Artikel top billede

Dette billede af Twitter-medstifter Jack Dorsey har IS eller gruppen tilhængere lagt op på det anonyme blogsite justpaste.it.

Islamisk Stat sender dødstrussel mod Twitter-stifter efter konto-lukning

Twitter-medarbejdere og især medstifter Jack Dorsey er blevet mål for den islamistiske terrorgruppe IS, efter selskabet har lukket flere af gruppens konti.

Amerikanske sociale medie-giganter som Twitter, Youtube og Facebook har blokeret konti og indhold tilhørende den islamistiske terrorgruppe IS.

Twitters manøvre med konsekvent sletning af IS-konti har fået IS til at udsende dødstrusler mod Twitter-ansatte.

Dødstruslen gælder især selskabets medstifter Jack Dorsey, som er portrætteret med et sigtekorn henover ansigtet.

"Vi kommer altid tilbage"

IS sender flere budskaber i sit indlæg på det anonyme bloggingsite justpaste.it.

"Jeres virtuelle krig mod os vil afstedkomme en rigtig krig mod jer," lyder det fra IS til Jack Dorsey ifølge Buzzfeed.

"I startede denne mislykkede krig. Vi fortalte jer fra starten, at det ikke var jeres krig, men I forstod det ikke, og blev ved med at lukke konti på Twitter, men vi kommer altid tilbage," fortsætter beskeden.

"Når vores løver (modige mænd, red.) kommer og tager jeres åndedrag, vil I aldrig komme tilbage til livet igen."

Sletter IS-propoganda

IS har udover sine direkte trusler også opfordret tilhængere til at angribe det sociale medie.

"For den individuelle hellige kriger i hele verden, angrib Twitter-selskabet og dets interesser alle steder, dets folk og bygninger og tillad ikke, at nogen af disse ateister overlever," lyder budskabet ifølge Buzzfeed.

Youtube og Facebook har tidligere i samarbejde med blandt andet den britiske regering slettet videoer af halshugninger og andet IS-propaganda på deres sites.

Derudover har hackergruppen Anonymous har gjort sit til, at IS mister konti på de sociale medier.

Læs også:
Efter terror-drab: Sikkerhedsfirmaer forventer cyber-angreb mod Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere