Artikel top billede

Verdenskendt pirat stiller op til EU-parlamentet

Medstifter af berømt og berygtet fildelingstjeneste stiller op for det finske Piratparti ved EU-parlamentsvalget næste år. Her er hans mærkesager.

Læs også:

Pirate Bay-stifter har mistet alt: "Men min sjæl kan de ikke tage"

Medstifteren af verdens mest berømte og berygtede fildelingshjemmeside The Pirate Bay, Peter Sunde, stiller nu op til Europa Parlamentet, og kan derfor potentielt blive stemt ind ved valget næste år.

Det skriver mediet techdirt.com.

"Selvom jeg ikke er politiker, eller måske netop på grund af det, tror jeg, at mine erfaringer og viden kan bidrage til at skabe de løsninger, vi er i akut behov for," siger Peter Sunde til pirat-mediet torrentfreak.com.

Svenskfødte Peter Sunde vil blive opstillet som kandidat for det finske Piratparti. Et parti, der i øjeblikket også arbejder på at få valgt medlemmer ind i det finske parlament og kommunalbestyrelser.

Hvis Pirate Bay får et sæde i Europa Parlamentet, vil to af mærkesagerne blive at reformere europæisk ophavsret samt legalisering af ikke kommercielle fildelingstjenester.

Peter Sunde har også senest markeret sig inden for et helt andet område. I sidste måned lancerede han VPS (Virtual Private Server) virksomheden Moln.

Peter Sundes mærkesager

Ifølge Peter Sunde er der brug for at reformere europæisk lovgivning omkring ophavsret.

"Ikke-kommerciel fildeling skal naturligvis være lovlig og beskyttet, og vi må derfor nytænke ophavsretten. Ophavsret er ikke det, der giver kunstnerne penge, den er kun til for deres mæglere og forhandlere," siger Peter Sunde.

Han ønsker i stedet, at EU skal putte penge i en kasse, der skal kanaliseres ud til borgerne.

"Jeg vil hellere oprette en sponsorkultur ved at give flere penge til musikuddannelse og derved facilitete folk til skabe musik i stedet for at udvide ophavsret-lovgivning," siger han. 

Ser positivt på fremtiden

På grund af en retssag om netop ophavsret er Peter Sunde af den svenske landsret dømt til otte måneders fængsel og til at betale en bøde på knap 37 millioner kroner.

Men han ser alligevel positivt på fremtiden i Piratpartiet.

"Jeg tror, at Piratpartiet har enorme muligheder for, at kunne påvirke Europa, og det vil jeg gerne være en del af," fortæller Peter Sunde.

Ifølge torrentfreak.com har Peter Sunde også forsøgt at hverve den finsk-fødte stifter af fildelingssiden Megaupload, Kim Dotcom, til at opstille til Europa parlamentet. Han har dog takket pænt nej tak.

Læs også:

Pirate Bay-stifter har mistet alt: "Men min sjæl kan de ikke tage"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.