Top 100:Her er de bedste it-infrastruktur-selskaber i Danmark: 34 leverandører leverer vækst på 30 procent

Artikel top billede

Her er Apples to nye iPhones: Lokker med lav pris og fingeraftryk

Spændingen er udløst: Apple lancerer som ventet to nye iPhones.

To nye iPhones.

Det var, hvad vi forventede, og det var, hvad vi fik ved aftenens Apple-præsentation.

Ved eventen, der blev afholdt i relativt intime rammer i Apples hovedkvarter i Cupertino, kunne Apple præsentere en iPhone 5S samt den billigere og mere farverige iPhone 5C.

IPhone 5C - hvor c'et formodes at stå for color - kommer i fem forskellige farver (grøn, gul, blå, hvid og rød), og den vil blive en anelse billigere end topmodellen, 5S. 

Farvel til sidste års model

Tidligere har Apple forfulgt en strategi, hvor sidste års model af iPhonen er blevet solgt til nedsat pris, men i fremtiden vil Apple i stedet tilbyde 5C'eren til de mere prisbevidste kunder. 

5C er bygget i polycarbonat-plastik, men inde under plastikken ligger der en stålstruktur, der stabiliserer telefonen. Den vil desuden blive udstyret med Apples A6-processor, der sad i iPhone 5, samt et kamera på 8 megapixel.

I USA bliver den sat til salg fra 99 dollar, hvis du binder dig til et telefonabonnement i to år, mens den ifølge det amerikanske teknologi-medie All Things D vil komme til at koste 549 dollar uden abonnement. 

Et kvalificeret gæt vil derfor være, at den danske pris lander på omkring 4.200 - 4.300 kroner uden abonnement. 

Du vil dog fortsat kunne købe den to år gamle iPhone 4S. Umiddelbart efter aftenens præsentation sænkede Apple prisen for 4S'eren til 2999 danske kroner. 

5C er for førstegangskøberen

IPhone 5C vil sandsynligvis vil komme til at spille nogenlunde samme rolle, som iPad Mini gør for iPad'en og som iPod Mini og iPod Nano i sin tid gjorde for iPod'en. 

Det bliver telefonen for førstegangskøberne og dem, der enten ikke kan eller vil ofre på den forkerte side af 5.000 kroner for en telefon, hvilket er, hvad iPhone 5S formodes at komme til at koste.

Guld-farve og hurtigere processor

5S'eren bliver en opdateret udgave af den gamle iPhone 5. Den er bygget i mere eksklusive materialer og vil blive udstyret med den nyeste hardware.

Phone 5S kommer i tre farver: sort, sølv og som noget nyt også i en guld-farve.

Den vil blive udstyret med Apples hurtigste og nyeste processor, der har fået navnet A7. Den nye processor er dobbelt så hurtig som den A6-processor, der sidder i den gamle iPhone 5 og den nye iPhone 5C.

Touch ID: Her er Apples smarte fingeraftryks-teknologi

IPhone 5S kommer desuden til at adskille sig ved at være udstyret med en fingeraftrykssensor, der er bygget ind i telefonens ikoniske "home-knap".

Funktionen, som Apple har døbt Touch ID, er eksklusiv for iPhone 5S, men vi gætter på, at den med tiden også vil brede sig til Apples øvrige iOS-produkter.

Touch ID er ifølge Apple dybt integreret i det nye styresystem, iOS 7, og den gør det muligt at låse din telefon op ved blot at røre ved homeknappen. Men du vil også kunne foretage indkøb i iTunes og App Store ved at bruge din finger i stedet for et password.

Hvordan 'setupet' af funktionen kommer til at virke, ved vi endnu ikke, men Apple lover, at det bliver simpelt, og at Touch ID kan håndtere flere forskellige fingeraftryk.

Bedre kamera

Traditionen tro vil den nyeste iPhone også få et forbedret kamera. IPhone 5S får en billedsensor, der er 15 procent større, hvilket giver bedre billeder, uden at det er nødvendigt at øge antallet af pixels.

Som ventet bliver kameraet desuden udstyret med en ny slowmotion-effekt samt en dobbelt-blitz, der sikrer mere naturlige billeder, når blitzen er i brug.

Forberedt til fitness-apps
Som noget nyt vil iPhone 5S få en særlig CoreMotion-processor, der løbende vil behandle data, der indsamles fra telefonens accelerometer, gyroskop, kompas og gps.

De data vil blive gjort tilgængelige for app-udviklerne og vil ifølge Apple kunne bane vejen for en hel ny generation af fitness-apps, og Apple har allerede lavet en partnerskab med Nike, der vil gøre bruge af funktionen i en ny app.

Læs også:
Se billederne: Her er alt, hvad Apple præsenterede

Drop de urealistiske forventninger: Her er hvad Apple vil præsentere i aften

Her er iOS 7: Din iPhone og iPad har fået nye klæder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Om SAP Excellence Day 2022

På SAP Excellence Day 2022 får du et kondenseret og prioriteret overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

05. oktober 2022 | Læs mere


Sådan får du effektiv drift og udnytter de nye muligheder med Microsoft Dynamics 365

På denne konference kan du derfor få indblik i nyhederne i Microsoft Dynamics 365, erfaringer med udrulning af systemerne samt nyttig viden fra en række centrale leverandører om valgmulighederne i det omfattende system og erfaringerne ind til nu.

06. oktober 2022 | Læs mere


Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital