Artikel top billede

Windows 8.1 kan ikke redde pc-markedet - nedtur vil fortsætte

Nedturen vil fortsætte for pc-markedet i lang tid endnu, lyder den barske vurdering.

Pc-markedets nedtur vil fortsætte en rum tid endnu, og pc-producenterne kan godt skyde en hvid pil efter håbet om, at den længe ventede lancering af Windows 8.1 kan få nedturen til at vende.

Sådan lyder spådommen fra analysehuset IDC, der vurderer, at pc-markedet vil dale yderligere 9,7 procent inden årets udgang.

Det store, fortsatte fald skyldes ikke mindst, at det kinesiske marked for alvor er ved at vende sig mod de mobile enheder, lyder det fra IDC.

Vil vende i 2015

Microsoft lancerer Windows 8.1 i oktober, og det er længe ventet, da Windows 8-styresystemet langt fra er blevet så godt modtaget, som Microsoft havde håbet på.

IDC mener imidlertid, at den rettede og opdaterede udgave af Windows 8 ikke vil være i stand til at vende den negative udvikling før engang i 2015.

Problemet skyldes blandt andet, at touch-baserede laptops - som Windows 8 er udviklet specielt til - fortsat er dyre. Samtidig forventer pc-producenterne, at virksomhederne primært vil gå efter det velfungerende Windows 7, når de skal opgradere virksomhedens pc'er næste gang.

IDC peger på, at det netop er kombinationen af Windows 8 og høje priser, der gør, at forbrugerne i stedet i meget stor udstrækning er begyndt at vende blikket mod tablet-computerne.

Der er dog lys at spore, nemlig i den lavere del af pc-markedet.

IDC mener således, at det vil være lavpris-computerne, der primært vil blive motoren i genskabelsen af vækstraterne på pc-markedet.

Ligeledes mener IDC, at teknologisk udvikling - bedre batteri-levetid samt hurtigere processorer - vil kunne få en positiv effekt på markedet.

Centralt i udviklingen står det mægtige kinesiske marked.

Den kinesiske pc-producent Lenovo har i den seneste tid haft stor vækst på hjemmemarkedet, men det er en enlig svale. IDC vurderer nemlig, at salget af pc'er i Kina i de kommende kvartaler vil falde med to-cifrede rater.

Læs også:

Windows 8.1 mod Mac Mavericks: Hvem vinder opgøret?

Rent blodbad på pc-markedet: Så slemt står det til

Av for den: Pc-markedet ramt af historisk nedtur

Derfor er pc'en stadig vores vigtigste arbejdsredskab

Afstemning: Er pc'en stendød eller still going strong?

Pc-salget i Europa styrtdykker: Kendt mærke får gevaldige tæsk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere