Samsung smider bombe under Google: Vil kapre app-udviklerne

Både Samsung og Google er klar med vigtige lanceringer, der skal overbevise udviklerne om, hvilken platform de skal satse på.

Google er på trapperne med sit Glass Development Kit (GDK), der vil gøre det muligt at udvikle Glassware-apps til Googles briller - og et Google wearables SDK, der eksempelvis kan anvendes til smartwatch-apps.

Samsung - verdens største producent af Android-smartphones - går dog sine egne veje ved netop at have frigivet sit SDK til de Tizen-baserede smartwatches.

"Tizen SDK for Wearable er et omfattende sæt værktøjer til at udvikle Samsung Gear-applikationer. Det består af Tizen Wearable IDE, Emulator, tool-chain, sample applications og dokumentation. Tizen SDK for Wearable kører på Windows, Ubuntu og Mac OS X," skriver Samsung på den nye udvikler-side.

Samsung lancerede på Mobile World Congress for nogle uger siden to nye smartwatches.

Mens den første generation af Samsungs Gear-ure var baseret på Android, bygger de nye produkter på operativsystemet Tizen.

Urene bliver dog først for alvor interessante, når der findes et godt udvalg af apps til dem, og det er forklaringen på, at Samsung allerede nu også er klar med sit SDK til de bærbare teknologier.

Hvem skal tjene fedt på det nye marked?
Det er interessant, at Samsung på denne måde forsøger at gøre sig fri af Android-platformen i forhold til denne type bærbare produkter, som mange har store forventninger til vil komme til at udgøre et ganske stort marked. 

Mens markedet for 'wearable technologies' i dag omsætter for et sted mellem 17 og 30 milliarder kroner, vil det om blot to-tre år være vokset til op til 300 milliarder på verdensplan, har en vurdering tidligere lydt.

Mens Android i dag sidder tungt på smartphone-markedet, er tronen endnu ledig, når vi taler de nye bærbare teknologier. Samsung har tilsyneladende ikke tænkt sig at lade Android få pladsen uden videre. 

Tizen er oprindeligt udviklet af Samsung og Intel til smartphones. Det er, præcis som Android, en open source-platform - og er vurderet til at have et betydeligt markedspotentiale på det ellers ganske pressede smartphone-marked.Læs også:

Samsung vil droppe Googles Android i nyt topprodukt

Dette Samsung-styresystem kan true Google og Apple

Sådan fungerer Apps til Google Glass

Dødskamp på smartphone-markedet: Kun plads til to OS'er

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Michael Meister fik et tilbud, han ikke kunne sige nej til: Her er hans plan som ny topchef for Cibicom
Interview:Michael Meister forlader snart IT Relation til fordel for rollen som topchef i danske Cibicom, hvor han skal være med til at sætte fart på væksten. Se hans plan for selskabet her.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Fri medarbejdermobilitet - med digital bodyguard
Om at gå fra adgangsstyring på personniveau til adgangsstyring på desktopniveau. I takt med at flere og flere medarbejdere arbejder remote og logger på jeres systemer og netværk uden for virksomhedens sikkerhedsværn, risikerer de at efterlade døren til forretningen på klem. Dermed bliver endpoints som pc’ere, Mac’s og servere et oplagt mål for hackere, som vil ind i virksomhedens infrastruktur. I blandt sker det også, at medarbejdere udnytter deres privilegerede adgangsrettigheder til skadelige formål. Det er derfor mere aktuelt end nogensinde at rette opmærksomheden mod jeres endpoints og de rettigheder, der ligger her.