Artikel top billede

Vælter ind: Nyt Facebook-firma scorer en million nye brugere om dagen

Brugerne vælter ind til nyt Facebook-firma, der tilbyder særlig løsning til ikke mindst folk uden internet.

Det vælter ind med nye brugere til sms-tjenesten WhatsApp, som Facebook købte for enorme 100 milliarder kroner i slutningen af februar.

Du kan læse mere om købet her: Facebook køber kæmpe-konkurrent for 100 milliarder kroner.

Siden opkøbet for et par måneder siden har WhatsApp fået 50 millioner nye brugere.

Det betyder, at tjenesten nu snart runder den halve milliard brugere.

Mark Zuckerbergs ambition er at runde en milliard WhatsApp-brugere.

De fleste af de nye brugere er kommet til i spirende vækstlande som Brasilien, Indien, Mexico og Rusland.

"Det er folk, der aldrig har anvendt en computer eller en bærbar eller endda internettet, som nu melder sig til," lyder det fra WhatsApp-stifter Jan Koum til Times.

WhatsApps produkt er en app til realtids-beskeder, der minder om sms - blot uden at betale sms-tarif.

Selskabet har i den seneste tid kørt større kampagner rettet mod brugere, der blot har en telefon - blandt andet med et særligt WhatsApp-simkort, som beskederne kan sendes og modtages med.

Hertil kommer muligheden for at dele billeder og videoer med hinanden.

Der bliver således dagligt delt omkring 700 millioner billeder og 100 millioner videoer via WhatsApp, hvilket er væsentligt flere end de kendte foto-tjenester som Instagram (60 millioner billeder om dagen) og Snapchat (400 millioner billeder og videoer om dagen) og Facebook selv (350 millioner billeder om dagen).

WhatsApp har ingen planer om at folde sig ud som social tjeneste, men skal for Facebook være et brohoved ud til de mange mennesker, der i dag ellers har ingen eller kun begrænset mulighed for at nå Facebooks univers gennem en almindelig internet-forbindelse.

Det kan du læse mere om her: Derfor betaler Facebook 100 milliarder kroner for firma med 50 ansatte - her er planen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere