Artikel top billede

GPS-bombe fra Google: Nu kommer Google Maps i komplet offline-udgave

Googles uhyre populære kort-tjeneste vil snart kunne køre som ren offline-udgave, så man kan få stemme-navigation, selvom man er uden mobildækning.

Google Maps har for længst vundet indpas blandt mange internetbrugere i Danmark, og nye muligheder for at tilgå korttjenesten i offline-tilstand vil næppe mindske populariteten.

Vores kolleger på det amerikanske Computerworld skriver, at Google præsenterede de nye kort-muligheder på I/O-konferencen, der finder sted i disse dage i USA.

Google fortæller på udviklerkonferencen, at selskabet senere i år vil gøre det muligt at downloade kort-informationerne, så man stadig kan anvende kortet, selvom der er ringe eller ingen netforbindelse.

Mulighederne for at downloade Google-kort over bestemte, afgrænsede områder som byer har allerede eksisteret i nogen tid - se eksempelvis Googles guide her - men det nye er, at endnu flere informationer og funktioner nu vil kunne lagres på telefonen.

Dermed kan man eksempelvis søge efter bestemte ting på kortet og få stemme-navigationsvejledning i offline-tilstand. 

Læs også: Google-chef: Derfor skal danske virksomheder skrue it-tempoet i vejret

Jen Fitzpatrick, en af cheferne på Google Maps-teamet, fortæller, at Google allerede har gjort det muligt at anvende turn-by-turn-funktionen, når netforbindelsen ryger. Og her stopper offline-arbejdet ikke:

"Vi arbejder hårdt på at få Googles apps til at fungere offline, så de ikke trækker på dyre data og ikke er nødt til at have super pålidelige forbindelser, hver gang du ønsker at være et eller andet sted," udtaler Jen Fitzpatrick.

Ifølge Computerworld demonstrerede Google-chefen brugen af Google Maps i Mexico City - mens telefonen var i flytilstand.

Selvom der altså ikke var nogen netforbindelse, var det muligt at finde en restaurant på kortet, og at læse anmeldelser af restauranten.

Konkurrent til Garmin og TomTom?

Google arbejder på en række tiltag rettet mod de mange smartphonebrugere rundt omkring i verden, der ikke konstant er i nærheden af 3G/4G og WiFi.

Derfor får både Chrome-browseren og YouTube nu også en række nye muligheder for at downloade data, så man kan tilgå websider og vidoer, når man er uden dækning.

Læs også: Googles nye Fotos: Ubegrænset storage til dine billeder og videoer - helt gratis

Der findes allerede flere andre korttjenester, der gør det muligt at downloade kortdata til telefonen, så man kan navigere via kortet, når man eksempelvis er uden forbindelse eller befinder sig i udlandet og ønsker at undgå dyre roamingtakster.

Et eksempel på dette er appen CityMaps2Go.

Der er dog næppe tvivl om, at Google er ualmindelig godt positioneret til at kunne øge Google Maps-udbredelsen endnu mere - og også kapre kunder fra Garmin og TomTom -  hvis offline-funktionaliteterne for alvor kommer i fokus hos Googles udviklere.

PÅ I/O-konferencen har Google også lanceret en ny tjeneste til billeder og videoer, Fotos, som giver brugerne ubegrænset storage - og det er gratis. Læs mere om Fotos her.

Læs også:

Googles nye Fotos: Ubegrænset storage til dine billeder og videoer - helt gratis

Google-chef: Derfor skal danske virksomheder skrue it-tempoet i vejret

Sådan vil Android, iOS og Windows sælge i de kommende år: Tror du på forudsigelsen?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere