Artikel top billede

Er Microsofts iPad-killer en død sild?

Microsoft har erkendt et tab på godt fem milliarder kroner, fordi Surface RT ikke sælger som forventet. Nu er priserne sat et ordentligt hak ned, men spørgsmålet er, om det er nok til at sætte gang i salget af maskinen, som skulle være en iPad-killer, og om Windows RT overhovedet har en fremtid?

Microsoft har netop offentliggjort sit seneste kvartalsregnskab, og her fremgår det, at selskabet regner med at tabe godt fem milliarder kroner, fordi Microsoft har mere end svært ved at sælge så mange Surface RT-maskiner som forventet.

De fem milliarder skal dække det tab, som opstår, fordi Microsoft for nylig har sat prisen på maskinerne ned med ikke mindre end 30 procent. En RT-model med 32 GB ram koster nu lige under 3.000 kroner, mens en iPad med retinaskærm og 32 GB koster cirka 4.700 kroner.

Computerworld har testet Surface RT grundigt, og vi har også grundigt sammenlignet maskinen med Apples iPad. Læs mere om det her:


Så vigtigt er det for Microsoft
Microsoft satser altså på, at de nye lavere priser vil sætte gang i afsætningen, sådan som det sker i så mange andre sammenhænge. Og de nye lavere priser er bestemt ikke et udtryk for, at Microsoft har opgivet maskinen, siger en kilde tæt på Microsoft til Computerworlds amerikanske søstermedie PCWorld.

Analytikeren Patrick Moorhead fra Moor Insights and Strategy sagde for nylig, at prisnedsættelserne siger noget om, hvor vigtig Windows RT er for Microsoft.

"Windows RT er er en del af en langsigtet, strategisk plan, og som sådan er den også vigtig for virksomhedens fremtid," siger han.

Surface RT kører på en ARM-processor, og det faktum har været noget af et wakeup-call for chipgiganten Intel og firmaets strømbesparende Atom-chiparkitektur.

I følge Moorehead har Intel hørt efter, og Intels nyeste Atom-arkitektur kaldet Silvermont vil kunne udfordre ARM. Men selv om Microsoft forventes at ville give Surface RT et facelift på et tidspunkt, er det uklart, om Microsoft vil vælge Atom-processoren til den operation, selv om den både kan afvikle Windows 8, Android OS og Windows RT.

Lige nu ser det altså ud til, at Microsoft betragter Surface RT som en levedygtig platform, og for nylig udvidede Microsoft også det antal lande, hvor maskinen kan købes, til 29.

Læs også: 
Fem ting: Sådan kan Microsoft gøre Surface Pro bedre

Test: Microsoft Surface Pro er fremtidens bærbare




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere