Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Sværm af ultrabillige tablet-computere på vej: Køb en tablet for et par hundrede kroner

Kinesisk chip-firma kan sælge ny-udviklet quad-core-chip for en flad 20'er til tablet-producenterne. Det vil forbrugerne snart komme til at mærke.

Kinesiske producenter kan være på vej med en sværm af ultrabillige tablet-computere, der vil kunne købes til et par hundrede kroner, når de rammer markedet.

De nye tablet-computere vil angiveligt komme med syv tommer-skærm og quad-core chip, der vil kunne levere en ganske hæderlig ydelse.

Man kan i dag på blandt andet Amazon i England købe simple tablet-computere til blot 300-400 kroner.

Mange af disse er udstyret med processorer fra kinesiske Allwinner.

Priserne ventes imidlertid snart at falde yderligere. Det skyldes, at Allwinner er på trapperne med sin nye quad-core A33-chip, som selskabet ventes at ville sælge til tablet-producenterne for blot omkring 20 kroner.

Disse nye og rasende billige chip vil levere langt bedre ydelse end de tidligere Allwinner-chip, ligesom de vil understøtte 1280x800-opløsning, ligesom de vil kunne rendere HD-video.

Stort marked

20 kroners-chippene er baseret på ARM's Cortex A7-design, som kineserne har ladet sig inspirere godt og grundigt af.

Der findes et stort marked for de helt billige chip, som en række forskellige såkaldte 'no name'-producenter anvender i deres maskiner.

Ikke mindst HP og Acer ventes at holde et vågent øje med produktionen, da disse selskabers billigste tablet-computer koster godt 1.000 kroner.

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau er produktionen af de nye A33-chip i fuld gang, og de første prototyper af de billige tablet-computere ligger klar.

Hovedbestanddelen af producenterne ligger i kinesiske Shenzhen.

Læs også:

Test: Super-billig - og fornuftig - Android-tablet

Her er Indiens ultrabillige tablet: 7 tommer til 250 kr.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere