Kina: Stop af XP-support betyder mere kriminalitet

Kina frygter en udbredelse af it-kriminalitet, når Microsoft lukker for supporten til Windows XP lige om lidt.

Når Microsoft slukker for supporten til det bedagede operativsystem Windows XP den 8. april til næste år, kan det betyde et boom i salget af Windows 8-piratkopier i Kina.

Den logik slutter vicedirektør Xan Xianhong fra Kinas National Copyright Administration.

Han vurderer, at salgsprisen for det mere sikre alternativ Windows 8 er for høj til det kinesiske marked, hvilket vil åbne en hoveddør til det sorte marked i Kina.

Det skriver Computerworlds amerikanske søstermagasin Networkworld, som har haft en rapport fra kinesiske Techweb igennem Google Translate.

Rammer på flere fronter
Samtidig peger Xan Xianhong på, at support-stoppet til Windows XP vil betyde en stor fremtidig sikkerhedsrisiko for de kinesiske computerbrugere.

Det skyldes, at Windows XP er det mest udbredte styresystem i det folkerige land.

I kinesiske Techweb er han citeret for at sige, at XP-stoppet også vil gå ud over landets kamp for at bekæmpe pirat-software, og derfor opfordrer han Microsoft og andre software-selskaber til at være med til at bekæmpe pirateriet med fair handelsvilkår.

Kæmpe sort it-marked
At software-pirateri er et problem i Kina, kan på ingen måder komme bag på Microsoft.

Selskabet har selv tidligere ifølge Networkworld været på uanmeldt shoppingtur i kinesiske elektronikforretninger, hvor der blev indkøbt 169 pc'er.

På alle maskinerne var der installeret pirat-Windows-versioner, og 91 procent af computerne havde tilmed malware og andre sikkerhedssårbarheder ombord.

Det kinesiske marked for illegal software bliver vurderet til at ligge på knap 50 milliarder kroner, mens det lovlige software-marked ligger på 15 milliarder kroner.

Læs også:
Sådan vil Microsoft stoppe piratkopiering af Windows 8
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sælger du nemt IT-sikkerhed og backup som en service – og styrker din indtjening
Den klassiske forhandlermodel med salg af produkter er under pres. Som IT-forhandler er du enormt konkurrenceudsat og de kunder der køber, er ikke altid loyale. Den hårde konkurrence giver samtidig stærkt begrænsede margener. For kunden er det er mere besværligt købe produkter end det er at købe services og du risikerer derfor, at kunden smutter over til en nemmere og mere fleksibel løsning - det vil sige til nogen, der sælger services. Nøglen til vækst er ofte at påtage sig rollen som managed service provider. Her tilbyder du en pakke af services, der komplementerer primærproduktet og løser en udfordring for kunden – og styrker dit salg og din indtjening. Du opnår en løbende indtægt, en tættere relation til dine kunder og en fleksibilitet og skalerbarhed, som kun skyen kan tilbyde. Et oplagt eksempel er en kombination af salg af services som cyberbeskyttelse og backup. I denne hvidbog får du konkrete råd til, hvordan du kommer i gang med at optimere din forretningsmodel.