Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Klart resultat: Sådan stemmer læserne om Patentdomstolen

Computerworld har foretaget en afstemning blandt læserne om, hvorvidt de vil stemme ja eller nej til Danmarks tilslutning til Patentdomstolen på søndag. Se det klare resultat her.

Hvis det står til Computerworlds læsere, bliver der stemt nej til Patentdomstolen på søndag den 25. maj, hvor danskerne skal tage stilling til patentspørgsmålet sideløbende med Europaparlaments-valget.

Faktisk blev resultatet af læserafstemningen et ret klart nej, efter at 629 respondenter har givet deres holdning til kende i patent-spørgsmålet.

Resultatet blev 65 procent nej-sigere, mens ja-siden har fået tilslutning af 35 procent af Computerworld-læserne.

Helt uenige med Christiansborg

Dermed ser det ud til, at vores læsere er i stærk opposition til, hvad de fleste folketingspolitikere anbefaler.

For på 'Borgen' er det kun yderpartierne Enhedslisten og Dansk Folkeparti, der opfordrer borgerne til at stemme nej til Patentdomstolen på søndag.

Resten af folketingspartierne med en samlet vælgeropbakning på 70 procent anbefaler et ja i spørgsmålet, om hvorvidt Danmark skal tilslutte sig Patentdomstolen.

Derfor skal vi stemme nej

Også i den efterfølgende debat i halen på den Computerworld-artikel, hvor to patent-eksperter diskuterer ja eller nej til Danmarks tilslutning til Patentdomstolen, fremgår det, at nej-siden er stærkt repræsenteret.

"Patentdomstolen gavner de multinationale - de små og fællesskabet taber. Ved folkeafstemningen den 25. maj er der intet at vinde med et ja - men rigtig meget at tabe," lyder budskabet således fra en af debattørerne.

En anden skriver:

"Sig det nu bare, som det er: Der er kun EN ENESTE grund til at stemme ja til patentdomstolen, og det er, hvis man tilfældigvis ejer et milliard-firma som Microsoft, Apple, Philips, Novo Nordisk eller lignende."

Ja, ellers bliver vi til Kina

Ja-siden har dog også støtter blandt debattørerne.

Blandt andet skriver en Computerworld-læser, at kortsigtet er 'Nej' den rigtige løsning, men:

"På længere sigt vil Danmark blive betragtet som Kina, et sted hvor man ikke overholder internationale (enheds) patenter. Ergo, det bliver nok ikke betragtet som det rigtige sted at lægge nye it-virksomheder."

Giv din mening til kende: Hvad mener du om Patentdomstolen? Skal vi stemme ja eller nej på søndag? Du er velkommen til at skrive dit valg og begrundelse i det nedenstående kommentarfelt.

Læs også:
Skal du stemme ja eller nej til Patentdomstolen? Få svaret her

Det vil Patentdomstolen betyde for dig og din virksomhed




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere