Artikel top billede

Samsung smider bombe under Google: Vil kapre app-udviklerne

Både Samsung og Google er klar med vigtige lanceringer, der skal overbevise udviklerne om, hvilken platform de skal satse på.

Google er på trapperne med sit Glass Development Kit (GDK), der vil gøre det muligt at udvikle Glassware-apps til Googles briller - og et Google wearables SDK, der eksempelvis kan anvendes til smartwatch-apps.

Samsung - verdens største producent af Android-smartphones - går dog sine egne veje ved netop at have frigivet sit SDK til de Tizen-baserede smartwatches.

"Tizen SDK for Wearable er et omfattende sæt værktøjer til at udvikle Samsung Gear-applikationer. Det består af Tizen Wearable IDE, Emulator, tool-chain, sample applications og dokumentation. Tizen SDK for Wearable kører på Windows, Ubuntu og Mac OS X," skriver Samsung på den nye udvikler-side.

Samsung lancerede på Mobile World Congress for nogle uger siden to nye smartwatches.

Mens den første generation af Samsungs Gear-ure var baseret på Android, bygger de nye produkter på operativsystemet Tizen.

Urene bliver dog først for alvor interessante, når der findes et godt udvalg af apps til dem, og det er forklaringen på, at Samsung allerede nu også er klar med sit SDK til de bærbare teknologier.

Hvem skal tjene fedt på det nye marked?

Det er interessant, at Samsung på denne måde forsøger at gøre sig fri af Android-platformen i forhold til denne type bærbare produkter, som mange har store forventninger til vil komme til at udgøre et ganske stort marked. 

Mens markedet for 'wearable technologies' i dag omsætter for et sted mellem 17 og 30 milliarder kroner, vil det om blot to-tre år være vokset til op til 300 milliarder på verdensplan, har en vurdering tidligere lydt.

Mens Android i dag sidder tungt på smartphone-markedet, er tronen endnu ledig, når vi taler de nye bærbare teknologier. Samsung har tilsyneladende ikke tænkt sig at lade Android få pladsen uden videre. 

Tizen er oprindeligt udviklet af Samsung og Intel til smartphones. Det er, præcis som Android, en open source-platform - og er vurderet til at have et betydeligt markedspotentiale på det ellers ganske pressede smartphone-marked.

Læs også:

Samsung vil droppe Googles Android i nyt topprodukt

Dette Samsung-styresystem kan true Google og Apple

Sådan fungerer Apps til Google Glass

Dødskamp på smartphone-markedet: Kun plads til to OS'er
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere