Artikel top billede

Milliardhandel: Norsk kapitalfond køber dansk it-succes

Den succesfulde it-distributør EET Europarts får nye ejere, efter at den norske kapitalfond FSN har lagt et milliardbeløb på bordet.

Efter en årrække med solide resultater og voldsom vækst bliver der nu skiftet ud i ejerkredsen bag den dansk-baserede it-distributør EET Europarts.

Ifølge en pressemeddelelse fra EET, er det den norske kapitalfond FSN, der efter fire år overtager aktie-majoriteten i selskabet fra svenske Alipes.

Parterne oplyser ikke salgsprisen, men ifølge Berlingske har FSN lagt omkring 1,2 milliarder kroner på bordet.

Det svarer til, at de hidtidige ejere siden overtagelsen i 2011 nu har scoret en gevinst på mellem en halv og trekvart milliard kroner.

Ifølge avisen har flere kapitalfonde været i opløbet om at købe EET Europarts, efter at et forsøg på en børsnotering i efteråret 2014 blev lagt i skuffen som konsekvens af skandalen omkring OW Bunker.

Vil have vækst i hele Europa

Ejerskiftet kommer dog ifølge koncernchef John Thomas ikke til at ændre noget i EETs strategi, hvor man fortsat vil satse på en kombination af organisk vækst på eksisterende markeder og opkøb indenfor nye forretningsområder.

"Vi skal fortsætte vores vækst i hele Europa på samme måde, som vi har gjort i mange år. Selvom vi anses for at være store, er vi er stadig væk en lille fisk, der skal udvikle sig stille og roligt de næste fem-seks år. Man vil se vores produktportefølje blive bredere. Desuden har vi en række forretningsområder, hvor vi fortsat er en mindre spiller selv i de forholdsvis modne markeder," siger John Thomas, som forventer, at EET Europarts i år vil gennemføre tre opkøb.

De nye ejere forventer, at kunne fortsætte striben af solide resultater. De sidste fem-seks år har EET Europarts udover konstant fremgang i indtjeningen næsten fordoblet sin omsætning gennem organisk vækst, men i lige så høj grad gennem en aggressiv opkøbsstrategi.

Partner i FSN, Thomas Broe-Andersen, siger til Berlingske, at man forventer, at man kan fordoble indtjeningen over de næste fem år.

"Når vi kigger på investeringsmuligheder, vil vi gerne finde de selskaber, der er bedre positioneret end andre i deres industri. Det mener vi EET er. De er markedsledende, og de er i en fragmenteret branche, hvor de kan fortsætte med at tage markedsandel," lyder det fra Thomas Broe-Andersen.

EET Europarts kan om kort tid præsentere en 2014-regnskab med en omsætning på næsten 1,8 milliarder kroner. Koncernen er i dag til stede i 27 lande. Derfor arbejder man ifølge John Thomas i dag som en virksomhed, der har hele Europa som sit hjemmemarked.

Læs også:

Udenlandske it-distributører kigger sultent på Danmark

It-firma runder ny milepæl - men direktøren er lidt skuffet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere