Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Samsung på vej med et smartwatch, som rent faktisk er en smartphone

Smartwatches er det helt store inden for teknologiens verden, og nu kommer der nye rygter om, at Samsung er på vej med et smartwatch, som ikke skal bruge en tilhørende smartphone for at virke optimalt.

Det virker mest af alt som en gammel drøm for nørder, når tankerne flyver hen over smartwatches. At have et ur på armen, som i bedste James Bond-stil kan klare opkald, og som kan vise data og information, som Pipboy-armcomputeren i spillet Fallout.

Alene tanken får det til at klø længselsfuldt på håndleddet.

Forsøgene indtil nu har dog været så som så, men nu er Samsung, den nuværende konge af smartphonemarkedet, på vej med et smartwatch, der fungerer uden at være parret med en smartphone i lommen.

Det skriver Wall Street Journal, der har været i kontakt med flere anonyme kilder hos Samsung.

Ifølge den amerikanske avis vil Samsung inden for de næste par måneder offentliggøre uret, som skulle kunne modtage og foretage opkald, uden at det skal gå igennem en smartphone, som tilfældet er nu.

Det vil også kunne tage billeder, sende e-mails og sms'er, have GPS og Bluetooth sammen med en hjertemåler, forklarer kilderne tæt på Samsung.

Tizen - ikke Android

Smartwatchet, der endnu ikke har et navn, vil blive udstyret med Samsungs eget styresystem - ligesom deres tidligere smartwatches - Tizen og altså ikke Googles for nyligt offentliggjorte Android Wear.

Samsung er den store konge af det relativt lille marked for smartwatches, hvor også Sony og Pebble har markedsandele.

Samsung selv har allerede fire ure på markedet, hvor det nyeste er Gear 2 og Gear Fit.

Men alle urene - inklusive Samsungs andre - kræver en smartphone i lommen, hvor information og netværk skal komme fra.

Samtidig mener flere analytikere, at smartwatches endnu ikke har bevist, hvorfor de overhovedet skal være på markedet.

"Der er stadig mange ubesvarede spørgsmål om, hvorfor folk overhovedet behøver at købe et smartwatch. Samsung har sat sig som dominant faktor på wearables, men det vil tage lang tid - og en del overtalelse af kunderne - før det kommer til at give penge for dem," siger Lee Soung-woo, analytiker hos IBK Securities i Seoul, til Wall Street Journal.

Læs også:

Nu kommer en helt ny type smart ur

Test: Lækkert Pebble Steel smartwatch lader dig købe et glimt af fremtiden

Nye rygter: Nu kommer Googles eget lækre smartwatch - se planerne her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Så stor er risikoen for angreb via din Salesforce Cloud
Cyberkriminelle går målrettet efter Salesforce Cloud, men kun de færreste virksomheder er opmærksomme på, at de selv har et stort ansvar for at beskytte sig – eller ved, hvordan de gør.