Artikel top billede

Er Microsofts iPad-killer en død sild?

Microsoft har erkendt et tab på godt fem milliarder kroner, fordi Surface RT ikke sælger som forventet. Nu er priserne sat et ordentligt hak ned, men spørgsmålet er, om det er nok til at sætte gang i salget af maskinen, som skulle være en iPad-killer, og om Windows RT overhovedet har en fremtid?

Microsoft har netop offentliggjort sit seneste kvartalsregnskab, og her fremgår det, at selskabet regner med at tabe godt fem milliarder kroner, fordi Microsoft har mere end svært ved at sælge så mange Surface RT-maskiner som forventet.

De fem milliarder skal dække det tab, som opstår, fordi Microsoft for nylig har sat prisen på maskinerne ned med ikke mindre end 30 procent. En RT-model med 32 GB ram koster nu lige under 3.000 kroner, mens en iPad med retinaskærm og 32 GB koster cirka 4.700 kroner.

Computerworld har testet Surface RT grundigt, og vi har også grundigt sammenlignet maskinen med Apples iPad. Læs mere om det her:


Så vigtigt er det for Microsoft
Microsoft satser altså på, at de nye lavere priser vil sætte gang i afsætningen, sådan som det sker i så mange andre sammenhænge. Og de nye lavere priser er bestemt ikke et udtryk for, at Microsoft har opgivet maskinen, siger en kilde tæt på Microsoft til Computerworlds amerikanske søstermedie PCWorld.

Analytikeren Patrick Moorhead fra Moor Insights and Strategy sagde for nylig, at prisnedsættelserne siger noget om, hvor vigtig Windows RT er for Microsoft.

"Windows RT er er en del af en langsigtet, strategisk plan, og som sådan er den også vigtig for virksomhedens fremtid," siger han.

Surface RT kører på en ARM-processor, og det faktum har været noget af et wakeup-call for chipgiganten Intel og firmaets strømbesparende Atom-chiparkitektur.

I følge Moorehead har Intel hørt efter, og Intels nyeste Atom-arkitektur kaldet Silvermont vil kunne udfordre ARM. Men selv om Microsoft forventes at ville give Surface RT et facelift på et tidspunkt, er det uklart, om Microsoft vil vælge Atom-processoren til den operation, selv om den både kan afvikle Windows 8, Android OS og Windows RT.

Lige nu ser det altså ud til, at Microsoft betragter Surface RT som en levedygtig platform, og for nylig udvidede Microsoft også det antal lande, hvor maskinen kan købes, til 29.

Læs også: 
Fem ting: Sådan kan Microsoft gøre Surface Pro bedre

Test: Microsoft Surface Pro er fremtidens bærbare
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere