Artikel top billede

Den ligner en almindelig cykellås, men det er det ikke. Foto: Skylock

Verdens vildeste cykellås bygger digitalt skjold

Højteknologisk cykellås med Bluetooth, Wi-Fi, geo-alarm og solceller skal sende cykeltyvene hen, hvor pebret gror.

It-i-ting er fantastisk, når det giver mening og gør livet lettere. Det gør denne digitale cykellås, der er spækket med teknologi og har sin helt egen app til telefonen.

Danskere mellem 10 og 84 år cykler i gennemsnit 1,5 kilometer om dagen, og cykelture udgør i dag 17 procent af alle personture i landet.

I 2013 blev der ifølge Det Kriminalpræventive Råd anmeldt 61.416 stjålne cykler i Danmark. Det svarer til 170 cykeltyverier hver eneste dag.

Med andre ord er danskerne glade for deres cykel, men der bliver stjålet rigtig mange af dem.

Men en god idé og lidt fiks teknologi kan nu gøre det til en mere sikker affære at være cykelejer.

Skylock, som låsen er blevet døbt, er nemlig en cykellås forsynet med moderne teknologi, som kan bruge din iPhone som bolværk mod tyveri.

Trådløs nøgle

Du kan bruge telefonen som trådløs nøgle til at åbne låsen helt automatisk, når du kommer i nærheden af din cykel. Hvis du vil låne den til en ven, kan du give adgang til ham eller hende via den tilhørende app.

Har du glemt telefonen, er der naturligvis en touchpad på låsen.

Skylock snakker sammen med telefonen via Bluetooth eller Wi-Fi, og den har et indbygget batteri, der forsynes med strøm fra en solcelle, så den ikke skal lades op via en kontakt. Kapaciteten på en enkelt opladning opgives til at være en måned.

Inde i låsen bygges netværksteknologien op omkring Bluetooth LE (low energy) med mulighed for AES 128-bit kryptering og en Wi-Fi-antenne til TSL/SSL-krypteret overførsel. Selve håndteringen sker via en programmerbar touchpad.

Digital cykelbeskytter

Låsen byder også på et Geo-fence, der bygger en digital zone omkring cyklen. Hvis det overskrides af uvedkommende, får du en alarm på din telefon. Tyven bliver med andre ord taget, før vedkommende cykler afsted mod solnedgangen.

Og sikkerheden handler ikke kun om cyklen, men også om dig. Der er nemlig en indbygget styrtsensor, som automatisk kan registrere, om du har været ude for en ulykke - med mulighed for at ringe op til en redningstjeneste.

Skylock er kompatibel med enheder med Bluetooth 4.0 og styresystemerne iOS 7.0 eller nyere eller Android 4.3 eller 4.4. Foreløbig er der kun en app til iPhone og iPad.

Låsen kan forudbestilles til 159 dollar eller 875 kroner (plus fragt og afgifter), men du får den først tilsendt i 2015.

Vi har ikke prøvet låsen og ved derfor ikke, om den fungerer i praksis, eller om det er noget bras, men ideen om en aktiv cykellås virker fornuftig.

I demo-videoen kan du se, hvordan den virker i praksis.

Læs også:
Pimp din cykel med dette avancerede baghjul

Ny app skal finde din stjålne cykel

Cykel-app skaber trafik-vanvid

Test: Digital lås på hoveddøren - nu er mobilen min nøgle




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere