Artikel top billede

Chrome-browseren kommer nu i 64-bit version: Derfor skal du opdatere

En af verdens mest populære browsere har altid haft et problem: Det fandtes kun i en 32-bit version. Men nu er Chrome 64-bit endelig kommet ud af beta og er uden tvivl en opdatering værd.

Med næsten 40 procent af hele browser-markedet er det vist sikkert at sige, at Chrome er den absolut mest populære browser i verden.

Googles lynhurtige minimalistiske browser er for mange det foretrukne valg, selv om browseren har haft nogle problemer med blandt andet stort hukommelses- og batteriforbrug.

Men et af problemerne i forhold til andre browsere har været, at der har manglet en 64-bit version. Længe har der været en relativ stabil beta-version, men en beta er som bekendt stadig en beta, og derfor har der også været mangler. Blandt andet virkede Java ikke.

Men endelig! Endelig kan folk med 64-bit versioner af Mac, Linux og Windows få hentet en matchende version af Chrome, som fra i dag er kommet i en stabil version.

En af de store fordele ved Chrome 64-versionen er en forbedret håndtering af fonte (skrifttyper) på mange hjemmesider, som gør, at skrift kan læses nemmere. Dette er kun for Windows og retter et problem som har betydet, at skærme med høj opløsning har virket grynede eller udtværede. 

64-bit versionen er en selvstændig version af Chrome og skal derfor installeres selvstændigt - og ikke som en opdatering til 32-bit versionen.

64-bit versionen er selvfølgelig kun for folk, der bruger 64-bit versionen af deres respektive styresystem. I Windows kan du se det under Denne Computer -> Højre klik -> Egenskaber.

  • Hent Chromes "web installer" her (64-bit)
  • Afinstaller din gamle version af 32-bit Chrome. 
  • Afinstaller Flash.
  • Installer Chrome 64-version.
  • Installer efterfølgende den rigtige version af flash. Ved en testinstallation var der ikke behov for at geninstallere Java.
Fordelene ved Chrome 64-bit
Fordelene ved Chrome i en 64-bit version kommer blandt andet i form af en noget højere hastighed.  

Google fortæller i et blog-indlæg, at 64-bit versionen er blevet optimeret til bedre at bearbejde de nyere processorer og compiler-muligheder, så hastigheden er øget over hele systemet. Særligt ved grafik og medieindhold skulle brugere opleve 25 procent højere hastigheder.

Derudover skulle sikkerheden også være blevet styrket. Chrome 64-bit udnytter blandt andet Windows 8's "High Entrophy ASLR" og andre sikkerhedstilføjelser.

Til sidst har Google observeret en forøget stabilitet med 64-bit versionen. Specielt er antallet af gange, hvor Chrome pludselig går ned på grund af rendering af webindhold, faldet til næsten halvdelen i forhold til 32-bit versionen.

Læs også: Vi tester Safari, IE og Chrome: Her er den bedste browser




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere