Artikel top billede

Apple forklarer: Sådan virker vores fingeraftryks-teknologi

Apple forsøger at berolige folk, der frygter den nye Touch ID-funktion.

Apple forsøger nu at berolige alle, der frygter, at iPhonens nye fingeraftryks-sensor betyder, at deres fingeraftryk ender hos den amerikanske sikkerhedstjeneste NSA eller i hænderne på hackere.

Allerede ved præsentation af de nye iPhones tirsdag aften blev det understreget, at brugernes fingeraftryk ikke bliver gemt på iCloud eller på nogen anden måde kommer i berøring med Apples servere.

Fingeraftrykket bliver lagret i krypteret form på en ifølge Apple særligt afsikret del af iPhonens chip.

Nu har en talsmand for Apple endnu en gang været ude for at berolige folk, der er skeptiske over for den nye funktion.

Svært at genskabe aftryk

Over for den amerikanske avis Wall Street Journal forklarer talsmanden, at Apple ikke gemmer fingeraftrykket i sin helhed, men kun data om fingeraftrykket. Det skulle ifølge Apple gøre det næsten umuligt at genskabe brugernes fingeraftryk, hvis dataene falder i de forkerte hænder.

Telefonens apps får ikke adgang til fingeraftryks-dataene på telefonen, og i første omgang vil Apple heller ikke give app-udviklerne lov til at bruge fingeraftryks-scanneren i forbindelse med udviklernes egne løsninger.

Talsmanden fra Apple forklarer desuden, at iPhone-brugerne som supplement til fingeraftrykket også skal anvende en pinkode. Koden skal anvendes, når telefonen skal genstartes, eller hvis den ikke har været låst op i 48 timer.

Virker ikke perfekt

Teknologien til fingeraftryks-scanneren stammer fra virksomheden AuthenTec, som Apple opkøbte sidste sommer. Og denne teknologi skulle være en klar forbedring i forhold til den, der bliver brugt i de fingeraftryks-scannere, der sidder på mange bærbare computere i dag.

Men Apple understreger dog, at teknologien endnu ikke er perfekt.

Eksempelvis har Apple konstateret, at det kan være problematisk at bruge scanneren med fingre, der er fugtige eller er indsmurt i creme. Ligesom der også kan opstå problemer, hvis folk har sår, ar eller lignende på fingrene.

Apple har døbt fingeraftryks-teknologien Touch ID, og indtil videre er den kun indbygget i Apples nye topmodel iPhone 5S.

I videoen herunder forklarer Apple, hvordan teknologien virker:

Læs også:

Video: Sådan fungerer iPhone 5S og 5C

Her er Apples to nye iPhones: Lokker med lav pris og fingeraftryk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere