Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Danmark har flere trådløse bredbåndsforbindelser end indbyggere

Syv lande i verden har flere trådløse bredbåndsforbindelser end indbyggere. Og Danmark er et af dem, viser en ny rapport fra OECD.

Trådløse bredbåndsforbindelser bliver stadig mere udbredte i landene, der indgår i OECD-samarbejdet. Syv lande har endda overgået en 100 procent udbredelse.

Det viser en ny rapport fra OECD.

Finland, Australien, Japan, Danmark, Sverige, Sydkorea og USA har alle over 100 procent udbredelse. Det vil sige, at der er mere end én trådløs forbindelse per indbygger, hvilket giver god mening, når man tænker over, hvor mange forbindelser en gennemsnitlig forbruger har i sit hjem. Ofte har man både en forbindelse i hjemmet, en datapakke til sin smartphone og en på arbejdspladsen.

Finland har den gule førertrøje på med en udbredelse på hele 123 procent.

Flere og flere forbindelser - også kablede
Fordelt over OECD's 37 samarbejdslande har trådløst bredbånd fået en udbredelse på godt og vel 72 procent med en stigning på 14,6 procent (tallene er fra december, 2013). OECD's rapporter bliver ofte set som et udtryk for, hvor langt den udviklede verden i forhold til hinanden.

Samtidig med, at udbredelsen af de trådløse forbindelser er vokset, er der også kommet flere kablede forbindelser, så der nu er 27 procent udbredelse. Det vil sige, at der er en kablet forbindelse for hver fjerde person.

Forklaringen på det noget lavere tal end trådløst bredbånd er, at kablede forbindelser såsom DSL ofte bliver delt i husstande eller på arbejdspladser.

Schweitz fører denne kategori med en udbredelse på 44 procent, hvor Holland og Danmark stærkt følger efter. Til sammenligning har USA kun 30 kablede forbindelser per hundrede indbygger og Tyrkiet kun 11.

DSL er stadig den foretrukne kablede forbindelse med en udbredelse på 51 procent. Fiberforbindelser er nede på 16,7 procent, men er stærkt på vej til at overtage DSL-forbindelsen. I Storbritannien blev mængden af fiberkabler fordoblet sidste år, og en lignende udvikling ses også i Spanien, Frankrig og Tyrkiet.

Ovenstående lande har dog stadig en relativ lav fiberdækning. Omvendt er det i lande som Korea og Japan, hvor 70 procent af alle kablede forbindelser er fiber.

Læs også: TDC: Sådan kan vi få bredbånd til Danmarks yderområder

Læs også: Langtsomt internet? Der er nok (også) støj din linje




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere