Artikel top billede

Kina: Stop af XP-support betyder mere kriminalitet

Kina frygter en udbredelse af it-kriminalitet, når Microsoft lukker for supporten til Windows XP lige om lidt.

Når Microsoft slukker for supporten til det bedagede operativsystem Windows XP den 8. april til næste år, kan det betyde et boom i salget af Windows 8-piratkopier i Kina.

Den logik slutter vicedirektør Xan Xianhong fra Kinas National Copyright Administration.

Han vurderer, at salgsprisen for det mere sikre alternativ Windows 8 er for høj til det kinesiske marked, hvilket vil åbne en hoveddør til det sorte marked i Kina.

Det skriver Computerworlds amerikanske søstermagasin Networkworld, som har haft en rapport fra kinesiske Techweb igennem Google Translate.

Rammer på flere fronter

Samtidig peger Xan Xianhong på, at support-stoppet til Windows XP vil betyde en stor fremtidig sikkerhedsrisiko for de kinesiske computerbrugere.

Det skyldes, at Windows XP er det mest udbredte styresystem i det folkerige land.

I kinesiske Techweb er han citeret for at sige, at XP-stoppet også vil gå ud over landets kamp for at bekæmpe pirat-software, og derfor opfordrer han Microsoft og andre software-selskaber til at være med til at bekæmpe pirateriet med fair handelsvilkår.

Kæmpe sort it-marked

At software-pirateri er et problem i Kina, kan på ingen måder komme bag på Microsoft.

Selskabet har selv tidligere ifølge Networkworld været på uanmeldt shoppingtur i kinesiske elektronikforretninger, hvor der blev indkøbt 169 pc'er.

På alle maskinerne var der installeret pirat-Windows-versioner, og 91 procent af computerne havde tilmed malware og andre sikkerhedssårbarheder ombord.

Det kinesiske marked for illegal software bliver vurderet til at ligge på knap 50 milliarder kroner, mens det lovlige software-marked ligger på 15 milliarder kroner.

Læs også:
Sådan vil Microsoft stoppe piratkopiering af Windows 8
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere