Artikel top billede

Samsung smider bombe under Google: Vil kapre app-udviklerne

Både Samsung og Google er klar med vigtige lanceringer, der skal overbevise udviklerne om, hvilken platform de skal satse på.

Google er på trapperne med sit Glass Development Kit (GDK), der vil gøre det muligt at udvikle Glassware-apps til Googles briller - og et Google wearables SDK, der eksempelvis kan anvendes til smartwatch-apps.

Samsung - verdens største producent af Android-smartphones - går dog sine egne veje ved netop at have frigivet sit SDK til de Tizen-baserede smartwatches.

"Tizen SDK for Wearable er et omfattende sæt værktøjer til at udvikle Samsung Gear-applikationer. Det består af Tizen Wearable IDE, Emulator, tool-chain, sample applications og dokumentation. Tizen SDK for Wearable kører på Windows, Ubuntu og Mac OS X," skriver Samsung på den nye udvikler-side.

Samsung lancerede på Mobile World Congress for nogle uger siden to nye smartwatches.

Mens den første generation af Samsungs Gear-ure var baseret på Android, bygger de nye produkter på operativsystemet Tizen.

Urene bliver dog først for alvor interessante, når der findes et godt udvalg af apps til dem, og det er forklaringen på, at Samsung allerede nu også er klar med sit SDK til de bærbare teknologier.

Hvem skal tjene fedt på det nye marked?

Det er interessant, at Samsung på denne måde forsøger at gøre sig fri af Android-platformen i forhold til denne type bærbare produkter, som mange har store forventninger til vil komme til at udgøre et ganske stort marked. 

Mens markedet for 'wearable technologies' i dag omsætter for et sted mellem 17 og 30 milliarder kroner, vil det om blot to-tre år være vokset til op til 300 milliarder på verdensplan, har en vurdering tidligere lydt.

Mens Android i dag sidder tungt på smartphone-markedet, er tronen endnu ledig, når vi taler de nye bærbare teknologier. Samsung har tilsyneladende ikke tænkt sig at lade Android få pladsen uden videre. 

Tizen er oprindeligt udviklet af Samsung og Intel til smartphones. Det er, præcis som Android, en open source-platform - og er vurderet til at have et betydeligt markedspotentiale på det ellers ganske pressede smartphone-marked.

Læs også:

Samsung vil droppe Googles Android i nyt topprodukt

Dette Samsung-styresystem kan true Google og Apple

Sådan fungerer Apps til Google Glass

Dødskamp på smartphone-markedet: Kun plads til to OS'er
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere