Artikel top billede

Samsung smider bombe under Google: Vil kapre app-udviklerne

Både Samsung og Google er klar med vigtige lanceringer, der skal overbevise udviklerne om, hvilken platform de skal satse på.

Google er på trapperne med sit Glass Development Kit (GDK), der vil gøre det muligt at udvikle Glassware-apps til Googles briller - og et Google wearables SDK, der eksempelvis kan anvendes til smartwatch-apps.

Samsung - verdens største producent af Android-smartphones - går dog sine egne veje ved netop at have frigivet sit SDK til de Tizen-baserede smartwatches.

"Tizen SDK for Wearable er et omfattende sæt værktøjer til at udvikle Samsung Gear-applikationer. Det består af Tizen Wearable IDE, Emulator, tool-chain, sample applications og dokumentation. Tizen SDK for Wearable kører på Windows, Ubuntu og Mac OS X," skriver Samsung på den nye udvikler-side.

Samsung lancerede på Mobile World Congress for nogle uger siden to nye smartwatches.

Mens den første generation af Samsungs Gear-ure var baseret på Android, bygger de nye produkter på operativsystemet Tizen.

Urene bliver dog først for alvor interessante, når der findes et godt udvalg af apps til dem, og det er forklaringen på, at Samsung allerede nu også er klar med sit SDK til de bærbare teknologier.

Hvem skal tjene fedt på det nye marked?

Det er interessant, at Samsung på denne måde forsøger at gøre sig fri af Android-platformen i forhold til denne type bærbare produkter, som mange har store forventninger til vil komme til at udgøre et ganske stort marked. 

Mens markedet for 'wearable technologies' i dag omsætter for et sted mellem 17 og 30 milliarder kroner, vil det om blot to-tre år være vokset til op til 300 milliarder på verdensplan, har en vurdering tidligere lydt.

Mens Android i dag sidder tungt på smartphone-markedet, er tronen endnu ledig, når vi taler de nye bærbare teknologier. Samsung har tilsyneladende ikke tænkt sig at lade Android få pladsen uden videre. 

Tizen er oprindeligt udviklet af Samsung og Intel til smartphones. Det er, præcis som Android, en open source-platform - og er vurderet til at have et betydeligt markedspotentiale på det ellers ganske pressede smartphone-marked.

Læs også:

Samsung vil droppe Googles Android i nyt topprodukt

Dette Samsung-styresystem kan true Google og Apple

Sådan fungerer Apps til Google Glass

Dødskamp på smartphone-markedet: Kun plads til to OS'er
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere