Artikel top billede

Her er Samsungs nye kongemobil: Galaxy S5

Kan Samsung fortsætter med at sidde på tronen som konge i Androidland? Galaxy S5 skal sørge for den fortsatte succes og knuse konkurrenterne. Se her hvad sydkoreanerne har at byde på.

På Mobile World Congress i Barcelona har Samsung her til aften lanceret sin nye topmodel, Galaxy S5.

Android-mobilen er sydkoreanernes nye topmodel, og den efterfølger Galaxy S4, der blev lanceret for cirka et år siden.

Den nye mobil skal fastholde Samsungs position som den mest populære producent af Android-mobiler, men det seneste år er konkurrencen blevet hårdere.

Mens Samsung har stopfodret sine topmodeller med mere eller mindre praktiske funktioner, har flere andre producenter brugt kræfter på designet.

HTC satser på aluminium, LG forsøger sig med alternativ placering af knapper, mens Sony satser på et vandtæt-design.

Der er masser af innovation, men Samsung har ikke været flittig på den front det seneste år, da Galaxy S4 stort set er Galaxy S3's enæggede tvilling.

Derfor var det ventet, at Samsung ville genopfinde sin Galaxy-topmodel, men fronten på Galaxy S5 ligner S4'eren. Bagsiden er dog ændret, så den nu er rillet og har fået et skinnende metaludseende.

Men det er stadig plastik, og bagcoveret kan ligesom tidligere tages af, så der er adgang til batteri.

Funktioner som konkurrenterne

I stedet ligger den store udvikling under motorhjelmen på telefonen, som er udstyret med Android version 4.4.2. - også kendt som KitKat.

Skærmen er vokset en lille smule i forhold til Galaxy S4, og den nye model har en super amoled-skærm på 5,1 tommer med en opløsning på 1.920 gange 1.080 pixel.

Ligesom iPhone 5s har Galaxy S5 fået en fingeraftrykslæser på fronten, og ifølge Samsung skulle ens biometriske data ligge krypteret på telefonen.

Med fingeren vil det være muligt at foretage betalinger via nettet, eksempelvis med Paypal, og fingrene kan også bruges som kode til udvalgte mapper på telefonen, som har særligt følsomt eller privat indhold.

Det er ikke kun Apple, som Galaxy S5 er inspireret af. Det er også elementer fra Sony, som har sneget sig ind, og Galaxy S5 er støv- og vandafvisende ligesom nogle af de første modeller i Xperia Z-serien.

De nyeste modeller fra den japanske producent er dog fuldkommen vandtætte i dag.

Det er også blevet plads til såkaldt Kids Mode, hvor telefonen får et børnehjørne med udvalgte apps, hvis familiens yngste skal lege med en digital babysitter. Den funktion er også tidligere set hos Sony.

Pulsmåler på bagsiden

Selv om nogle funktioner og muligheder på Galaxy S5 altså ikke ligefrem er funklende nye, så har Samsung også givet sin mobil nogle særtegn.

På bagsiden af den sydkoreanske telefonen sidder en pulsmåler lige under kameraet. Den arbejder sammen med S Health, som telefonen er udstyret med.

App'en bruges til at holde styr på træning, kost, vægt og produerer løbende statusrapporter om ens fysiske tilstand.

Samsung satser - ligesom mange andre producenter - på fitness-relateret hardware, og der er flere slags tilbehør, som virker med sydkoreanernes mobiler.

Det gælder blandt andet de nye og netop lancerede smartwatch-modeller, Gear 2 og Gear 2 Neo, og ikke mindst fitness-trackeren Gear Fit.

Den placeres i et gummiarmbånd lidt på samme som FitBit Flex, men Samsungs model er udstyret med en kurvet super amoled-skærm.

Displayet kan blandt andet vise puls, alarmer og indkomne opkald.

Panikløsning, hvis strømmen er ved at gå

Samsung Galaxy S5 er udstyret med et 2.800 mAh batteri, og hvis det ikke skulle være nok til at få dig gennem en hel dag, har telefonen en særlig batteri-indstilling ved navn Ultra Power Saving Mode.

Den dræber farverne, så displayet kun viser sort/hvide farver, og de fleste funktioner slås fra, så det blandt andet kun er opkald og sms-beskeder, der kan bruges.

Kameraet på mobilen tager fotos i en opløsning på 16 megapixel, og især autofokus-delen skulle være forbedret en del, så denne model er væsentlig hurtigere til at tage skarpe billeder i forhold til tidligere modeller i Galaxy-serien.

På video-siden kan der nu også optages i 4K-format - eller UHD som Samsung kalder det - som er fire gange højere opløsning end HD.

UHD-optagelserne skulle være med 30 billeder i sekundet, hvilket burde være nok til, at de levende billeder ikke hakker. Man skal dog være opmærksom på, at det langt fra er alt hardware, som i øjeblikket er udstyret med codecs, der kan bruges til at afspille videoer i det nye videoformat.

Samsung Galaxy S5 bliver sat til salg i løbet af foråret.

Prisen vil være 5.495 kroner, og der vil være fire forskellige farver at vælge imellem: blå, hvid, sort og guld.

Gear Fit sættes til salg for 1.695 kroner.

Samsung Gear 2 koster 2.495 kroner, mens Samsung Gear 2 Neo har et prisskilt på 1.695 kroner.

De er i øvrigt ikke baseret på Android, men på styresystemet Tizen som Samsung har flirtet med længe. Det kan du læse mere om her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får CFOen og den it-ansvarlige hurtig og sikker viden på hånden

Som CFO og it- ansvarlig er automatisering og avanceret dataanalyse blevet en del af hverdagen. Både for at sikre acceleration af forretningskritiske processer men også for at sikre en opdateret og handlingsorienteret indsigt. Men hvordan får man fuldt overblik og udbytte af disse processer? Det sætter vi fokus på, med dette eksklusive roundtable-event.

07. marts 2024 | Læs mere


SAP Excellence Day 2024

Hvordan orkestrerer og opdeler du SAP-projekter, så det bliver muligt og realistisk at hjemtage gevinster langt hurtigere? Hvad er den mest effektive metodik, når man skal arbejde med no-code/low-code og Business Automation i SAP?

12. marts 2024 | Læs mere


Business Intelligence & Analytics Day

Gennem konkrete cases fra den virkelige verden giver vi dig også inspiration til, hvordan du i praksis graver efter – og finder - guldet i de stigende mængder data, din virksomhed producerer i bl.a. finans, drift, logistik og produktion. Samt hvordan du realiserer værdien af informationerne ved at indsamle, håndtere og analysere dem korrekt og systematisk.

14. marts 2024 | Læs mere