Artikel top billede

DDoS-angreb i Danmark: Sådan bliver vi ramt

Center for Cybersikkerhed har skabt et overblik over de aktuelle trusler på den danske del af internettet. Se, hvordan DDoS-angreb rammer os.

Center for Cybersikkerhed (CFCS) har samlet informationer om DDoS-angrebene mod Danmark.

Man har i den forbindelse samarbejdet med danske partnere for at analysere omstændighederne for at klarlægge, om der er en sammenhæng vedrørende eksempelvis IP-adresser, metoder eller tidspunkter.

Ud fra konkrete eksempler har CFCS opgjort, at et typisk angreb har en varighed på to timer, fordelt på forskellige tidspunkter, typisk sent om aftenen eller tidligt om morgenen.

Kapaciteten bag angrebene har typisk været på tre gigabit per sekund.

Et andet kendetegn på de angreb, der har ramt Danmark er, at der er tale om et meget stort antal SYN-pakker, hvilket betyder, at angrebet ikke har optaget særlig meget båndbredde.

ISP'er ser det ikke

Der er også samlet data fra de danske internetudbydere for at klarlægge, om de har oplevet unormal trafik omkring de perioder, hvor DDoS-angrebene har fundet sted.

"De tilbagemeldinger, som CFCS har modtaget, lyder alle på, at der ikke er observeret noget ud over det sædvanlige. Dette skyldes primært, at kapaciteten i backbone-netværkerne og trafikudvekslingspunkterne er så stor, at et DDoS-angreb af denne størrelse "drukner" i trafikken," skriver CFCS i en pressemeddelelse.

Billedet viser, hvordan belastningen på netværket har været under et DDoS-angreb. Kilde: Center for Cybersikkerhed.

Sådan forsvarer man sig

Et forsvar mod DDoS kræver forberedelse hos virksomheder og myndigheder. 

"Det typiske perimeter-forsvar med firewalls og IPS er ikke effektivt, når det drejer sig om DDoS-angreb, fordi hver eneste enhed foran målet er en potentiel flaskehals. Disse enheder kan være en vigtig del af en forsvarsstrategi i dybden, men de blev designet med andre formål end at håndtere nutidens komplekse DDoS-trussel," skriver CFCS.

Når et netværk skal forsvares i dag, har virksomhederne behov for at implementere DDoS-sikkerhed i flere lag, fra netværket til ISP'ens backbone. 

"Der er ISP'ere i Danmark, der tilbyder DDoS-værn, og har man hjemmesider eller tjenester, der understøtter kritiske systemer, eller som af andre årsager har brug for en forstærket robusthed, bør denne mulighed overvejes." lyder rådet fra CFCS.

Læs også:

Danmark under angreb: Sådan kvæler du et DDoS-angreb

Sådan håndterer TDC et DDoS-angreb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.