Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Billedet stammer fra zdnet.com

Hackere stjæler millioner af bruger-profiler

Hacker udnyttede lørdag en sårbarhed i Ubuntu's forum, og stak af med næsten to millioner personlige bruger-informationer.

Hvis du er én ud af næsten to millioner brugere, der er registreret på Ubuntu's bruger-forum, så er dit navn, e-mail-adresse og adgangskode nu i hænderne på en hacker.

Det skriver sophos.com.

"Desværre har angriberne fået adgang til alle brugernes brugernavne, adgangskoder og e-mail-adresser fra Ubuntu's forum database," skriver administratorerne fra den populære Linux distribution i en meddelelse til brugerne.

Alle brugernes adgangskoder var dog krypteret i databasen, beroliger administratorerne i beskeden til brugerne.

Ifølge mediet zdnet skulle det angiveligt dreje sig om 1.82 millioner konti, der blev kompromitteret lørdag.

Hacker udnyttede vBulletin sårbarhed

Ifølge en anonym kilde skulle hackeren angiveligt have udnyttet en sårbarhed i den version af vBulletin, som hele Ubuntu's forum er bygget op af.

Hackeren, der stak af med alle informationerne, erstattede den normale hjemmeside med et billede, som samtidig henviste til hackerens Twitter-konto, "Sputn1k_".

Her efterlod hackeren samtidig beskeden "You dun goofed, it's as simple as that".

Ubuntu-brugere raser på Twitter

Det fik flere Twitter-brugere op i det røde felt, her blev flere beskeder afsendt mod personen bag angrebet.

"Du må føle dig stolt af at deface et site drevet af frivillige. De afsætter tid og kræfter på at lave en gratis distro [Linux distribution, red.]. Du er den værste slags 'hacker'," skrev en af brugerne i en besked direkte rettet mod den påståede hackers Twitter-konto.

Andre brugere tog det dog mere roligt.

Da angrebet blev sat ind, fik hackeren også indlagt en funktion på hjemmesiden, der afspillede et stykke musik, og det fik nysgerrige Twitter-brugere til at spørge hackeren, hvilket musik vedkommende havde lagt på hjemmesiden.

Læs også:

Sony idømt millionbøde efter hackerskandale

Dansk virksomhed lækker kundernes private oplysninger




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere