Artikel top billede

Apples efterår kan blive historisk travlt - her er de produkter vi venter på

Indtil nu har 2014 budt på få Apple-nyheder, men det kan ændre sig efter sommeren.

I starten af juni skød Apple den årlige udvikler-konference, WWDC, i gang med masser af software-nyheder til udviklerne. Men de, der havde håbet på helt nye hardware-produkter, blev skuffet.

Der var ingen ny iPhone, Mac eller iWatch.

Til gengæld ser der nu ud til at være varmet op til et historisk travlt efterår for den californiske virksomhed, der ifølge rygterne har en række markante nyheder klar i produkt-pipelinen.

Rygter der for nylig fik ekstra næring, da Apple-bossen Eddie Cue, chef for iTunes og Apples internettjenester, bekendtgjorde, at Apple til efteråret er klar med den stærkeste produkt-pipeline, som han har set i sine 25 år i virksomheden.

En bemærkning der faldt til det amerikanske tech-medie Re/Codes Code-konference, og den ligger i tråd med bemærkninger, som Apples administrerende direktør, Tim Cook, tidligere på året har ytret i et interview med den amerikanske avis Wall Street Journal

Her beskrev han muligheden for nye produktlanceringer med følgende ord:

"Jeg har det godt med, hvad der er på vej. Jeg har det rigtigt godt med det, og det er tættere på, end det nogensinde tidligere har været," siger han.

Men hvad er det så, der er på vej? Det er der naturligvis kun ganske få mennesker, der har reel viden om.

Ifølge de mange rygtestrømme, der omgiver Apple, er der dog især fem produkter, der skulle være ganske tæt på en lancering.

1. iWatch

Der er efterhånden blevet sagt mangt og meget om Apples formodede planer om at udgive et "iWatch." 

Men for få uger siden kunne den amerikansk tech-side Re/Codes journalist John Paczkowski, der normalt er ganske velinformeret om Apple-nyheder, rapportere, at Apple planlægger en såkaldt "special event" i oktober 2014, hvor virksomheden vil præsentere et iWatch. 

Re/Code understreger dog, at Apples planer stadigvæk kan nå at ændre sig, men at det dog skulle være ganske sikkert, at Apple  har en målsætning om at præsentere det nye smartwatch i oktober. 

Som Computerworld tidligere har beskrevet, vil et iWatch formodentlig få en lang række sundheds-funktioner i stil med dem, som findes i en del af de eksisterende fitness-trackere samt i Samsungs fitness-orienterede smartwatch, Gear Fit. Eksempelvis kan vi forvente, at et iWatch vil indeholde en pulsmåler og en aktivitetssensor, der kan fortælle, hvor mange skridt bæreren af uret tager om dagen.

Apple kan udfordre Playstation og X-Box med dette produkt

2. Ny tv-boks med indbygget spillekonsol

I mange år har Apple betegnet tv-boksen Apple-TV som et hobbyprojekt, men i løbet af de seneste år har omsætningen nået et så højt niveau, at det bliver sværere og sværere for Apple at fastholde hobby-betegnelsen. 

Alene i 2013 blev der solgt mere end 10 millioner enheder, hvilket svarer til en årlig omsætning på over én milliard dollar.

Men gennem det seneste halve år har der floreret rygter, der mere end antyder, at Apple for alvor er ved at rykke Apple TV'et ud af hobbyværkstedet. 

Eksempelvis kunne Apple-siden 9to5mac tidligere på året berette, at Apple arbejder på en opdatering, hvor Apple TV'et blandt andet vil få et nyt styresystem, der baserer sig på det mobile styrestem iOS. 

9to5mac vurderer desuden, at en ny tv-boks fra Apple formodentligt vil blive udstyret med en App Store, der gør det muligt for app-udviklere at udvikle deres egne apps og spil til enheden. 

En sådan mulighed vil gøre Apples tv-boks til en direkte udfordrer til eksisterende spillekonsoller fra Sony, Microsoft og Nintendo. 

Ganske vist vil den næppe have de samme muskler som en Playstation 4 eller en Xbox One, men til Apples netop overståede udviklerkonference i San Francisco fik man et glimt af, hvad der meget vel kan blive Apples hemmelige våben i kampen mod de store spillekonsoller. 

Her offentliggjorde Apples softwarechef Craig Federighi udviklingsværktøjet Metal, der gør det muligt for app-udviklere at producere spil og apps med en betydeligt mere imponerende grafik end, hvad vi hidtil har været vant til på vores iPhone og iPads. 

Og gamerne behøver ikke frygte, at de skal sidde og spille via touchskærmen på deres iPhone og iPad. Allerede i forbindelse med lanceringen af iOS 7 åbnede Apple for, at hardware-producenter som eksempelvis Logitech eller SteelSeries kan udvikle controllere, der er kompatible med iOS. 

Tidligere har finans-nyhedsbureauet Bloomberg forudset, at det nye Apple TV vil blive sat til salg i løbet af efteråret. En spådom, der dog skal tages med et gran salt i og med, at Bloomberg ved samme lejlighed også forudså, at Apple allerede i det første halvår af 2014 vil præsentere det nye Apple TV for offentligheden, hvilket som bekendt ikke har vist sig at holde stik.

3. Nye og større iPhones

Den næste generation af Apples iPhone bliver formodentlig lanceret til efteråret. De seneste tre år har Apples afviklet sine iPhone-præsentationer i september eller oktober, og derfor tør vi også godt gætte på, at iPhone 6 vil præsenteret på nogenlunde samme tidspunkt i år. 

Alt tyder på, at den vil få en større skærm end den eksisterende iPhone, der har en skærm på 4 tommer. Der gættes på, at den vil komme i to udgaver. En udgave med en skærm på 4,6 tommer samt en endnu større udgave på 5,5 tommer, der vil kunne udfordre de såkaldte phablets fra blandt andet Samsung og HTC.

Hidtil har Apple fastholdt, at skærmen på en smarthpone ikke bør være større, end at den kan betjenes med en enkelt hånd. Men Apples konkurrenter har succes med større telefoner, og Apples indtil videre stædige insisteren på en 4-tommer skærm kan have kostet virksomheden en del kunder.

Derfor kan en ny Macbook Air blive revolutionerende

4. Macbook Air uden blæser og med retina-skærm

Den nuværende Macbook Air har efterhånden fire år på bagen, og i løbet af det næste års tid forventes det, at der vil komme en opdateret udgave med et helt nyt design. 

Rygter, der tilsyneladende stammer fra Apples kinesiske "supply chain", peger ifølge Apple-siden 9to5mac på, at der i det sidste halvår af 2014 vil komme en ny Macbook Air med et nyt og formodentligt tyndere design og en 12-tommer retina-skærm med høj opløsning. Den nye Air vil ifølge rygterne desuden udmærke sig ved ikke at være udstyret med en blæser. 

En bærbar computer uden blæser vil være en mindre revolution, som vil bringe brugeroplevelsen tættere på den, som vi i dag kender fra vores tablet og smartphones, der er så godt som lydløse. Hvis Apple skal droppe blæseren i en kommende Macbook Air, vil det kræve, at virksomheden vælger at anvende en ny type processor. Det kan enten være en af Apples egne processorer - A7 eller den kommende A8-processor - der bliver brugt i iPhone og iPad, eller det kan være Intels kommende Broadwell-processor.

5. Nye og hurtigere iPads

De seneste to år har Apple præsenteret nye iPads i efterårs-måneder, og det vil formodentligt også blive tilfældet i år. 

Indtil videre har der kun været få rygter om den næste generation af iPads, men Apple-siden 9to5mac skriver, at de nye iPad Airs og iPad Minier formodentligt vil fastholde det nuværende design. I stedet vil der være tale om hurtigere processorer og bedre kameraer. Derudover vil både iPad Air og iPad Mini formodentligt blive udstyret med Apples fingeraftryks-scanner Touch-ID, der indtil videre kun sidder i iPhone 5s.

Læs også:

Et nyt Apple-produkt kan blive din læges nye bedste ven 

Fire tegn på at Apples iWatch er lige på trapperne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Claus Thorsgaard skal sætte gang i væksten som ny CEO: Her er hovedopgaverne som topchef i Luxion
Den tidligere Conscia-topchef Claus Thorsgaard skal nu sætte gang i væksten hos den danske it-virksomhed Luxion. "Luxion har et kæmpe uudnyttet potentiale. Ordrerne vælter ind ad døren uden en aktiv salgsindsats, så hvis vi begynder at fokusere på det, så skulle det gerne gå endnu bedre," siger den nye direktør til Computerworld.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.