Artikel top billede

Mobilselskabet 3 vil have danske konkurrenters kunder efter fusion: "Ellers kan vi ikke konkurrere"

Mobilselskabet 3 forlanger, at myndighederne kompenserer med konkurrenternes kunder, hvis Telia og Telenor fusionerer. Ellers mister selskabet totalt konkurrencekraften i Danmark, mener topchef.

Danske telekunder skal overflyttes til mobilselskabet 3 i forbindelse med den kommende fusion af Telenor og Telia. Ellers mister 3 sin konkurrencekraft på det danske marked.

Sådan lyder budskabet fra topchefen for 3, Canning Fok, i Børsen.

Ifølge ham sidder 3 med en markedsandel på blot 13 procent på det danske marked efter fusionen, mens de to øvrige spillere, det fusionerede Telia/Telenor samt TDC, vil dele resten.

Det betyder, at 3 investerings-pres alt andet lige vil blive betydeligt større end de to rivalers, fordi de har flere kunder og større omsætning, mens investeringskravene vil være nogenlunde de samme.

"Hvordan vil myndighederne sikre, at vi stadig vil have mulighed for at kunne drive forretning? De bør overdrage netværk og mobilkunder til os som en del af fusionen. Vi bør ikke være efterladt med 13, men bør i stedet have 25 procent. Vi skal have kritisk masse i relation til at kunne forrente vores investeringer. Vi skal kunne slås på lige vilkår," siger Canning Fok til Børsen.

Han mener derfor, at de øvrige teleselskaber 'skal overføre kunder til os. Det bør være en rimelig del af denne aftale.'

Fusionen mellem Telia og Telenor ligger for tiden hos EU's konkurrencemyndigheder, og det vil i givet fald være her, at beslutningen om en mulig overflytning af dele af Telia/Telenors forretning skal tages.

Telia og Telenor offentliggjiorde i december planerne om en sammensmeltning af de to selskaber, som tilsammen omsætter for mere end ni milliarder kroner i Danmark.

Det skete efter længere tids pres på det danske marked, hvor det i et stykke tid havde ligget i kortene, at der skulle ske noget på et marked med mindst ét teleselskab for meget.

Det kan du læse mere om her: TDC, Telia, Telenor og 3: Nu er de fire - men snart kun tre

Den pressede situation på det danske telemarked blev for nylig dokumenteret i en rapport fra Erhvervsstyrelsen:

Her fremgår det, at den danske telebranchns samlede omsætning fra fastnettelefoni, mobiltelefoni, mobilt bredbånd, internet, kabel-tv, udlejning af infrastruktur og de øvrige aktiviteter er faldet fra 39,5 milliarder kroner i 2011 til 34,8 milliarder kroner i 2013.

Læs også:

Konsekvens af Telia-Telenor-fusion: Slut med vildt pris-ræs på dansk telemarked

Telia og Telenor smelter sammen til ét selskab i Danmark

Teleselskabet 3 har fundet vækst-formlen: Nu vælter pengene ind

Stor-fusion: Telia & Telenor kan blive en bombe under TDC

Derfor kan en tele-fusion føre til højere mobilpriser for kunderne

Priserne styrtdykker: Hvordan skal telebranchen overhovedet overleve?

TDC-boss om Telia/Telenor-fusion: Vi tager det meget alvorligt




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere