Artikel top billede

Pirat efter bøde på 55 millioner: I har smadret mit liv

Han åbnede et websted med adgang til alle episoder af The Simpsons og Family Guy. Den beslutning fortryder han nu bitterligt.

Piratjægerne er for tiden i højeste gear. 

Senest fik en uheldig svensker en bøde på 3,5 millioner kroner af Nordisk Film for at dele en stribe serier på nettet.

Nu kan websiden TorrentFreak berette om en ny sag, hvor erstatningssummen får den svenske sag til at blegne totalt. 

I Canada er der nemlig blevet afsagt dom mod en mand, der skal betale 10,5 millioner canadiske doller i bøde til det amerikanske medieselskab Fox. 

I dansk valuta er det en bøde på 55 millioner kroner.

Den enorme bøde er givet for at drive to websider, "Watch The Simpsons Online" og "Watch Family Guy Online", der blev lanceret i henholdsvis 2008 og 2009.

Her kunne brugerne, som navnet antyder, se episoder af de populære animationsserier. 

Tjenesterne, som nu begge er blevet lukket, var uhyre populære og havde tilsammen lige knap 90 millioner brugere. 

Læs også: Her er de 10 mest piratkopierede film

Fox: Ryst op!
Fox, der producerer begge serier, rejste sagen i oktober 2013, og nu er bøden altså blevet fastsat til 55 millioner kroner, hvilket er den største bøde, retssystemet i Canada har uddelt til en privatperson.

Det uheldige offer for Fox' heftige søgsmål, der er kendt under net-navnet "Joecool6101" er naturligvis ikke i stand til at stampe 55 millioner op af jorden og har forsøgt sig med et forlig. Men uden succes. 

"Fox går efter pengene med alle midler. De har ødelagt mit liv, og det vil de fortsætte med, så længe de ikke lader mig og min familie være i fred. De dræber en flue med en atombombe," siger han til TorrentFreak.

En udtalelse fra Fox-advokaten kan da også tyde på, at selskabet forsøger at jage en skræk i livet på andre potentielle pirater.

"Den strenge straf understreger den risiko, der er ved at involvere sig i piratvirksomhed på nettet, specielt med kommercielt øjemed," siger advokat Lowman til TorrentFreak. 

Læs også:

Filmpirat får millionbøde klasket i nakken af Nordisk Film

Kina: Stop af XP-support betyder mere kriminalitet

Danske myndigheder vil have fingrene i svensk pirat

Overblik: Det store CPR-hack - så alvorligt er det




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere