Artikel top billede

Foto: Samsung.

Verdenspremiere: Samsung klar med sin første Tizen-telefon

Samsung er på trapperne med sin første Tizen-telefon, der bliver lanceret på uortodokst marked. Læs her, hvad du kan forvente af den kommende Tizen-smartphone.

Verdens største smartphone-producent Samsung er klar med sin allerførste telefon, der kører på det helt nye styresystem Tizen.

Navnet er Samsung Z, der vil blive sat til salg i Rusland i næste måned, efter at Samsung i denne uge vil præsentere sin nye Tizen-telefon på en udviklerkonference i San Francisco i USA.

Senere vil telefonen komme til andre markeder end det russiske, hvor telefonen formentlig i første omgang vil blive solgt uden om teleselskaberne.

Den manøvre havde været sværere for Samsung at udføre på mere etablerede markeder som eksempelvis det amerikanske. 

Det skriver CNET.

Sådan bliver telefonen

Lanceringen af Samsung Z sker, efter at det glippede med at få præsenteret en Tizen-telefon på Mobile World-konferencen i Barcelona i foråret.

Prisen på den kommende Tizen-telefon er ikke oplyst, men det forventes, at specifikationerne blandt andet vil indeholde en 2,3 Ghz quadcore Snapdragon 800 processor, 8 megapixel-kamera (2,1-megapixel frontkamera), fingeraftryks-sensor.

Tizen-telefonen vil ifølge CNET desuden komme med en 4,9 tommer HD AMOLED-skærm (active matrix of OLED) og en strømbesparelsesfunktion, som selskabet også havde kogt ned i Samsungs flagskibstelefon, Galaxy S5.

Et opgør med Android

Lanceringen af Tizen-styresystemet bliver generelt anset for at være Samsungs ønske om at gå sin egen vej, efter at den sydkoreanske mobilproducent i flere år har været storforbruger af Android-styresystemet. Tizen-styresystemet er blandt andet udviklet i samarbejde med Intel.

Samtidig med Tizen-telefonerne kommer der også en Tizen Store, hvilket alt andet lige skal sende app-omsætningen ned i lommerne hos Samsung frem for hos Google, der står bag Android-systemet.

Tidligere på året
har Samsung desuden annonceret smartwatches, som kommer til at køre på Tizen-systemet frem for Android. 

Læs også:
Samsung smider bombe under Google: Vil kapre app-udviklerne

Dette Samsung-styresystem kan true Google og Apple




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere