Artikel top billede

Ny app skal finde din stjålne cykel

Rigspolitiet er på vej med en app, der kan sladre om cykeltyverier.

NEJ!! (indsæt selv bandeord).

Din cykel er (igen) blevet stjålet fra stationen. Og du er langt fra den eneste.

Sidste år blev der anmeldt næsten 70.000 cykeltyverier til politiet, men i mindre end en procent er der blevet rejst sigtelse. 

Og den sats vil politiet gerne hæve.

I den forbindelse udbetaler forsikringsselskaberne også 230 millioner kroner i erstatning til de ramte, og det beløb vil man gerne have ned.

Det skriver Politiken.

Sladre-app

En del af det problem forsøger Rigspolitiet nu at sætte en stopper for med en app, som kan sladre om, hvorvidt cyklen er stjålet eller ej. 

Med app'en kan man få adgang til politiets database over stelnumre på de stjålne jernheste.

Ved at installere denne app på den smarte telefon kan man således kontrollere, om den brugte cykel, man er ved at købe, er stjålet.

"Målet er, at brugerne selv skal kunne tjekke, om en cykel er stjålet, uanset hvor de er, og her egner mobiltelefonløsningen sig bedst," siger kommunikationsrådgiver i Rigspolitiet Thomas Kristensen til Politiken.

Løsningen er blevet udviklet, efter at Datatilsynet i foråret udtalte, at et register af denne type ikke er i strid med persondataloven.

App'en kommer til Android, iPhone og Windows Phone 8 inden årets udgang.

Læs også:
Ny smartphone-app skal hjælpe danske betjente

Windows-udviklere river sig i håret: Svært at udvikle apps

App-udviklerne: Denne platform er bare den vigtigste 

Fremtidens app-model: Her er der penge at hente
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere