Artikel top billede

Filmpirat får millionbøde klasket i nakken af Nordisk Film

Nordisk Film Har vundet en sag mod en filmpirat, der nu skal finde millioner frem i erstatning.

Fremmarchen af streaming-tjenester har lagt en dæmper på antallet af netpirater, men nu har Nordisk Film vundet en retssag, der kan tjene til skræk og advarsel for dem, der stadig fifler med at kopiere digitale data.

En 28-årig svensker er nemlig blevet idømt en bøde på 3,5 millioner danske kroner for at kopiere film og efterfølgende lægge dem ud på nettet.

Det skriver Svenska Dagbladet.

"Den høje erstatning viser, hvilke skader skabere og rettighedshavere rammes af gennem ulovlig fildeling af en film. Fremover kommer der en række sager, hvor vi vil kræve erstatning for en eller flere film," siger jurist Henrik Pontén fra Rättighetsalliansen til den svenske avis i forbindelse med dommen.

Manden blev tiltalt for at dele cirka 500 film via fildelingstjenesten SweBits i perioden 2008 til 2011.

Han erkendte dog kun de 13, men fik altså 3,5 millioner i bøde.

Hvis den dømte skal finde et lyspunkt i al elendigheden, kan han da trøste sig med, at kravet fra Nordisk Film oprindeligt lød på næsten seks millioner kroner.

Læs også:
Kina: Stop af XP-support betyder mere kriminalitet

Danske myndigheder vil have fingrene i svensk pirat

Overblik: Det store CPR-hack - så alvorligt er det
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere