Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Vil du bygge din egen robot eller raket? Her har du NASA's kode - helt gratis

Her kan du få fingre i store mængder af NASA's kode - kvit og frit.

Det amerikanske rumfarts-agentur, NASA, løfter sløret for ganske betydelige mængder kode, der er blevet udviklet og skrevet til blandt andet organisationens Apollo-ekspeditioner samt til at håndtere Mars-robotterne.

NASA vil i den kommende tid gradvist offentliggøre al kode til mere end 1.000 kode-projekter i 15 kategorier.

De tæller blandt andet kode til projekt-styrings-systemer, design-værktøjer, data-håndtering og billed-håndtering, ligesom koden til forskellige typer robot-systemer og intelligente automatiserings-systemer vil blive offentliggjort.

Mange anvendelsesmuligheder

"Software er et stadigt vigtigere element af agenturets [NASA, red] portefølje af intellektuelle værdier og udgør op til en tredjedel af vores registrerede innovationer hvert år," lyder det fra NASA's teknologi-chef, Jim Adams, i en meddelelse.

Ifølge NASA har de store mængder koder, der nu offentliggøres, mange anvendelsesmuligheder ud over de funktioner, som de oprindeligt blev udviklet til.

NASA betegner selv offentliggørelsen som en "teknologi-overførsel."

Ifølge Jim Adams understøtter den skattefinansierede organisation innovation og iværksætteri ved at forære sin kode væk.

"Vores program for teknologi-overførsel er en vigtig del af planen om at give resultaterne af vores rum-rejser tilbage til Jorden, så alle mennesker kan få gavn af den," lyder det fra ham.

Du finder NASA's kode her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere