Artikel top billede

Danske myndigheder vil have fingrene i svensk pirat

Hovedpersonen i en spektakulær hackersag i Sverige og Danmark kan inden længe udleveres til de danske myndigheder.

Under den svenske retssag mod Pirate Bay-stifter Gottfrid Svartholm Warg, der er anklaget for hackerangreb mod Nordea og Logica (nu CGI), er det kommet frem, at den svenske pirat angiveligt også skulle have begået store net-indbrud i Danmark.

Derfor blev det i går besluttet, at Gottfrid Svartholm Warg skal varetægtsfængsles, indtil den svenske domstol har besluttet, om han skal udleveres til de danske myndigheder, som har anmodet om varetægtsfængslingen.

Forhandlingerne om varetægsfængsling blev afholdt bag lukkede døre, hvor det blev endeligt besluttet, at retten den 17. juni tager stilling til, om Gottfrid Svartholm Warg skal udleveres til Danmark.

Det skriver Computerworlds svenske søstermagasin Computer Sweden.

Flere indbrud i sving

Gottfrid Svartholm Warg er anklaget for at være hovedmanden bag omfattende hackerangreb og -indbrud mod Nordea og Logica ved at hacke to store IBM-mainframes.

Der skulle angiveligt være hentet massive mængder personoplysninger og logininformationer fra blandt andet skattevæsenet og statsadvokaturen, der var kunder hos CGI, ligesom Gottfrid Svartholm Warg er under mistanke for at bryde ind hos Nordea med det formål at stjæle fra otte kunder.

Det lykkedes imidlertid kun i et enkelt tilfælde, hvor Gottfrid Svartholm Warg stjal 24.2000 kroner fra en dansk Nordea-konto.

Ifølge chefanklageren forsøgte han desuden at stjæle 220.000 kroner fra yderligere fire danske konti samt 653.900 euro fra tre andre konti.

Ifølge anklagen var det Gottfrid Svartholm Wargs plan at sende de stjålne penge videre til konti i Cypern, Schweiz samt Storbritannien.

Dommen over Gottfrid Svartholm Warg falder den 14. juni, hvorefter det altså så skal besluttes, om Pirate Bay-stifteren skal udleveres til de danske myndigheder med henblik på retsforfølgelse herhjemme.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere