Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Fynsk webudvikler på vej med NASA-salg

Den lille fynske web-udvikler Digieyez tjente sidste år 617.000 kroner på at levere video over nettet til blandt andet DR og TV 2. Nu er selskabets videoprodukt salgsklart til erhvervsmarkedet, hvor der allerede er tre danske købere. Det store håb er at slå igennem i udlandet, hvor NASA kan være blandt de første kunder.

Både Danmarks Radio, TV 2 og københavnske Localeyes bruger software fra den lille fynske web-udvikler Digieyez, når de skal håndtere digital video, og det gav sidste år et fynsk overskud på 617.000 kroner.

Udviklingen har betydet, at omsætningen på videodelen for første gang oversteg Digieyez' andet forretningsområde, som er programmet Netmanager til styring af indhold på websider (CMS), der blandt andet bruges af FDB.

I alt solgte Digieyez sidste år for et lille to-cifret millionbeløb, mens bruttofortjenesten blev på 5,8 millioner kroner.

- Vi er tilfredse, for vi har opbygget en del immaterielle rettigheder i løbet af året. Det drejer sig primært om vores medieredigeringspakke, der er blevet gjort noget mere salgsklar, siger Søren Dolberg, der er en af de tre ejere af selskabet.

Video sælges over nettet

Produktet Digizuite kan både bruges til at administrere digital video og til at distribuere det over internettet. Det bruger københavnske Localeyes for eksempel, når selskabet over nettet sælger aktuelle optagelser i høj kvalitet til TV 2 og formiddagsavisen B.T.

Digieyez A/S Årsregnskab
Millioner kroner20032002
Omsætning--
Resultat af primær drift (EBIT)0,91,0
Resultat før skat 0,91,0
Resultat0,60,7
Egenkapital1,51,3
Antal ansatte1212
Hidtil har det krævet en del arbejde for store tv-selskaber som Danmarks Radio og TV 2 at implementere videoproduktet fra Digieyez, men det går ikke, når der skal sælges til erhvervsmarkedet.

Derfor er produktet videreudviklet i en firmaversion, så virksomheder på under en måned kan implementere softwaren og bruge den til at administrere og distribuere blandt andet reklamefilm og instruktionsvideoer over nettet.

Tre virksomheder har indtil videre købt produktet ? heriblandt køkkenfirmaet HTH og Jensens Bøfhus ? mens to nye kunder snart kommer til. Produktet koster i størrelsesordenen 200.000 kroner, og en af kunderne vil bruge det til at åbne sin egen tv-kanal på nettet.

Satser på eksport

De største forhåbninger ligger til salg i udlandet efter en aftale med det amerikanske firma Viewcast om at sælge en del af Digieeyez' produkt sammen med Viewcasts eget videoprogram.

Den første kunde kan blive NASA, som vil kunne bruge programmet til at optage tv-kanaler og overvåge alle nyhedsindslag, hvor den amerikanske rumorganisation bliver nævnt.

Hver enkelt licens sender dog kun få tusinde kroner tilbage til Fyn, og der skal derfor volumen på salget, hvis der skal et stort udbytte ud af det.

De penge ville i så fald hurtigt finde nytte hos de 15 ansatte i Digieyez, som i dag er nødt til at spare på eksportfremstød og udvikling for overhovedet at få et plus på bundlinjen.

- Lige nu balancerer vi det af, så har vi et overskud, der er passende, og skruer så op og ned for omkostningerne til udvikling i forhold til det, for vi har ingen eksterne investorer, siger Søren Dolberg.

De to andre medejere af Digieyes er Jimmy Madsen, som tidligere har arbejdet med infrastruktur i TV 2, og John Burke-Hansen, der arbejdede sammen med Søren Dolberg i Dolberg Data, som blev solgt til EDB Gruppen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere