Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Så katastrofalt blev EU-valget for Europas pirater

Ved sidste EU-valg stormede pirater ind i Europaparlamentet i Bruxelles. Denne gang ser billedet anderledes ud for piraterne med it-dagsordener på stribe.

Internet-pirater i hele Europa sank gevaldigt sammen søndag aften oven på stemmeoptællingerne til EU-parlamentsvalget.

For kun i Tyskland lykkedes det, med 1,4 procent af stemmerne, at vinde et mandat, mens stemmeandelen i piraternes hjemland, Sverige, røg ned fra 7,1 procent i 2009 til 2,2 procent i går.

Det betyder, at Sveriges to pirater ikke bliver genvalgt.

I Finland forsøgte Pirate Bay-stifter Peter Sunde sig med et EU-kandidatur, men den ellers populære pirat kunne kun mønstre 0,7 procent af stemmerne.

Dermed er piraterne gået fra to mandater til blot et, når 27-årige tyske Julia Reda bliver parlamentsmedlem i de næste fem år.

Tæt på flere pirater

Men valgaftenen kunne faktisk være gået i piraternes favør, hvis de havde haft lidt mere opbakning.

Eksempelvis i Tjekkiet fik piraterne 4,78 procent af stemmerne, hvilket ifølge Torrentfreak blot var 3.337 stemmer fra at nå den magiske grænse på fem procent, der giver adgang til Bruxelles.

I Luxembourg fik piraterne også et lunt valg med 4,23 procent af stemmerne, men det hjælper ikke så meget, da lilleputlandet kun har seks mandater i alt at gøre godt med i EU-parlamentet.

Glæder sig over mainstream-diskussion

I Danmark var Piratpartiet slet ikke opstillet, og her er formand Rolf Bjerre Christensen ikke så overrasket over tilbagegangen i Europa.

"Flere og flere andre partier er blevet interesserede i vores mærkesager, så vi havde nok set det komme," fortæller han til Computerworld om pirat-nedturen.

Disse mærkesager tæller blandt andet netneutralitet, ophavsret og sikkerhed på nettet. Rolf Bjerre Christensen er trods alt glad for, at det er noget, som folk er villige til at diskutere, selv om det måske har kostet Piratpartiet halvdelen af sin tilstedeværelse i Bruxelles.

Rolf Bjerre Christensen understreger, at Piratpartiet stadig har sin berettigelse, men det måske over hele Europa skal indgå i nogle valgforbund med andre partier for igen at få vind i sejlene.

Læs også:
Nu sidder piraterne i et nationalt parlament

Verdenskendt pirat stiller op til EU-parlamentet




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere