Artikel top billede

Verdenskendt pirat stiller op til EU-parlamentet

Medstifter af berømt og berygtet fildelingstjeneste stiller op for det finske Piratparti ved EU-parlamentsvalget næste år. Her er hans mærkesager.

Læs også:

Pirate Bay-stifter har mistet alt: "Men min sjæl kan de ikke tage"

Medstifteren af verdens mest berømte og berygtede fildelingshjemmeside The Pirate Bay, Peter Sunde, stiller nu op til Europa Parlamentet, og kan derfor potentielt blive stemt ind ved valget næste år.

Det skriver mediet techdirt.com.

"Selvom jeg ikke er politiker, eller måske netop på grund af det, tror jeg, at mine erfaringer og viden kan bidrage til at skabe de løsninger, vi er i akut behov for," siger Peter Sunde til pirat-mediet torrentfreak.com.

Svenskfødte Peter Sunde vil blive opstillet som kandidat for det finske Piratparti. Et parti, der i øjeblikket også arbejder på at få valgt medlemmer ind i det finske parlament og kommunalbestyrelser.

Hvis Pirate Bay får et sæde i Europa Parlamentet, vil to af mærkesagerne blive at reformere europæisk ophavsret samt legalisering af ikke kommercielle fildelingstjenester.

Peter Sunde har også senest markeret sig inden for et helt andet område. I sidste måned lancerede han VPS (Virtual Private Server) virksomheden Moln.

Peter Sundes mærkesager

Ifølge Peter Sunde er der brug for at reformere europæisk lovgivning omkring ophavsret.

"Ikke-kommerciel fildeling skal naturligvis være lovlig og beskyttet, og vi må derfor nytænke ophavsretten. Ophavsret er ikke det, der giver kunstnerne penge, den er kun til for deres mæglere og forhandlere," siger Peter Sunde.

Han ønsker i stedet, at EU skal putte penge i en kasse, der skal kanaliseres ud til borgerne.

"Jeg vil hellere oprette en sponsorkultur ved at give flere penge til musikuddannelse og derved facilitete folk til skabe musik i stedet for at udvide ophavsret-lovgivning," siger han. 

Ser positivt på fremtiden

På grund af en retssag om netop ophavsret er Peter Sunde af den svenske landsret dømt til otte måneders fængsel og til at betale en bøde på knap 37 millioner kroner.

Men han ser alligevel positivt på fremtiden i Piratpartiet.

"Jeg tror, at Piratpartiet har enorme muligheder for, at kunne påvirke Europa, og det vil jeg gerne være en del af," fortæller Peter Sunde.

Ifølge torrentfreak.com har Peter Sunde også forsøgt at hverve den finsk-fødte stifter af fildelingssiden Megaupload, Kim Dotcom, til at opstille til Europa parlamentet. Han har dog takket pænt nej tak.

Læs også:

Pirate Bay-stifter har mistet alt: "Men min sjæl kan de ikke tage"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere