Artikel top billede

Her er Microsofts nye topboss - afløser Steve Ballmer

Microsoft har omsider besluttet sig for manden, der skal afløse Steve Ballmer. Se ham her.

Efter mange måneders jagt har Microsoft endelig besluttet sig.

Microsofts nye topchef hedder Satya Nadella.

Den blot 46-årige Nadella afløser nu Steve Ballmer som øverste chef for selskabet og bliver den blot tredje CEO, som det snart 40 år gamle selskab har haft.

Læs også: Her er de seks vigtigste opgaver for Microsofts nye topchef

De tidligere har været stifter Bill Gates samt Steve Ballmer, der har været topchef i de seneste 14 år.

Satya Nadella kender Microsoft indefra, idet han har været ansat i Microsoft i 22 år, hvor han gradvist har arbejdet sig op i rækkerne.

"Det er en dag med stor ydmyghed for mig," skriver han i en intern besked, der er blevet sendt rundt til Microsofts medarbejdere i dag.

"Det er en meget stor ære for mig at lede og arbejde for vores mægtige selskab, hvor vi har haft mange sejre, men stadig er sultne efter mere," skriver han.

Cloud-chef

Sataya Nadella overtager den øverste ledelse af selskabet, efter at han i de senere år har været executive vice president - det vil sige øverste chef - for Microsofts meget vigtige cloud-forretning, den såkaldte Cloud and Enterprise-division.

Microsoft har i de seneste år sat fulde sejl mod en fremtid som cloud-spiller, og den vej vil Microsoft fortsætte ud af.

"Vi befinder os i en afgørende tid for industrien og for Microsoft. Vores job er at sikre, at Microsoft trives i en mobil og cloud-baseret verden," skriver han til Microsofts medarbejdere.

Microsofts stifter, Bill Gates, stopper i samme forbindelse som formand for selskabet, hvor han dog nu påtager sig en ny opgave.

Det kan du læse mere om her: Bill Gates stopper som formand for Microsoft.

Den bedste person

"I denne forandringstid er der ikke nogen bedre person til at lede Microsoft end Satya Nadella," lyder det fra Bill Gates.

"Hans vision for hvordan teknologi vil blive anvendt og oplevet verden over er præcis, hvad Microsoft har brug for, når selskabet går ind i dets næste kapitel af innovation og vækst," siger Bill Gates.

Han betegner Satya Nadella, der er inder af fødsel, som en erfaren leder med 'hard-core' udvikler-kompetencer, forretnings-visioner og evnen til at samle folk.

Med beslutningen giver Microsoft samtidig en kold skulder til de øvrige, interne kandidater, der ellers rygtes at have været i spil.

De tæller blandt andre den tidligere Nokia-chef Stephen Elop samt selskabets COO, Kevin Turner.

The Verge har en video med Satya Nadella. Den kan du se her.

Læs også:

Bill Gates trækker sig - forlader vigtig post i Microsoft

Langvarig chefjagt koster Ballmer og Gates milliarder af kroner

Favorit siger nej til CEO-job i Microsoft: Vil ikke afløse Ballmer

Gates sælger ud: Her er Microsofts kommende største aktionær

Elop lagt på is: To favoritter tilbage til topstillingen i Microsoft

Steve Ballmer skrev 40 udkast til sin egen opsigelse




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere