BREAKING:Københavns Politi har anholdt 34-årig mand for Netcompany-hack - sigtes for afpresning

Artikel top billede

Google sender sit sociale medie mod slagtebænken

Det sociale medie Google+ har i flere år været udset som den allestedsnærværende adgangsnøgle til hele Google-universet. Det gør Google nu op med.

Facebook-konkurrenten Google+ fra det verdensberømte søgemaskineselskab har haft et kort og hårdt liv på nettet.

Det sociale medie Google+ med en halv milliard brugere på toppen for to år siden har således aldrig formået at svinge sig op på samme popularitetsniveau som eksempelvis Facebook, Twitter og Instagram.

Nu ser det ud til, at Google tager konsekvensen af den manglende opbakning ved at hakke det sociale medie op i mindre bidder for Google-brugerne.

Eksempelvis har det tidligere været nødvendigt bruge en Google+-konto for at kommentere på Youtube-videoer, hvilket Google nu laver om på.

Også fotografier fra Google+ Photos bliver flyttet til en ny foto-app, ligesom lokationsdelinger rykker mod Hangouts og andre steder, som Google mener, at de tilhører.

Tog fejl flere gange

Det skriver selskabet på sin officielle blog, hvor penneføreren er Bradley Horowitz, der er vicepræsident for Googles afdeling for streams, foto og deling af indhold.

Læs også: Google-chefs afsked skaber rygter: Er de ved at slagte Google+?

Han beskriver Google+'s fireårige rejse og fremtidige færd på denne måde i indledningen af bloggen:

"Mens vi virkelig fik godt fat i visse ting, så har vi har vi bagklogskabens lys foretaget nogle valg, som vi bliver nødt til at genoverveje. Derfor vil vi i de kommende måneder nogle vigtige ændringer," skriver Bradley Horowitz.

Han forklarer Google+'s mindre betydningsfulde rolle på denne måde:

"Folk har fortalt os, at adgangen til al deres Google-materiale med én konto gør livet en del nemmere. Men vi har også hørt, at det ikke giver mening, hvis denne ene identitetsskabende adgang er ens Google+-profil i alle andre Google-produkter," skriver Bradley Horowitz.

Google+ ikke længere adgangsnøglen

Han fortæller, at adgangsnøglen til Google-universet bliver Google Account - ens Google-login - hvis man vil dele indhold, kommunikere, bygge en Youtube-kanal og meget mere. Ændringerne træder i kraft i løbet af de kommende måneder.

"Youtube bliver en af de første produkter, der gennemgår denne forandring," lyder det fra Bradley Horowitz.

Læs også: Google+ og de mange millioner ubrugelige brugere

Samtidig understreger han, at ens Google-konto ikke vil være søgbar, som det eksempelvis er tilfældet med folks Google+-konti.

"For folk, der allerede har oprettet en Google+-profil uden planer om at bruge den, så vil vi tilbyde bedre løsninger for at styre og fjerne disse offentlige profiler," skriver Bradley Horowitz på Google-bloggen.

Modtagelsen på bloggen blandt Googles fans og følgere er ret blandede.

Flere er forvirrede over ændringerne og ikke mindst Google+'s fremtidige og langt mindre betydningsfulde tilstedeværelse i Google-universet.

Andre konstaterer bare tørt, at Google+ aldrig blev den succes, som Google selv havde håbet på.

Læs også:

Der er tre (og kun tre) måder, det næste store sociale medie kan opstå på

Emailens endeligt? Derfor er Google på vej mod en ny slags mail-service
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere