Artikel top billede

Softwaremarkedet under voldsom forandring: Her er de nye vindere

Softwareindustrien vil i de kommende år blive præget af et vist kaos, hvor nye spillere fra uventede kanter vil udfordre de etablerede. Se listen med de største softwarevirksomheder her.

I en ny rapport fra PricewaterhouseCoopers analyseres softwaremarkedet med udgangspunkt i årsregnskaber fra verdens 100 største softwareleverandører.

Selv om selskaber som Microsoft, IBM, Oracle og SAP fortsat stryger helt til tops målt på omsætning, er softwaremarkedet under voldsom forandring, vurderer PwC.

Det er eksempelvis iøjnefaldende, at mens de 100 softwarevirksomheder, der indgår i rapporten, rapporterede en samlet vækst i omsætningen på fem procent, så voksede omsætningen hos Software-as-s-Service-virksomhederne med hele 60 procent.

"En ren SaaS-virksomhed - Salesforce - fortsætter med at rykke frem på listen og er nu nummer 13," skriver PwC blandt andet i rapporten.

"Tumulten vil forvirre og måske overvælde nogle virksomheder, der har forskanset sig komfortabelt på deres traditionelle markeder og ikke er åbne for forandringer"

Læs mere om, hvordan cloud-efterspørgslen påvirker danske virksomheder her.

Dette forandrer markedet

Men her stopper forandringerne på softwaremarkedet slet ikke:

"Adskillige hardwarevirksomheder dukker op på listen for første gang - Dell dukker eksempelvis på som nummer 64 for første gang."

"Inden længe vil vi formentlig se endnu flere ikke-traditionelle komme ind. Eksempelvis tøj-virksomheder, der leverer sundheds- og fitness-informationer ved at analysere og rapportere information fra sensorer i klæderne. Eller enheder, der leverer værdifuld data om energi-forbrug til deres erhvervskunder," skriver PwC videre i rapporten.

"Efterhånden som alle typer af produkter bliver en standardvare, har virksomhederne kig på værdien i software for at kunne komme ind på nye markeder."

For både nye og gamle softwarevirksomheder vil fremtidens softwaremarked være præget af et vist kaos, mener PwC.

"Når grænserne imellem software, hardware og services bliver mindre klare, går teknologi-markederne en kaotisk tid i møde. Tumulten vil forvirre og måske overvælde nogle virksomheder, der har forskanset sig komfortabelt på deres traditionelle markeder og ikke er åbne for forandringer."

Sådan vinder du over konkurrenterne

PwC giver også et bud på, hvad det kræver, hvis man skal ende som en af vinderne på det softwaremarked, der venter forude:

"Dem, der er hurtige, fleksible og kloge i forhold til at vælge deres deres del af markedet og er i stand til at tage den passende forretningsmodel i brug, vil kunne hente omsætning fra forreningsområder, de aldrig havde forestillet sig."

Mens der altså foregår store forandringer i industrien, viser listen over verdens største softwarevirksomheder i dag, at det stadig i høj grad er de traditionelle spillere, der topper den.

Men alle kommer til at skulle håndtere forandringerne i de kommende år:

"I takt med at verden bliver mere og mere digital, ser vi i øjeblikket begyndelsen på enden på det traditionelle teknologimarked," lyder en kommentar på mail fra Leif Ulbæk Jensen, der er partner i den danske del af PwC.  

"Udviklingen er drevet af de nye forbrugsmodeller, og teknologivirksomheder kan ikke længere kun fokusere på et segment, såsom software eller hardware eller tjenester."

Du kan se resultaterne fra PwC-rapporten her.

Læs også:

Danske virksomheder klar til cloud: Dette vælger de

IBM mister terræn - bankes af pinden som verdens næststørste softwarefirma




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere