Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Windows-læk: Se video med Cortana i aktion i Windows 10

Windows Phones voice-assistent Cortana kommer til Windows 10, viser et nyt læk. Se en tidlig Cortana i aktion her.

Længe har vi vist, at Microsofts voice-assistent fra Windows Phone ville komme til Windows 10. Det slap allerede ud før, at Microsoft havde præsenteret Windows 10 for offentligheden. 

Men nu har det amerikanske Windows-medie WinBeta, lavet en video, som viser Cortana i brug i et meget tidligt Windows 10-developer build.

Cortana i det tidlige build er stadig meget ufærdig, og er derfor ikke et billede af det færdige produkt, som Microsoft forventes at udkomme med i tredje eller fjerde kvartal 2015. Dette gælder både Cortana's evner og udseende. 

Du kan læse meget mere om Windows 10's kommende features her. 

Dog kan den elektroniske assistent næsten gøre al det, som Cortana kan på Microsofts mobilsystem: Starte Skype-kald, søge på nettet, lave aftaler i din kalender og så videre.  På telefonen kan Cortana desuden udpeje potentielle aftaler ud fra din mail, hvis der står "næste fredag", hvorefter den ved hvilken fredag, der rent faktisk er den næste.

Du kan se hele videoen her (på engelsk):

Endnu ingen udsigt til dansk Cortana

Cortana er Microsofts modspil til Apples Siri og Googles Google Now, som begge også fungerer som en voice-assistant. Alle tre systemer er dog ikke oversat 100 procent til dansk, så oplevelserne for os dansksprogede er ikke altid det sjoveste.

Det er blandt andet grunden til, at vi på Computerworld kun gav Android Wear den karakter, som vi gjorde under den store Android Wear-test.

Danmark må ganske enkelt se sig slået - måske forståeligt nok - af de større lande med større befolkningsgrupper, hvor det giver mere mening at bruge penge på at oversætte Cortana, Siri eller Google Now. I hvert fald kan hverken Google, Apple eller Microsoft komme med en dato, hvor vi danskere kan sige "Rød grød med fløde" til vores enheder. 

Siri på iOS kan dog allerede en lille smule dansk, og kan blandt andet diktere sms'er, imens Google Now nogengange kan fange noget på dansk, men det virker ærlig talt sporadisk.

Nyheder på vej

Man kan dog håbe på, at der kommer en dansk version af Cortana, da det ser ud til, at assistenten får en stor indflydelse på måden, som Windows 10 kan styres på. Microsoft vil formodentligt fortælle mere om Cortana i januar, hvor Microsoft vil holde et nyt event med fokus på Windows 10's consumer-indhold.

Har du allerede nu lyst til at prøve Cortana, og har du en Windows Phone, så kan du under indstillinger ændre din telefon til English (US), og genstarte den. Så vil Cortana-appen komme frem. Vær bevidst på, at Cortana kun virker på engelsk.

Læs også: Prøvekørt: De syv vigtigste ting fra Windows 10 Technical Preview




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere