Artikel top billede

Google sender sit sociale medie mod slagtebænken

Det sociale medie Google+ har i flere år været udset som den allestedsnærværende adgangsnøgle til hele Google-universet. Det gør Google nu op med.

Facebook-konkurrenten Google+ fra det verdensberømte søgemaskineselskab har haft et kort og hårdt liv på nettet.

Det sociale medie Google+ med en halv milliard brugere på toppen for to år siden har således aldrig formået at svinge sig op på samme popularitetsniveau som eksempelvis Facebook, Twitter og Instagram.

Nu ser det ud til, at Google tager konsekvensen af den manglende opbakning ved at hakke det sociale medie op i mindre bidder for Google-brugerne.

Eksempelvis har det tidligere været nødvendigt bruge en Google+-konto for at kommentere på Youtube-videoer, hvilket Google nu laver om på.

Også fotografier fra Google+ Photos bliver flyttet til en ny foto-app, ligesom lokationsdelinger rykker mod Hangouts og andre steder, som Google mener, at de tilhører.

Tog fejl flere gange

Det skriver selskabet på sin officielle blog, hvor penneføreren er Bradley Horowitz, der er vicepræsident for Googles afdeling for streams, foto og deling af indhold.

Læs også: Google-chefs afsked skaber rygter: Er de ved at slagte Google+?

Han beskriver Google+'s fireårige rejse og fremtidige færd på denne måde i indledningen af bloggen:

"Mens vi virkelig fik godt fat i visse ting, så har vi har vi bagklogskabens lys foretaget nogle valg, som vi bliver nødt til at genoverveje. Derfor vil vi i de kommende måneder nogle vigtige ændringer," skriver Bradley Horowitz.

Han forklarer Google+'s mindre betydningsfulde rolle på denne måde:

"Folk har fortalt os, at adgangen til al deres Google-materiale med én konto gør livet en del nemmere. Men vi har også hørt, at det ikke giver mening, hvis denne ene identitetsskabende adgang er ens Google+-profil i alle andre Google-produkter," skriver Bradley Horowitz.

Google+ ikke længere adgangsnøglen

Han fortæller, at adgangsnøglen til Google-universet bliver Google Account - ens Google-login - hvis man vil dele indhold, kommunikere, bygge en Youtube-kanal og meget mere. Ændringerne træder i kraft i løbet af de kommende måneder.

"Youtube bliver en af de første produkter, der gennemgår denne forandring," lyder det fra Bradley Horowitz.

Læs også: Google+ og de mange millioner ubrugelige brugere

Samtidig understreger han, at ens Google-konto ikke vil være søgbar, som det eksempelvis er tilfældet med folks Google+-konti.

"For folk, der allerede har oprettet en Google+-profil uden planer om at bruge den, så vil vi tilbyde bedre løsninger for at styre og fjerne disse offentlige profiler," skriver Bradley Horowitz på Google-bloggen.

Modtagelsen på bloggen blandt Googles fans og følgere er ret blandede.

Flere er forvirrede over ændringerne og ikke mindst Google+'s fremtidige og langt mindre betydningsfulde tilstedeværelse i Google-universet.

Andre konstaterer bare tørt, at Google+ aldrig blev den succes, som Google selv havde håbet på.

Læs også:

Der er tre (og kun tre) måder, det næste store sociale medie kan opstå på

Emailens endeligt? Derfor er Google på vej mod en ny slags mail-service
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere