Århus til global topleder




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere