Her er Apples to nye iPhones: Lokker med lav pris og fingeraftryk

Spændingen er udløst: Apple lancerer som ventet to nye iPhones.

To nye iPhones.

Det var, hvad vi forventede, og det var, hvad vi fik ved aftenens Apple-præsentation.

Ved eventen, der blev afholdt i relativt intime rammer i Apples hovedkvarter i Cupertino, kunne Apple præsentere en iPhone 5S samt den billigere og mere farverige iPhone 5C.

IPhone 5C - hvor c'et formodes at stå for color - kommer i fem forskellige farver (grøn, gul, blå, hvid og rød), og den vil blive en anelse billigere end topmodellen, 5S. 

Farvel til sidste års model
Tidligere har Apple forfulgt en strategi, hvor sidste års model af iPhonen er blevet solgt til nedsat pris, men i fremtiden vil Apple i stedet tilbyde 5C'eren til de mere prisbevidste kunder. 

5C er bygget i polycarbonat-plastik, men inde under plastikken ligger der en stålstruktur, der stabiliserer telefonen. Den vil desuden blive udstyret med Apples A6-processor, der sad i iPhone 5, samt et kamera på 8 megapixel.

I USA bliver den sat til salg fra 99 dollar, hvis du binder dig til et telefonabonnement i to år, mens den ifølge det amerikanske teknologi-medie All Things D vil komme til at koste 549 dollar uden abonnement. 

Et kvalificeret gæt vil derfor være, at den danske pris lander på omkring 4.200 - 4.300 kroner uden abonnement. 

Du vil dog fortsat kunne købe den to år gamle iPhone 4S. Umiddelbart efter aftenens præsentation sænkede Apple prisen for 4S'eren til 2999 danske kroner. 

5C er for førstegangskøberen
IPhone 5C vil sandsynligvis vil komme til at spille nogenlunde samme rolle, som iPad Mini gør for iPad'en og som iPod Mini og iPod Nano i sin tid gjorde for iPod'en. 

Det bliver telefonen for førstegangskøberne og dem, der enten ikke kan eller vil ofre på den forkerte side af 5.000 kroner for en telefon, hvilket er, hvad iPhone 5S formodes at komme til at koste.

Guld-farve og hurtigere processor
5S'eren bliver en opdateret udgave af den gamle iPhone 5. Den er bygget i mere eksklusive materialer og vil blive udstyret med den nyeste hardware.

Phone 5S kommer i tre farver: sort, sølv og som noget nyt også i en guld-farve.

Den vil blive udstyret med Apples hurtigste og nyeste processor, der har fået navnet A7. Den nye processor er dobbelt så hurtig som den A6-processor, der sidder i den gamle iPhone 5 og den nye iPhone 5C.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Michael Meister fik et tilbud, han ikke kunne sige nej til: Her er hans plan som ny topchef for Cibicom
Interview:Michael Meister forlader snart IT Relation til fordel for rollen som topchef i danske Cibicom, hvor han skal være med til at sætte fart på væksten. Se hans plan for selskabet her.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.