Artikel top billede

Efter tre års test: Her er den mest driftssikre harddisk

Går du med planer om at udskifte din harddisk? Se resultatet af stor-test af 27.000 harddiske over tre år, der giver et fingerpeg om den mest driftssikre harddisk.

Går du med planer om at opgradere din harddisk inden alt for længe, kan det være værd at læse videre.

Der kan nemlig være stor forskel på harddiskenes holdbarhed, viser en statistik fra webhosting-firmaet Backblaze.

Selskabet har kigget nærmere på tre års logfiler over de i alt 27.000 harddiske fra Hitachi, Seagate og Western Digital, som selskabet har kørende i dets datacenter.

De er alle såkaldte consumer-grade harddiske - altså helt almindelige harddiske, som da også her anvendes til almindelig storage af foto, musik, dokumenter og lignende.

Seagate taber

I statistikken har Backblaze kigget nærmere på blandt andet oppetid, levetid og fejlrater for de forskellige harddiske.

Af tallene fremgår det, at harddiskene fra Seagate er langt mindre holdbare end harddiske fra Hitachi og Western Digital.

Mest driftssikker er Hitachi 3TB Deskstar 7K300, der med en gennemsnitlig levetid på 2,1 år har en fejlrate på blot 0,9 procent.

På andenpladsen kommer Hitachi Deskstar 5K3000, der har en gennemsnitlig levetid på 1,7 år samt en fejlrate på 0,9 procent.

Den mindst solide harddisk-type i Backblazes' datacenter er 1,5 TB Seagate Barracuda Green. Denne harddisk har gennemsnitligt blot klaret at køre i 0,8 år, hedder det.

Selv om den pågældende Seagate-harddisk ikke har været særlig god, advarer Backblaze dog mod at tolke for meget på tallene.

Det skyldes, at selskabet har modtaget de pågældende Barracuda Green-harddiske som erstatnings-modeller under en leverandør-garanti. Det kan betyde, at der har været tale om brugte eksemplarer, der havde kørt i mange timer, da Backblaze installerede dem.

Det ændrer dog ikke på, at harddiskene fra Seagate generelt har de højeste fejlrater i Backblazes' sammentælling.

På tværs af alle modeller har Seagate nemlig en årlig fejlrate tæt på 14 procent på 1,5 TB-diskene, omkring 10 procent for 3 TB-diskene og fire procent for 4 TB-diske.

Til sammenligning har 1 TB- og 3 TB-diske fra Western Digital i gennemsnit en årlig fejlrate på under fire procent, mens alle Hitachi-modellerne har en gennemsnitlig årlig fejlrate på under to procent.

96,9 procent af Hitachi-diskene har stadig været i drift efter tre år, mens 94,8 procent af diskene fra Western Digital, der kørte for tre år siden, stadig var i gang, da målingerne blev afsluttet.

For Seagate var det blot 73,5 procent.

Til gengæld er Seagate-diskene billigere end diske fra Hitachi, hvilket er den eneste grund til, at Backblaze ikke for længst har udskiftet sine Seagate-diske med Hitachi-diske, hedder det.

Køres hårdt og længe

Det er dog værd at huske, at harddiske i et professionelt datacenter køres anderledes og hårdere, end hjemme hos de fleste private brugere.

Eksempelvis har Backblaze besluttet at droppe et par bestemte harddisk-modeller, fordi de er konstrueret til at stoppe med at rotere, når de ikke er brug.

For privatbrugeren kan dette være en fin feature, der kan være med til at spare strøm, mens det i et datacenter blot øger slitagen, da de pågældende harddiske hele tiden vil drøne op og ned i fart.

Læs også:

Harddisk-ekspert: SSD-disken går en meget hård fremtid i møde

Så lang tid levetid har din harddisk inden den går ned

Helt ny type harddisk realiserer årtier gammel drøm




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere