Danske myndigheder vil have fingrene i svensk pirat

Hovedpersonen i en spektakulær hackersag i Sverige og Danmark kan inden længe udleveres til de danske myndigheder.

Under den svenske retssag mod Pirate Bay-stifter Gottfrid Svartholm Warg, der er anklaget for hackerangreb mod Nordea og Logica (nu CGI), er det kommet frem, at den svenske pirat angiveligt også skulle have begået store net-indbrud i Danmark.

Derfor blev det i går besluttet, at Gottfrid Svartholm Warg skal varetægtsfængsles, indtil den svenske domstol har besluttet, om han skal udleveres til de danske myndigheder, som har anmodet om varetægtsfængslingen.

Forhandlingerne om varetægsfængsling blev afholdt bag lukkede døre, hvor det blev endeligt besluttet, at retten den 17. juni tager stilling til, om Gottfrid Svartholm Warg skal udleveres til Danmark.

Det skriver Computerworlds svenske søstermagasin Computer Sweden.

Flere indbrud i sving
Gottfrid Svartholm Warg er anklaget for at være hovedmanden bag omfattende hackerangreb og -indbrud mod Nordea og Logica ved at hacke to store IBM-mainframes.

Der skulle angiveligt være hentet massive mængder personoplysninger og logininformationer fra blandt andet skattevæsenet og statsadvokaturen, der var kunder hos CGI, ligesom Gottfrid Svartholm Warg er under mistanke for at bryde ind hos Nordea med det formål at stjæle fra otte kunder.

Det lykkedes imidlertid kun i et enkelt tilfælde, hvor Gottfrid Svartholm Warg stjal 24.2000 kroner fra en dansk Nordea-konto.

Ifølge chefanklageren forsøgte han desuden at stjæle 220.000 kroner fra yderligere fire danske konti samt 653.900 euro fra tre andre konti.

Ifølge anklagen var det Gottfrid Svartholm Wargs plan at sende de stjålne penge videre til konti i Cypern, Schweiz samt Storbritannien.

Dommen over Gottfrid Svartholm Warg falder den 14. juni, hvorefter det altså så skal besluttes, om Pirate Bay-stifteren skal udleveres til de danske myndigheder med henblik på retsforfølgelse herhjemme.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hyperkonvergeret infrastruktur: Få det bedste fra on-premise og cloud
Det står stadig mere klart, at cloud ikke er løsningen på alle udfordringer. Høje og ofte uigennemskuelige omkostninger er én årsag – omfattende krav til standardisering er en anden. Det efterlader organisationen i et limbo, hvor det kan være svært at finde den rette balance mellem cloudløsninger og det on-premise baserede datacenter. I denne hvidbog kan du få inspiration til, hvordan du opbygger en hyperkonvergeret infrastruktur, der opfylder kravene til hurtig skalering og forretningsmæssig agilitet med XaaS.