Artikel top billede

Anonymous i krig: Fjern lige disse 9.200 Twitter-konti

Anonymous har sammen med andre hacktivist-grupper offentliggjort en liste på 9.200 Twitter-konti, som de vil have lukket. Eksperter sår tvivl om, hvorvidt man på den måde rammer de rigtige folk.

Den politiske hackergruppe Anonymous kæmper ikke med kanoner og granater.

Men de fingerfærdige folk med Guy Fawkes-maskerne har alligevel formået at skade den militante islamistiske gruppe Islamisk Stat (IS).

For efter Anonymous' krigserklæring mod IS ovenpå Charlie Hebdo-skyderierne i Paris har hacktivisterne for nyligt offentliggjort en liste på 9.200 Twitter-konti. 

Det skriver The Independent.

Kan slette uskyldige

Disse tusindvis af konti tilhører efter sigende IS eller folk i periferien af den islamistiske organisation.

Med offentliggørelsen af listen håber hackergruppen på, at folk vil anmelde disse konti, så Twitter sletter dem fra sit sociale netværk - og dermed svække en af IS' tunge online-propagandamaskiner.

For det er blandt andet på Twitter, at IS oplyser om sine sejre og hverver nye medlemmer til sin militante organisation.

IS-eksperter har tidligere udtalt, at nedtagninger af online-konti kan være et godt våben mod pr-maskineriet, men faren ligger i, at man får fat i uskyldige menneskers konti

Flere grupper på spil

Meget tyder på, at Anonymous ikke har været alene om at samle listen med de mange IS-kontakter.

Således har online-gruppen XRS One fortalt, at listen er kommet til verden ved hjælp af hundredvis af brugere, ligesom gruppen GhostSec skulle have deltaget på lige fod med Anonymous.

"Jo mere opmærksomhed listen får, des mere sandsynligt er det, at Twitter gør noget for at fjerne disse konti og dermed gøre seriøs skade på IS' evne til at sprede propaganda og hverve nye medlemmer," lyder budskabet fra hackergrupperne.

Indtil videre tyder det på, at Twitter er gået i gang med at fjerne flere af kontonavnene fra sit site, da online-selskabet har en politik imod, at man truer med vold.

Twitter selv truet

Twitter har selv mærket truslerne fra IS, efter det sociale medie slettede IS-profiler fra sitet.

Det skete for et par uger siden, hvor selskabets stifter for nyligt Jack Dorsey blev portrætteret med et sigtekorn henover ansigtet, mens IS også sendte andre dødstrusler mod Twitter-ansatte.

"Jeres virtuelle krig mod os vil afstedkomme en rigtig krig mod jer," lød budskabet dengang fra IS.

Hvordan IS har reageret på den seneste udmelding om, at knap 10.000 af deres og kontakters konti bør slettes, melder historien endnu intet om. 

Læs også:

Anonymous går i krig mod Charlie Hebdo-terroristerne - kan de gøre en forskel?

Islamisk Stat sender dødstrussel mod Twitter-stifter efter konto-lukning




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere