Artikel top billede

Er Microsofts iPad-killer en død sild?

Microsoft har erkendt et tab på godt fem milliarder kroner, fordi Surface RT ikke sælger som forventet. Nu er priserne sat et ordentligt hak ned, men spørgsmålet er, om det er nok til at sætte gang i salget af maskinen, som skulle være en iPad-killer, og om Windows RT overhovedet har en fremtid?

Microsoft har netop offentliggjort sit seneste kvartalsregnskab, og her fremgår det, at selskabet regner med at tabe godt fem milliarder kroner, fordi Microsoft har mere end svært ved at sælge så mange Surface RT-maskiner som forventet.

De fem milliarder skal dække det tab, som opstår, fordi Microsoft for nylig har sat prisen på maskinerne ned med ikke mindre end 30 procent. En RT-model med 32 GB ram koster nu lige under 3.000 kroner, mens en iPad med retinaskærm og 32 GB koster cirka 4.700 kroner.

Computerworld har testet Surface RT grundigt, og vi har også grundigt sammenlignet maskinen med Apples iPad. Læs mere om det her:


Så vigtigt er det for Microsoft
Microsoft satser altså på, at de nye lavere priser vil sætte gang i afsætningen, sådan som det sker i så mange andre sammenhænge. Og de nye lavere priser er bestemt ikke et udtryk for, at Microsoft har opgivet maskinen, siger en kilde tæt på Microsoft til Computerworlds amerikanske søstermedie PCWorld.

Analytikeren Patrick Moorhead fra Moor Insights and Strategy sagde for nylig, at prisnedsættelserne siger noget om, hvor vigtig Windows RT er for Microsoft.

"Windows RT er er en del af en langsigtet, strategisk plan, og som sådan er den også vigtig for virksomhedens fremtid," siger han.

Surface RT kører på en ARM-processor, og det faktum har været noget af et wakeup-call for chipgiganten Intel og firmaets strømbesparende Atom-chiparkitektur.

I følge Moorehead har Intel hørt efter, og Intels nyeste Atom-arkitektur kaldet Silvermont vil kunne udfordre ARM. Men selv om Microsoft forventes at ville give Surface RT et facelift på et tidspunkt, er det uklart, om Microsoft vil vælge Atom-processoren til den operation, selv om den både kan afvikle Windows 8, Android OS og Windows RT.

Lige nu ser det altså ud til, at Microsoft betragter Surface RT som en levedygtig platform, og for nylig udvidede Microsoft også det antal lande, hvor maskinen kan købes, til 29.

Læs også: 
Fem ting: Sådan kan Microsoft gøre Surface Pro bedre

Test: Microsoft Surface Pro er fremtidens bærbare
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Intels store plan afsløret: Fire nye generationer af processorer klar inden 2025 - og en helt ny æra er på vej
Intels nye CEO Pat Gelsinger har fremlagt planen for de fem års produkter. Planen rummer hele fire nye processorteknologier og en vild ny standard for produktionsteknologien. Se planerne her.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.