Artikel top billede

DDoS-angreb i Danmark: Sådan bliver vi ramt

Center for Cybersikkerhed har skabt et overblik over de aktuelle trusler på den danske del af internettet. Se, hvordan DDoS-angreb rammer os.

Center for Cybersikkerhed (CFCS) har samlet informationer om DDoS-angrebene mod Danmark.

Man har i den forbindelse samarbejdet med danske partnere for at analysere omstændighederne for at klarlægge, om der er en sammenhæng vedrørende eksempelvis IP-adresser, metoder eller tidspunkter.

Ud fra konkrete eksempler har CFCS opgjort, at et typisk angreb har en varighed på to timer, fordelt på forskellige tidspunkter, typisk sent om aftenen eller tidligt om morgenen.

Kapaciteten bag angrebene har typisk været på tre gigabit per sekund.

Et andet kendetegn på de angreb, der har ramt Danmark er, at der er tale om et meget stort antal SYN-pakker, hvilket betyder, at angrebet ikke har optaget særlig meget båndbredde.

ISP'er ser det ikke

Der er også samlet data fra de danske internetudbydere for at klarlægge, om de har oplevet unormal trafik omkring de perioder, hvor DDoS-angrebene har fundet sted.

"De tilbagemeldinger, som CFCS har modtaget, lyder alle på, at der ikke er observeret noget ud over det sædvanlige. Dette skyldes primært, at kapaciteten i backbone-netværkerne og trafikudvekslingspunkterne er så stor, at et DDoS-angreb af denne størrelse "drukner" i trafikken," skriver CFCS i en pressemeddelelse.

Billedet viser, hvordan belastningen på netværket har været under et DDoS-angreb. Kilde: Center for Cybersikkerhed.

Sådan forsvarer man sig

Et forsvar mod DDoS kræver forberedelse hos virksomheder og myndigheder. 

"Det typiske perimeter-forsvar med firewalls og IPS er ikke effektivt, når det drejer sig om DDoS-angreb, fordi hver eneste enhed foran målet er en potentiel flaskehals. Disse enheder kan være en vigtig del af en forsvarsstrategi i dybden, men de blev designet med andre formål end at håndtere nutidens komplekse DDoS-trussel," skriver CFCS.

Når et netværk skal forsvares i dag, har virksomhederne behov for at implementere DDoS-sikkerhed i flere lag, fra netværket til ISP'ens backbone. 

"Der er ISP'ere i Danmark, der tilbyder DDoS-værn, og har man hjemmesider eller tjenester, der understøtter kritiske systemer, eller som af andre årsager har brug for en forstærket robusthed, bør denne mulighed overvejes." lyder rådet fra CFCS.

Læs også:

Danmark under angreb: Sådan kvæler du et DDoS-angreb

Sådan håndterer TDC et DDoS-angreb




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere