Google sender sit sociale medie mod slagtebænken

Det sociale medie Google+ har i flere år været udset som den allestedsnærværende adgangsnøgle til hele Google-universet. Det gør Google nu op med.

Facebook-konkurrenten Google+ fra det verdensberømte søgemaskineselskab har haft et kort og hårdt liv på nettet.

Det sociale medie Google+ med en halv milliard brugere på toppen for to år siden har således aldrig formået at svinge sig op på samme popularitetsniveau som eksempelvis Facebook, Twitter og Instagram.

Nu ser det ud til, at Google tager konsekvensen af den manglende opbakning ved at hakke det sociale medie op i mindre bidder for Google-brugerne.

Eksempelvis har det tidligere været nødvendigt bruge en Google+-konto for at kommentere på Youtube-videoer, hvilket Google nu laver om på.

Også fotografier fra Google+ Photos bliver flyttet til en ny foto-app, ligesom lokationsdelinger rykker mod Hangouts og andre steder, som Google mener, at de tilhører.

Tog fejl flere gange
Det skriver selskabet på sin officielle blog, hvor penneføreren er Bradley Horowitz, der er vicepræsident for Googles afdeling for streams, foto og deling af indhold.

Læs også: Google-chefs afsked skaber rygter: Er de ved at slagte Google+?

Han beskriver Google+'s fireårige rejse og fremtidige færd på denne måde i indledningen af bloggen:

"Mens vi virkelig fik godt fat i visse ting, så har vi har vi bagklogskabens lys foretaget nogle valg, som vi bliver nødt til at genoverveje. Derfor vil vi i de kommende måneder nogle vigtige ændringer," skriver Bradley Horowitz.

Han forklarer Google+'s mindre betydningsfulde rolle på denne måde:

"Folk har fortalt os, at adgangen til al deres Google-materiale med én konto gør livet en del nemmere. Men vi har også hørt, at det ikke giver mening, hvis denne ene identitetsskabende adgang er ens Google+-profil i alle andre Google-produkter," skriver Bradley Horowitz.

Google+ ikke længere adgangsnøglen
Han fortæller, at adgangsnøglen til Google-universet bliver Google Account - ens Google-login - hvis man vil dele indhold, kommunikere, bygge en Youtube-kanal og meget mere. Ændringerne træder i kraft i løbet af de kommende måneder.

"Youtube bliver en af de første produkter, der gennemgår denne forandring," lyder det fra Bradley Horowitz.

Læs også: Google+ og de mange millioner ubrugelige brugere

Samtidig understreger han, at ens Google-konto ikke vil være søgbar, som det eksempelvis er tilfældet med folks Google+-konti.

"For folk, der allerede har oprettet en Google+-profil uden planer om at bruge den, så vil vi tilbyde bedre løsninger for at styre og fjerne disse offentlige profiler," skriver Bradley Horowitz på Google-bloggen.

Modtagelsen på bloggen blandt Googles fans og følgere er ret blandede.

Flere er forvirrede over ændringerne og ikke mindst Google+'s fremtidige og langt mindre betydningsfulde tilstedeværelse i Google-universet.

Andre konstaterer bare tørt, at Google+ aldrig blev den succes, som Google selv havde håbet på.

Læs også:

Der er tre (og kun tre) måder, det næste store sociale medie kan opstå på

Emailens endeligt? Derfor er Google på vej mod en ny slags mail-service
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Premium
Nationalt sikkerhedscenter advarer: Har du ikke patchet denne VPN-sårbarhed er du blevet hacket
Organisationer, der endnu ikke har installeret en patch udsendt af Fortinet i 2019, kan godt regne med, at de er blevet hacket, advarer det britiske National Cyber Security Centre.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Benefits of Automating P2P Processes
Purchasing and accounting departments are under constant pressure to boost efficiency.