Artikel top billede

Sergey Brin og Larry Page har i årenes løb haft verdens største søgemaskine, det største videosite og det største mobilsystem under vingerne. Nu er tiden kommet til at stifte selskabet Alphabet, der kan huse det hele. (Foto: Google)

Google forandrer hele organisationen - 'Alphabet' bliver det nye hovedselskab og Google får ny topdirektør

Google er ikke længere bare Google. Det verdenskendte it-brand bliver et datterselskab i den nye virksomhed Alphabet, der har de to Google-stiftere Larry Page og Sergey Brin ved roret.

Online-giganten Google har i går meddelt, at selskabet ændrer sin nuværende organisation.

Google-stifterne Larry Page og Sergey Brin bliver henholdsvis administrerende direktør og præsident for det nye selskab, der er døbt Alphabet.

Alphabet bliver således hovedselskabet i den nye konstruktion, der huser en masse datterselskaber, hvor Google bliver det største af slagsen.

Det skriver Larry Page på Googles finansblog, hvor han blandt andet begrunder strukturændring på følgende måde:

"Vi har længe haft den tro, at selskaber bliver mere komfortable med at gøre det samme over tid, hvor der kun foretages små ændringer. Men i teknologi-industrien, hvor revolutionære ideer driver de næste vækstområder, har du brug for at være en smule ukomfortabel, hvis du skal forblive relevant."

Ny Google-boss

Larry Page forklarer, at hvert selskab under Alphabet skal køres som sit eget selskab med sin egen direktør.

Derfor får det nye og lettere trimmede Google således også en ny topdirektør i skikkelse af Sundar Pichai, der kom til selskabet i 2004.

Han overtog allerede i efteråret en stor del af Googles produktportefølje, og bliver nu den første chef for 'det nye Google'.

I sit blogindlæg fortæller Larry Page blandt andet, at Sundar Pichai står for en stærk innovationsånd, og der kan forventes nye produkter i kølvandet på Google Photos og Now, som gør brug af machine-learning.

Også Googles eksperimentarium af skøre ideer som ballon-internet og deslige vil fortsætte som X Lab under Alphabet i lighed med eksempelvis stærke brands som Youtube og Android, som fortsætter under Google-navnet. 

Derfor lige Alphabet

Med den nye struktur vil Alphabet overtage Googles navn på børsen, ligesom Google-aktierne automatisk bliver overdraget til det nye alfabet.

Årsagen til, at de to Google-stiftere i starten af 40'erne har valgt at kalde deres nye hovedselskab for Alphabet, forklarer Larry Page i sit blogindlæg på denne måde:

"Vi kunne lide navnet Alphabet, fordi det betyder en samling af bogstaver, der repræsenterer sprog, som er en af menneskehedens største opfindelser. Og det er kernen i, hvordan vi indekserer i Googles søgemaskine!"

Han understreger samtidig, at selvom navnet også kan læses som alpha-bet, hvor alpha er en finansiel term for investeringer med tilbagebetalinger over det nuværende niveau, skal Alphabet ikke være et stort, kendt forbruger-brand med en masse individuelle produkter.

Læs også: Google sender sit sociale medie mod slagtebænken




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere