Artikel top billede

Google sender sit sociale medie mod slagtebænken

Det sociale medie Google+ har i flere år været udset som den allestedsnærværende adgangsnøgle til hele Google-universet. Det gør Google nu op med.

Facebook-konkurrenten Google+ fra det verdensberømte søgemaskineselskab har haft et kort og hårdt liv på nettet.

Det sociale medie Google+ med en halv milliard brugere på toppen for to år siden har således aldrig formået at svinge sig op på samme popularitetsniveau som eksempelvis Facebook, Twitter og Instagram.

Nu ser det ud til, at Google tager konsekvensen af den manglende opbakning ved at hakke det sociale medie op i mindre bidder for Google-brugerne.

Eksempelvis har det tidligere været nødvendigt bruge en Google+-konto for at kommentere på Youtube-videoer, hvilket Google nu laver om på.

Også fotografier fra Google+ Photos bliver flyttet til en ny foto-app, ligesom lokationsdelinger rykker mod Hangouts og andre steder, som Google mener, at de tilhører.

Tog fejl flere gange

Det skriver selskabet på sin officielle blog, hvor penneføreren er Bradley Horowitz, der er vicepræsident for Googles afdeling for streams, foto og deling af indhold.

Læs også: Google-chefs afsked skaber rygter: Er de ved at slagte Google+?

Han beskriver Google+'s fireårige rejse og fremtidige færd på denne måde i indledningen af bloggen:

"Mens vi virkelig fik godt fat i visse ting, så har vi har vi bagklogskabens lys foretaget nogle valg, som vi bliver nødt til at genoverveje. Derfor vil vi i de kommende måneder nogle vigtige ændringer," skriver Bradley Horowitz.

Han forklarer Google+'s mindre betydningsfulde rolle på denne måde:

"Folk har fortalt os, at adgangen til al deres Google-materiale med én konto gør livet en del nemmere. Men vi har også hørt, at det ikke giver mening, hvis denne ene identitetsskabende adgang er ens Google+-profil i alle andre Google-produkter," skriver Bradley Horowitz.

Google+ ikke længere adgangsnøglen

Han fortæller, at adgangsnøglen til Google-universet bliver Google Account - ens Google-login - hvis man vil dele indhold, kommunikere, bygge en Youtube-kanal og meget mere. Ændringerne træder i kraft i løbet af de kommende måneder.

"Youtube bliver en af de første produkter, der gennemgår denne forandring," lyder det fra Bradley Horowitz.

Læs også: Google+ og de mange millioner ubrugelige brugere

Samtidig understreger han, at ens Google-konto ikke vil være søgbar, som det eksempelvis er tilfældet med folks Google+-konti.

"For folk, der allerede har oprettet en Google+-profil uden planer om at bruge den, så vil vi tilbyde bedre løsninger for at styre og fjerne disse offentlige profiler," skriver Bradley Horowitz på Google-bloggen.

Modtagelsen på bloggen blandt Googles fans og følgere er ret blandede.

Flere er forvirrede over ændringerne og ikke mindst Google+'s fremtidige og langt mindre betydningsfulde tilstedeværelse i Google-universet.

Andre konstaterer bare tørt, at Google+ aldrig blev den succes, som Google selv havde håbet på.

Læs også:

Der er tre (og kun tre) måder, det næste store sociale medie kan opstå på

Emailens endeligt? Derfor er Google på vej mod en ny slags mail-service




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere