Artikel top billede

Foto: Zoologisk Have.

Efter Marius-sagen: Sådan kunne Zoo undgå hacker-slagtning

Slagtningen af hangiraffen 'Marius' i Københavns Zoo har medført, at Zoologisk Have har fået nedlagt sin hjemmeside. Så galt behøvede det slet ikke at gå, som du kan læse her.

Zoologisk Have i København er for alvor kommet i vælten, efter at giraffen 'Marius' i weekenden måtte lade livet og endte sine dage som løvefoder.

For oven på slagtningen af giraffen har Københavns Zoologisk Have været en stor historie i verdenspressen, og havens hjemmeside har siden mandag været lagt ned i et DDoS-angreb (Distributed Denial of Service), skriver Ekstra Bladet. 

"Der er ikke nogle direkte indikationer på, at angrebene er relateret til aflivningen af giraffen, men det ville være mærkeligt, hvis det ikke var. Jeg kan ikke mindes, at vi tidligere har oplevet noget lignende, hvor hacker-angreb kommer fra hele verden," siger Zoos pressemedarbejder Tobias Stenbæk til Ekstra Bladet.

Han angiver, at DDoS-angrebet er en stor belastning, da sitet er en vigtig informationskilde for Zoo.

"Men det er heldigvis ikke den eneste kilde," oplyser Tobias Stenbæk til Ekstra Bladet.

Stik kæp i DDoS-hjulet

Tirsdag morgen og formiddag kører Zoologisk Haves hjemmeside stadig ustabilt.

Men faktisk kunne Zoo med rettidig omhu (måske) have undgået at få lagt sin hjemmeside ned med bombardementer fra hundredvis, hvis ikke tusindvis af computere, der alle vil ind på hjemmesiden, og derigennem får den til at bryde sammen.

Computerworld har oven på diverse DDoS-angreb i fjor modtaget flere råd til, hvordan man som virksomhed kan modstå DDoS-invasionen fra nettet med et uundgåeligt nedbrud som det kedelige slutresultat.

Du kan eksempelvis læse her, hvordan en organisation som Zoo i første omgang bliver afklaret omkring, hvor vigtig hjemmesiden er for forretningen - og derefter indsætter bremseklodser, der kan være med til at dæmpe det buldrende net-angreb.

Samme sted kan du eksempelvis også læse om, hvordan man med særligt følsomme sites kan forebygge angrebene, hvis man altså i Zoos tilfælde har gjort sig klart, at en stærk folkelig hetz fra hele verden på et tidspunkt vil resultere i en lukket hjemmeside.

Køb fremskudt firewall

Nogle løsninger med et intenst samarbejde med din internetudbyder kan godt gå hen og blive småpebrede, og derfor er der også løsninger i den noget billigere ende, som du selv kan hente ude på nettet.

Du kan her få inspiration til indkøb af fremskudte firewalls, vagtposter ved kritiske porte på serveren og vejledning til at skjule din IP-adresse for angriberne.

Andre steder kan du læse mere om DDoS-angreb og ikke mindst, om din egen computer uden din viden er med til at lægge Zoos eller andre hjemmesider ned.

Det kan være tilfældet, hvis din computer er med i et botnet som en såkaldt zombie.

Læs også:
Sådan stopper du (måske) et DDoS-angreb for 20 kroner

Danmark under angreb: Sådan kvæler du et DDoS-angreb




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere