Artikel top billede

Her er Samsungs nye kongemobil: Galaxy S5

Kan Samsung fortsætter med at sidde på tronen som konge i Androidland? Galaxy S5 skal sørge for den fortsatte succes og knuse konkurrenterne. Se her hvad sydkoreanerne har at byde på.

På Mobile World Congress i Barcelona har Samsung her til aften lanceret sin nye topmodel, Galaxy S5.

Android-mobilen er sydkoreanernes nye topmodel, og den efterfølger Galaxy S4, der blev lanceret for cirka et år siden.

Den nye mobil skal fastholde Samsungs position som den mest populære producent af Android-mobiler, men det seneste år er konkurrencen blevet hårdere.

Mens Samsung har stopfodret sine topmodeller med mere eller mindre praktiske funktioner, har flere andre producenter brugt kræfter på designet.

HTC satser på aluminium, LG forsøger sig med alternativ placering af knapper, mens Sony satser på et vandtæt-design.

Der er masser af innovation, men Samsung har ikke været flittig på den front det seneste år, da Galaxy S4 stort set er Galaxy S3's enæggede tvilling.

Derfor var det ventet, at Samsung ville genopfinde sin Galaxy-topmodel, men fronten på Galaxy S5 ligner S4'eren. Bagsiden er dog ændret, så den nu er rillet og har fået et skinnende metaludseende.

Men det er stadig plastik, og bagcoveret kan ligesom tidligere tages af, så der er adgang til batteri.

Funktioner som konkurrenterne

I stedet ligger den store udvikling under motorhjelmen på telefonen, som er udstyret med Android version 4.4.2. - også kendt som KitKat.

Skærmen er vokset en lille smule i forhold til Galaxy S4, og den nye model har en super amoled-skærm på 5,1 tommer med en opløsning på 1.920 gange 1.080 pixel.

Ligesom iPhone 5s har Galaxy S5 fået en fingeraftrykslæser på fronten, og ifølge Samsung skulle ens biometriske data ligge krypteret på telefonen.

Med fingeren vil det være muligt at foretage betalinger via nettet, eksempelvis med Paypal, og fingrene kan også bruges som kode til udvalgte mapper på telefonen, som har særligt følsomt eller privat indhold.

Det er ikke kun Apple, som Galaxy S5 er inspireret af. Det er også elementer fra Sony, som har sneget sig ind, og Galaxy S5 er støv- og vandafvisende ligesom nogle af de første modeller i Xperia Z-serien.

De nyeste modeller fra den japanske producent er dog fuldkommen vandtætte i dag.

Det er også blevet plads til såkaldt Kids Mode, hvor telefonen får et børnehjørne med udvalgte apps, hvis familiens yngste skal lege med en digital babysitter. Den funktion er også tidligere set hos Sony.

Pulsmåler på bagsiden

Selv om nogle funktioner og muligheder på Galaxy S5 altså ikke ligefrem er funklende nye, så har Samsung også givet sin mobil nogle særtegn.

På bagsiden af den sydkoreanske telefonen sidder en pulsmåler lige under kameraet. Den arbejder sammen med S Health, som telefonen er udstyret med.

App'en bruges til at holde styr på træning, kost, vægt og produerer løbende statusrapporter om ens fysiske tilstand.

Samsung satser - ligesom mange andre producenter - på fitness-relateret hardware, og der er flere slags tilbehør, som virker med sydkoreanernes mobiler.

Det gælder blandt andet de nye og netop lancerede smartwatch-modeller, Gear 2 og Gear 2 Neo, og ikke mindst fitness-trackeren Gear Fit.

Den placeres i et gummiarmbånd lidt på samme som FitBit Flex, men Samsungs model er udstyret med en kurvet super amoled-skærm.

Displayet kan blandt andet vise puls, alarmer og indkomne opkald.

Panikløsning, hvis strømmen er ved at gå

Samsung Galaxy S5 er udstyret med et 2.800 mAh batteri, og hvis det ikke skulle være nok til at få dig gennem en hel dag, har telefonen en særlig batteri-indstilling ved navn Ultra Power Saving Mode.

Den dræber farverne, så displayet kun viser sort/hvide farver, og de fleste funktioner slås fra, så det blandt andet kun er opkald og sms-beskeder, der kan bruges.

Kameraet på mobilen tager fotos i en opløsning på 16 megapixel, og især autofokus-delen skulle være forbedret en del, så denne model er væsentlig hurtigere til at tage skarpe billeder i forhold til tidligere modeller i Galaxy-serien.

På video-siden kan der nu også optages i 4K-format - eller UHD som Samsung kalder det - som er fire gange højere opløsning end HD.

UHD-optagelserne skulle være med 30 billeder i sekundet, hvilket burde være nok til, at de levende billeder ikke hakker. Man skal dog være opmærksom på, at det langt fra er alt hardware, som i øjeblikket er udstyret med codecs, der kan bruges til at afspille videoer i det nye videoformat.

Samsung Galaxy S5 bliver sat til salg i løbet af foråret.

Prisen vil være 5.495 kroner, og der vil være fire forskellige farver at vælge imellem: blå, hvid, sort og guld.

Gear Fit sættes til salg for 1.695 kroner.

Samsung Gear 2 koster 2.495 kroner, mens Samsung Gear 2 Neo har et prisskilt på 1.695 kroner.

De er i øvrigt ikke baseret på Android, men på styresystemet Tizen som Samsung har flirtet med længe. Det kan du læse mere om her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere