Ny app skal finde din stjålne cykel

Rigspolitiet er på vej med en app, der kan sladre om cykeltyverier.

NEJ!! (indsæt selv bandeord).

Din cykel er (igen) blevet stjålet fra stationen. Og du er langt fra den eneste.

Sidste år blev der anmeldt næsten 70.000 cykeltyverier til politiet, men i mindre end en procent er der blevet rejst sigtelse. 

Og den sats vil politiet gerne hæve.

I den forbindelse udbetaler forsikringsselskaberne også 230 millioner kroner i erstatning til de ramte, og det beløb vil man gerne have ned.

Det skriver Politiken.

Sladre-app
En del af det problem forsøger Rigspolitiet nu at sætte en stopper for med en app, som kan sladre om, hvorvidt cyklen er stjålet eller ej. 

Med app'en kan man få adgang til politiets database over stelnumre på de stjålne jernheste.

Ved at installere denne app på den smarte telefon kan man således kontrollere, om den brugte cykel, man er ved at købe, er stjålet.

"Målet er, at brugerne selv skal kunne tjekke, om en cykel er stjålet, uanset hvor de er, og her egner mobiltelefonløsningen sig bedst," siger kommunikationsrådgiver i Rigspolitiet Thomas Kristensen til Politiken.

Løsningen er blevet udviklet, efter at Datatilsynet i foråret udtalte, at et register af denne type ikke er i strid med persondataloven.

App'en kommer til Android, iPhone og Windows Phone 8 inden årets udgang.

Læs også:
Ny smartphone-app skal hjælpe danske betjente

Windows-udviklere river sig i håret: Svært at udvikle apps

App-udviklerne: Denne platform er bare den vigtigste 

Fremtidens app-model: Her er der penge at hente
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
RPA og software-robotter: Businesscase og teknologi

Robot process automation - RPA - har i det seneste års tid for alvor fået et gennembrud i både virksomheder, organisationer og (ikke mindst) i den offentlige sektor, hvor både kommuner, styrelser og andre institutioner har taget de små software-robotter til sig.

23. september 2020 | Læs mere


"One Minute Workflow" til ad hoc-opgaver

De seneste mange måneder har givet os alle en helt ny opfattelse af arbejdspladsen. Fjernarbejde forventes at blive en del af den nye hverdag, som vi alle kigger ind i. Det har været en øjenåbner for mange, men det har også givet os vigtig læring - hvordan sikrer du, at dine medarbejdere har samme muligheder og kan opretholde effektiviteten, også når de ikke arbejder på kontoret?

23. september 2020 | Læs mere


Digitalt seminar: Styrk økonomistyringen i en krisetid med AI og robotter

Det stiller store krav til virksomhedens økonomistyring. Blandt andet fordi det er blevet sværere end nogensinde at tage bestik af virksomhedens økonomi, konkurrence- og driftssituation på selv den korte bane. Få inspiration til at komme i gang med at styrke økonomistyringen med AI og ML på grundlag af konkrete input og erfaringer.

24. september 2020 | Læs mere


Computerworld
Så kom der pris og dato på de nye PlayStation 5-modeller
Sony slipper de nye PlayStation 5 konsoller løs blot halvanden uge efter lanceringen af Microsofts Xbox-kollektion.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan gearer du Cloud og IoT for at accelerere din digitale transformationsstrategi
Print er fortsat en værdifuld og integreret forretningsfunktion, men organisationer har svært ved at se sammenhængen mellem print og de bredere strategiske it-initiativer, såsom it-outsourcing, cloud migration og digital transformation. IoT får også stadig mere opmærksomhed og dataanalyse af allestedsnærværende implementering af IoT-teknologi, får betydelig opmærksomhed og traction. På verdensplan har 61% af de adspurgte virksomheder implementeret IoT projekter, mens yderligere 27% har planer om at implementere det indenfor de næste 12 måneder. Lige så vigtigt er det at hele 85% af alle IoT beslutningstagere i organisationerne har et budget allokeret til IoT projekter. Dette whitepaper bruger data fra en nylig undersøgelse fra IDC, som undersøger hvordan virksomheder prioriterer strategiske it-investeringer, som driver den digitale transformation og kigger mere specifikt på hvordan disse investeringer kan mappes til langsigtede krav omkring brugen af papir og print.