Artikel top billede

Kina: Stop af XP-support betyder mere kriminalitet

Kina frygter en udbredelse af it-kriminalitet, når Microsoft lukker for supporten til Windows XP lige om lidt.

Når Microsoft slukker for supporten til det bedagede operativsystem Windows XP den 8. april til næste år, kan det betyde et boom i salget af Windows 8-piratkopier i Kina.

Den logik slutter vicedirektør Xan Xianhong fra Kinas National Copyright Administration.

Han vurderer, at salgsprisen for det mere sikre alternativ Windows 8 er for høj til det kinesiske marked, hvilket vil åbne en hoveddør til det sorte marked i Kina.

Det skriver Computerworlds amerikanske søstermagasin Networkworld, som har haft en rapport fra kinesiske Techweb igennem Google Translate.

Rammer på flere fronter

Samtidig peger Xan Xianhong på, at support-stoppet til Windows XP vil betyde en stor fremtidig sikkerhedsrisiko for de kinesiske computerbrugere.

Det skyldes, at Windows XP er det mest udbredte styresystem i det folkerige land.

I kinesiske Techweb er han citeret for at sige, at XP-stoppet også vil gå ud over landets kamp for at bekæmpe pirat-software, og derfor opfordrer han Microsoft og andre software-selskaber til at være med til at bekæmpe pirateriet med fair handelsvilkår.

Kæmpe sort it-marked

At software-pirateri er et problem i Kina, kan på ingen måder komme bag på Microsoft.

Selskabet har selv tidligere ifølge Networkworld været på uanmeldt shoppingtur i kinesiske elektronikforretninger, hvor der blev indkøbt 169 pc'er.

På alle maskinerne var der installeret pirat-Windows-versioner, og 91 procent af computerne havde tilmed malware og andre sikkerhedssårbarheder ombord.

Det kinesiske marked for illegal software bliver vurderet til at ligge på knap 50 milliarder kroner, mens det lovlige software-marked ligger på 15 milliarder kroner.

Læs også:
Sådan vil Microsoft stoppe piratkopiering af Windows 8
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere