Artikel top billede

Huawei: Sådan bliver fremtidens 5G-netværk

Fremtidens 5G-netværk bliver ikke som alle de andre gange, der skulle rulles mobilt bredbånd ud. Læs her, hvad kinesiske Huawei forventer af den næste generation mobilt internet.

I 2020 forventes det, at næste generation af det mobile netværk med betegnelsen 5G ser dagens lys.

Kinesiske Huawei har allerede demonstreret teknologien og forventes at blive en nøglespiller sammen med netværkskonkurrenten Ericsson, når vi kommer til at få mobil-downloadhastigheder på op mod 10 gigabit per sekund, hvilket giver mulighed for at hente film i HD på ingen tid.

Men det er langtfra sikkert, at det er mennesker, der bliver de største forbrugere på det næste mobile internet. Det fortæller Huaweis markedschef for det mobile bredbåndsnet, Lu Xingang, til Computerworlds svenske søsterblad

"I dag er det mennesker, der kommunikerer med hinanden, som dominerer trafikken på nettet, men i det nye 5G-netværk bliver der flere maskiner end mennesker koblet på," siger Lu Xingang til Computer Sweden.

Crowdsourcet 5G-netværk

I Lu Xingangs optik bliver 5G-nettet næppe kun udrullet af operatører, da det vil være alt for ressourcekrævende.

"Vi trænger til crowdsourcingmodel for at klare det (efterspørgslen, red.), og vi prøver allerede i visse lande sammen med operatører," siger Lu Xinggang til Computer Sweden.

Huawei-chefen uddyber, at hjælpen til udrulningen formentlig skal komme fra virksomheder og offentlige myndigheder.

Han forklarer, at trafikken på 4G bliver fordoblet hvert år, og der i den sammenhæng findes to måder at klare presset på: Enten ved at sætte flere basestationer op eller ved at bruge et nyt spektrum, der i dag anvendes til andre ting.

Lu Xingang mener, at vi kommer til at tage begge metoder i brug, og den kinesiske markedschef ser i den sammenhæng en ny type infrastruktur i spåkuglen, hvor visse dele af trafikken vil forblive på lokale dele af nettet i et samspil mellem små, lokale basestationer og så de centrale basestationer, som vi kender i dag.

"Vi kalder de centrale basestationer for supersites, og netværksarkitekturen bliver en hybridvariant," siger Lu Xingang til Computer Sweden, mens han forklarer, at de mindre og decentrale basestationer er dem, som virksomheder og myndigheder er med til at bygge.

"Det kan være i partnerskab med reklamebureauer, som har digitale skilte rundt om i byen, som skal opdateres. De har plads til små basestationer, og operatørerne har teknikken for at sende nye annoncer til dem," fortsætter Huaweis markedschef.

Plads til 100 milliarder

Standarden for 5G forventes at ligge klar i 2017, og de første kunder på 5G-nettet kommer formentlig i 2020.

Både Huawei og Ericsson regner med, at der med tiden kommer op mod 100 milliarder tilkoblede enheder på netværket.

At vi kommer til at se nye samarbejdskonstellationer på 5G-nettet, fik vi måske forsmag på, da teknologikonferencen CeBIT åbnede i Hannover med den britiske premierminister David Cameron og den tyske forbundskansler Angela Merkel som gæster og talere.

De to toppolitikere proklamerede et fremtidigt 5G-samarbejde mellem det tyske Dresden Universitet og britiske King's College samt Surrey Universitet for, at de to store europæiske nationer kan være helt fremme i bussen, når det kommer til 5G.

Det skriver The Daily Mail.

Lokomotiv i revolution

Aftalen mellem de to stormagter i Europa om det fælles 5G-netværk bliver indgået i skyggen af flerårige mistanker om, at kinesiske Huawei spionerer på vestlige netværk, mens den amerikanske sikkerhedstjeneste NSA helt konkret er blevet grebet i at overvåge Angela Merkels telefon.

Ud over at stå sammen om et fælles 5G-netværk fortalte James Cameron på den tyske konference, at der skal investeres godt 650 millioner kroner på at videreudvikle 'Internet of things', hvor gadgets forbundet til internettet ifølge den britiske premierminister kan forandre vores liv for altid.

"Elektriske målere, der taler til netværket for at få de bedste aftaler. Sundhedsovervågning, der holder øje med din puls. Vandrør, der advarer, hvis trykket falder," lyder det fra David Cameron om mulighederne med 'tingenes internet' ifølge The Daily Mail.

Den britiske premierminister mener, at vi står på tærsklen til en ny industriel revolution, og Tyskland og England skal være lokomotiverne i denne revolution.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere