Artikel top billede

Det er ikke kun Microsofts topchef, der er i modvind. Det er Surface-modellerne også, hvis man skal tro analytikerne.

Her er dommen over Microsofts nye Surface-modeller

Trods en hurtigere processor og en stribe forbedringer er det ikke lykkedes for Microsofts nye tablet at imponere eller begejstre analytikerne. Drop RT og skab nye apps, lyder rådet.

Midt i alt den Apple-ståhej, der præger agendaen i disse dage, har Microsoft lanceret nye udgaver af firmaets Surface-tabletter. 

RT-modellen Surface 2 og Surface Pro 2 er blevet fintunet med en stribe forbedringer som eksempelvis 60 procent mere batterilevetid, ny processor, nye tastaturer, en ny version af Windows og en ny skærm, der skal lokke kunderne til.

De to maskiner blev første gang luftet af Microsoft i går med tillægsord som "den bedste tablet til private", og Pro-udgaven blev beskrevet som "den rigtige erstatning for den bærbare computer."

Men trods forbedringer og lovprisende sætninger er it-analytikerne ikke blevet overbevist om fortræffelighederne. 

Kun lille succes

Microsoft kritiseres stadig for et alt for tyndt udvalg af apps, og så er kunderne stadig forvirrede over forskellen mellem Windows RT og Windows 8.

"Microsoft kommer til at tage nye markedsandele med Surface 2, men udgangspunktet er meget lavt, så det kommer ikke til at betyde det store," siger Patrick Moorhead, der er analytiker i Moor Insights & Strategy, til Computerworlds nyhedstjeneste.

Læs også: Test: Microsoft Surface Pro er fremtidens bærbare og En Windows RT-brugers bekendelser: Sådan levede jeg med Surface i et år

Rammer forbi kunderne

Han argumenterer også for, at Microsoft ikke har ramt tidsånden og de ønsker, som kunderne har. 

"De tilbyder ikke noget, som konkurrenterne ikke allerede har"

"Begge modeller tilbyder forbedringer og en del unikke funktioner, men de tilbyder ikke noget, som konkurrenterne ikke allerede har. Markedet for tablets er ligeledes drejet mod billigere modeller med mindre skærme på mellem syv og otte tommer og med tusindvis af relevante apps," lyder hans kritik. 

Og (de manglende) apps er et kritikpunkt, der ofte er blevet nævnt i forbindelse med Surface-maskinerne.

Læs også: Er Microsofts iPad-killer en død sild?

I forbindelse med lanceringen har Microsoft forsøgt at strø lidt englestøv ud over den problemstilling.

Redmond-firmaet fortalte således, at antallet af apps til Surface er gået fra 10.000 til over 100.000 på et år. 

Men det er stadig ikke konkurrencedygtigt med det antal, man finder i Google Play og i Apples App store, lyder det fra Tom Mainelli fra analysehuset IDC.

Drop RT

Tom Mainelli peger på, at de manglende apps specielt er et problem for RT-udgaverne, hvor det ikke er muligt at installere programmer, men kun apps. På Pro-udgaverne kan man installere programmer som på en almindelig pc. 

"Microsoft anser Surface 2 for at have en merværdi på grund af den indbyggede Office-pakke, men Microsoft skal konkurrere mod Android-tablets og iPad mini, der har en lavere pris," siger han og peger dermed på, at Office-pakken ikke er det store konkurrenceparameter. Det handler om pris.

"Microsoft bør kun satse på Surface Pro 2, der kan køre programmer som på en pc," vurderer han.

Læs også: Windows RT er dømt til at dø

Som en ekstra bonus tilbyder Microsoft et års gratis telefoni via kommunikationsprogrammet Skype, når man køber en tablet. Desuden får man 200 gigabyte lagerplads på Skydrive gratis i to år.

Men det trækplaster kommer ikke til at spille nogen rolle.

"Alle tilbyder i dag gratis lagerplads i skyen," siger Jack Gold fra analysehuset J. Gold Associates.

De nye maskiner i version 2 er klar i danske butikker den 22. oktober

Priser og mere detaljerede specifikationer kan du finde her.

Læs også:

Lancering: Microsoft prøver igen med spritny Surface 2

Stortest: Her er Surfaces svagheder og styrker

Fra fun til fiasko: Her er den totale nedtur for Windows RT




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere