Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

10 ting, der kan gøre din it-afdeling til en succes

Klumme: Her har du 10 gode råd til at få forretningen og it-organisationen til at arbejde bedre sammen.

Der er mange, der snakker om, at it-organisationen og forretningen skal arbejde bedre sammen for at realisere det store potentiale, som digitalisering har i de fleste organisationer.

Ja, ja, det er jo rigtigt nok, men hvordan er det nu, at det helt konkret kan lade sig gøre?

Den nye rapport "IT i praksis" fra Rambøll har analyseret både private virksomheder og offentlige organisationer og giver en række konkrete svar på dette spørgsmål.

1

It-organisation og ledelsen skal have samme opfattelse af, hvad it's rolle er i organisationen. Analysen viser, at de organisationer, hvor it og topledelsen er enigeom, hvorvidt it er strategisk eller operationelt, klarer sig bedst.

2

It-chefen skal have tæt kontakt (det vil sige mødes ofte) med de øvrige ledere. Hos de organisationer, der klarer sig bedst, mødes it-chefen oftere med direktionen, økonomichefen, HR-chefen med flere.

3

It-strategisk planlægning. Sammenligner man de organisationer, der klarer sig bedst, og dem, der klarer sig dårligst, er et af de mest markante områder it-strategisk planlægning. En sådan planlægning giver en tydelig fordel og et forspring, både i det private og i det offentlige.

4

Opret en specifik kontrakthåndterings-funktion. I mange organisationer er det it-ledelsen, der varetager rollen som "contract manager". For mange it-funktioner er dette ikke den optimale løsning, da contract management i mange virksomheder er blevet et komplekst område, som kræver varetagelse af specialister.

5

Tænk på nye digitale forretningsmodeller. Hos de bedste organisationer evner it-ledelsen at levere bidrag til den forretningsmæssige udvikling ved hjælp af digitale teknologier. De tror på, at virksomhedens succes er afhængig af forretningens evne til at udnytte de digitale teknologier.

6

Drop den helt centrale organisering (kontrol) med it. De førende organisationer har en klar bevægelse væk fra central it-organisation til føderale modeller eller helt decentrale modeller til organisering af it.

7

Tag medansvar for de sociale medier - det er ikke kun en opgave for marketingfolkene. Der er en meget klar tendens til, at hos organisationer, der klarer sig godt, er it-funktionen tæt på anskaffelsen og udnyttelsen af løsninger inden for sociale medier.

8

Tænk forretning. Selv om der er it-ledelse, som er meget operationelt fokuseret og it-ledelse, som er meget forretningsorienteret, ser man hos de bedste organisationer en overvægt af de forretningsmæssigt orienterede. Alle er enige om, at i fremtiden vil alle it-ledere skulle være forretningsorienterede.

9

Forstå kunderne. Selv om mange it-organisationer stadig er relativt internt orienterede, er det tydeligt, at fremtiden tilhører de organisationer, hvor it-ledelsen forstår ikke bare forretningen, men også forretningens kunder.

10

Fokuser på forandringsledelse (change management). Kompetencer inden for forandringsledelse er et afgørende kendetegn ved de it-organisationer, der klarer sig godt. Det er den mest afgørende faktor for, om it-projekter bliver succeser eller uden effekt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere