Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Danske myndigheder vil have fingrene i svensk pirat

Hovedpersonen i en spektakulær hackersag i Sverige og Danmark kan inden længe udleveres til de danske myndigheder.

Under den svenske retssag mod Pirate Bay-stifter Gottfrid Svartholm Warg, der er anklaget for hackerangreb mod Nordea og Logica (nu CGI), er det kommet frem, at den svenske pirat angiveligt også skulle have begået store net-indbrud i Danmark.

Derfor blev det i går besluttet, at Gottfrid Svartholm Warg skal varetægtsfængsles, indtil den svenske domstol har besluttet, om han skal udleveres til de danske myndigheder, som har anmodet om varetægtsfængslingen.

Forhandlingerne om varetægsfængsling blev afholdt bag lukkede døre, hvor det blev endeligt besluttet, at retten den 17. juni tager stilling til, om Gottfrid Svartholm Warg skal udleveres til Danmark.

Det skriver Computerworlds svenske søstermagasin Computer Sweden.

Flere indbrud i sving

Gottfrid Svartholm Warg er anklaget for at være hovedmanden bag omfattende hackerangreb og -indbrud mod Nordea og Logica ved at hacke to store IBM-mainframes.

Der skulle angiveligt være hentet massive mængder personoplysninger og logininformationer fra blandt andet skattevæsenet og statsadvokaturen, der var kunder hos CGI, ligesom Gottfrid Svartholm Warg er under mistanke for at bryde ind hos Nordea med det formål at stjæle fra otte kunder.

Det lykkedes imidlertid kun i et enkelt tilfælde, hvor Gottfrid Svartholm Warg stjal 24.2000 kroner fra en dansk Nordea-konto.

Ifølge chefanklageren forsøgte han desuden at stjæle 220.000 kroner fra yderligere fire danske konti samt 653.900 euro fra tre andre konti.

Ifølge anklagen var det Gottfrid Svartholm Wargs plan at sende de stjålne penge videre til konti i Cypern, Schweiz samt Storbritannien.

Dommen over Gottfrid Svartholm Warg falder den 14. juni, hvorefter det altså så skal besluttes, om Pirate Bay-stifteren skal udleveres til de danske myndigheder med henblik på retsforfølgelse herhjemme.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere