Artikel top billede

Cykel-app skaber trafik-vanvid

Den mobile app Strava får cyklister til at tordne gennem byerne i halsbrækkende tempo.

Hvis du befinder dig i en europæisk storby og undrer dig over, at en cyklist netop er suset forbi dig i halsbrækkende tempo, skyldes det måske, at cyklisten forsøger at erobre titlen som Bjergkonge i den populære app Strava. Det er en træningsplatform med GPS-understøttelse, hvor man kan dyste om at løbe eller cykle hurtigst på bestemte strækninger.

Det er især populært at dyste på strækninger inde i byerne - til stor skræk for trafikanter og fodgængere. I den irske hovedstad Dublin har flere medlemmer af det lokale Strava-fællesskab gjort sig negativt bemærket ved at overtræde hastigheds-begrænsninger, true andre cyklister eller ligefrem køre fodgængere ned. Det skriver avisen Sunday Times.

En Strava-bruger krydsede den stærkt trafikerede Pearse Street med 50,8 km/t. bag det berømte Trinity College Dublin, mens en anden cyklist tog Samuel-Becket broen med 54,5 km/t., fortæller avisen.

Her er udfordringen den samme som i mange andre online-spil - det handler om at vinde "trofæer". Den hurtigste Strava-bruger på en given strækning kan kalde sig Bjergkonge. Men i modsætning til spil, der kun foregår online, kan man altså risikere at skabe farlige situationer i trafikken.

"Jeg forstår ikke, hvordan nogen kan risikere at cykle gennem Dublins centrum med sådanne hastigheder. Tænker de ikke på trafikken, hullerne i vejen og fodgængerne? Jeg kan ikke forestille mig noget, der er farligere," siger Mike McKillen fra det irske cyklist-forbund Cyclist.ie.

Det er ikke kun Dublin, der har problemer med Strava. I mange andre europæiske storbyer er der også opstået virtuelle cykelbaner midt i centrum. 

I USA blev en Strava-bruger dræbt i foråret 2012, mens han forsøgte at blive Bjergkonge i San Francisco. Hans forældre har efterfølgende sagsøgt Strava, men firmaet nægter at være skyld i ulykken. Den enkelte cyklist bærer selv ansvaret for sine handlinger, hedder det. Sagen kører stadig.

Strava har dog reageret på kritikken og indført muligheden for, at bestemte strækninger kan markeres som "farlige". På disse strækninger er der så ikke længere muligt at opnå point.

Det er også nemt at manipulere med systemet. Ingen kan vide, om brugeren har kørt den pågældende strækning med en knallert eller brugt doping.

Den mest berømte Strava-bruger er da også den falmede cykelhelt Lance Armstrong, som er Bjergkonge på hele 150 strækninger. Trods sine indrømmelser om doping har han ikke mistet sine Strava-titler.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Stor regnskabsuge i vente: Dette skal du holde øje med, når it-giganterne aflægger regnskaber
Der er en stor regnskabsuge i vente. I de kommende dage vil Microsoft, Apple, Alphabet, Amazom og Facebook løfter sløre for deres regnskaber og forventninger til efteråret.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.