Artikel top billede

Lancering: Microsoft prøver igen med spritny Surface 2

60 procent mere batterilevetid, ny processor, fede tastaturer, en ny version af Windows og en ny skærm skal lokke kunderne til. Se de komplette specifikationer og priser for Surface 2 og Surface 2 RT her.

Når Microsoft selv skal beskrive de nye maskiner, er det ordene stærkere, hurtigere, tyndere og lettere, der går igen:

For Microsoft udvider nu Surface-familien med nye versioner af Surface og Surface Pro.

De nye maskiner er klar i danske butikker allerede den 22. oktober - sammen med nyt tilbehør og den nye version af Windows 8 kaldet 8.1, som lanceres et par dage før.

Computerworld anmeldte både Surface og Surface Pro, da de kom frem for blot 6 måneder siden, og mens vi ikke rigtigt kan se pointen med Surface RT med Windows RT (se hvorfor her), er vi faktisk ret begejstrede for Surface Pro - som er en af de eneste produktivitets-orienterede tablets på markedet. Og heldigvis ser den ud til at blive endnu bedre.

Surface 2 Pro har, som forventet, fået ny Intel i5 processor fra Haswell-serien.

Den processor-familie har siden lanceringen leveret imponerende forbedringer i batterilevetiden i andre bærbare computere - og Surface 2 Pro ser ud til at opleve samme forbedring. Op til 60 procent mere batterilevetid lover Microsoft selv - og lidt hovedregning betyder, at udviklingen vil gå fra Surface Pro's 4-5 timer til 6-8 timer.

Det er godt nyt, for 4-5 timers batterilevetid ved moderat brug er for lidt til en moderne mobil enhed som Surface-serien.

Surface RT med ny skærm

Surface 2 RT's opgradering består af et hop fra Tegra 3 til Tegra 4 processor. Men mest spændende er, at skærmen nu er på 1.920 x 1080 pixels, hvilket er en væsentlig forbedring fra den forrige models lave opløsning.

Batterilevetiden i RT-versionen er ifølge Microsoft op til 10 timer. Ligesom forgængeren kommer RT fortsat med Microsoft Office 2013 inklusive Outlook RT.

Med Surface Pro 2 skruer Microsoft samtidig op for den indbyggede hukommelse og præsenterer to nye modeller med kapacitet på henholdsvis 256 GB og 512 GB (sidstnævnte kommer dog først i Danmark senere), som begge leveres med 8 GB RAM.

Nyt tilbehør gør Surface mere praktisk

Surface 2 og Surface Pro 2 bliver lanceret sammen med en ny familie af opdateret tilbehør, blandt andet det ventede Power Cover, som indeholder et ekstra batteri.

Alt i alt kommer der en del nyt tilbehør til Surface-serien:

Touch Cover 2
: Tastaturet til Surface 2 og Surface Pro 2, der samtidig fungerer som beskyttelsescover, er blevet både tyndere og lettere end det originale Touch Cover. Coverets tykkelse på kun 2,75 mm giver sammen med et nyt baggrundslys i tasterne endnu bedre læsbarhed. Touch Cover 2 fås til vejledende pris fra 949,- kroner.

Type Cover 2: Type Cover 2 har det samme tynde, lette design som det originale Type Cover, men er nu også baggrundsbelyst og bliver tilgængeligt i lilla og sort. Type Cover 2 er mere hårdfør og designet til at give en bedre og mere lydløs tasteoplevelse. Type Cover 2 fås til vejledende pris fra 1.029 kroner.

Power Cover: Power Cover giver den samme gode tasteoplevelse, som du får med Type Cover og forlænger samtidig batteritiden med op til 50 procent på både Surface 2, Surface Pro og Surface Pro 2. Power Cover bliver tilgængelig i starten af 2014.

Dockingstation til Surface Pro: Dockingstationen til Surface Pro gør dig i stand til at koble Surface Pro og Surface Pro 2 til dine eksterne pc-enheder i et enkelt trin, der lader dig gå fra laptop til desktop på et øjeblik.

Når Surface Pro og Surface Pro 2 er docket, kan de kobles til en ekstern skærm, ethernet, højttalere eller strømforsyning. Tilslutningen sker gennem dockens USB 3.0-port eller de tre USB USB 2.0-porte. Dockingstationen til Surface Pro bliver tilgængelig i starten af 2014 til en vejledende pris fra 1.579,- kroner.

Priser og tilgængelighed

Surface 2 og Surface Pro 2 kan købes online via Microsoft Store og i butikker landet over, herunder hos ComputerCity, Elgiganten, Expert og FONA fra den 22. oktober 2013. 

Vejledende udsalgspriser fra Microsoft:
Surface 2, 32 GB: 3.399,- kroner
Surface 2, 64 GB: 4.199,- kroner
Surface Pro 2, 64 GB (4 GB RAM): 6.999,- kroner
Surface Pro 2, 128 GB (4 GB RAM): 7.799,- kroner
Surface Pro 2, 265 GB (8 GB RAM): 10.099,- kroner
Surface Pro 2, 512 GB (8GB RAM): 14.099,- kroner (introduceres i Danmark senere)

Danske brugere kan forudbestille Surface 2 og Surface Pro 2 fra den 24. september fra kl. 14, enten online i Microsoft Store eller i udvalgte butikker landet over, herunder hos ComputerCity, Elgiganten, Expert og FONA.

Læs også: Computerworlds test af Surface Pro
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere