Artikel top billede

Nu kommer det: Apple klar til at sende millioner af iWatches på gaden

Apples iWatch bliver stort i mere end én forstand, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Apple starter produktionen af det længe ventede iWatch i næste måned, og i løbet af det første år forventer den californiske virksomhed at sælge intet mindre end 50 millioner eksemplarer af det intelligente armbåndsur. 

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge Reuters vil Apples iWatch blive præsenteret til oktober, hvilket vil betyde, at uret lander midt i Apples travle efterår, hvor virksomheden også forventes at lancere en ny og større iPhone samt en opdateret iPad. 

En lancering i oktober vil være i overensstemmelse med informationer, som det normalt velinformerede tech-medie Re/code tidligere har offentliggjort. Tidligere på måneden skrev Re/code, at Apple arbejder med en målsætning om en oktober-lancering, men at planerne stadigvæk kan nå at ændre sig. 

Så stort bliver et iWatch

Ifølge Reuters kilder vil uret få en rektangulær og let kurvet skærm på 2,5 tommer. Det er samme størrelse som Apples iPod Nano, hvilket vil være en relativt stor skærm til et smartwatch.

Til sammenligning har Samsungs smartwatch Galaxy Gear en skærm på 1,63 tommer.

Reuters skriver desuden, at uret vil blive udstyret med trådløs opladning samt en pulsmåler. Tidligere rygter peger desuden på, at sundhedsfunktioner skal spille en væsentlig rolle i et iWatch, der ud over en pulsmåler også forventes at kunne anvendes som en fitness-tracker, der kan måle brugerens aktivitetsniveau i løbet af en dag.

Ny producent

Apples iPhones og iPads bliver produceret i Kina af taiwanesiske Hon Hoi, der også er kendt under navnet Foxconn, men det ser ud ud til, at Apple satser på en anden leverandør til det kommende smartwatch.

Ifølge Reuters skal det taiwanesiske firma Quanta Computer stå for størstedelen af produktionen. Quanta Computer, der i forvejen producerer en del af Apples Mac-computere og iPods, vurderes til at være verdens største producent af bærbare computere, og virksomheden har angiveligt modtaget en ordre på intet mindre end 50 millioner ure, der skal leveres i løbet af det næste års tid.

Til sammenligning har Apple ifølge Apple-bloggen 9to5Mac solgt 71 millioner iPad i løbet af det seneste år, mens der i løbet af de første 12 måneder af iPad'ens levetid "kun" blev solgt 14,8 millioner eksemplarer af Apples tablet-computer. 

Opdatering: Den amerikanske finansavis Wall Street Journal skriver nu, at Apples forventninger til iWatch-salget ligger i størrelsesordenen 10-15 millioner inden årets udgang. 

Wall Street Journal kan tillige oplyse, at Apples iWatch formodentligt vil komme i forskellige skærmstørrelser og vil indeholde intet mindre end 10 forskellige sensorer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere